dinsdag 28 juli 2015

Verlegen zijn

Je kan rood worden, blozen, stamelen en gaan twijfelen aan jezelf. Sociale onzekerheid gaat vaak samen met verlegenheid en een gebrek aan zelfvertrouwen. Ben jij een verlegen persoon? Doet de gedachte aan een gesprek voeren je maag omkeren? Dat is helemaal niet erg, iedereen is wel een beetje verlegen.


Verlegen zijn

Dit artikel zal je helpen de meeste (zo niet alle) verlegenheid te. BEDANKT VOOR HET ABONNEREN! Het is simpelweg een karaktereigenschap die afhankelijk is van iemands temperament en de ervaringen die hij heeft meegemaakt.


We hebben er allemaal weleens last van: verlegenheid. Hoe je het ook wendt of keert, het kan ontzettend vervelend zijn. In dit artikel zal ik concrete tips bespreken die jou gaan helpen om minder verlegen te worden in sociale interactie met anderen. Want ik wil juist helemaal niet verlegen zijn. Ook het feit dat iemand zichtbaar bloost, wordt direct weer vergeten.


Verlegen zijn

Want er zijn belangrijker dingen in het leven waar je aandacht aan te besteden hebt. Als je geleerd hebt waarom je niet verlegen hoeft te zijn , wordt het tijd om eens wat te gaan proberen. Stap voor stap moet je steeds meer durven doen.


With Reverso you can find the German translation, definition or synonym for verlegen and thousands of other words. In sommige culturen en situaties wordt de kat uit de boom kijken in zekere zin gewaardeerd en is overassertiviteit uit den boze. Verlegenheid hoeft niet altijd negatief te zijn. Ook zijn er mensen die een rustige partner zoeken en daarom bewust op zoek gaan naar verlegen of verlegenachtige mensen.


Soms kan verlegenheid hinderlijk zijn. Je bent bestempeld als verlegen door anderen. Soms, als we klein zijn , zijn we verlegen. Helaas houden mensen aan dat vast en behandelen ons als zodanig, zelfs als onze persoonlijkheid uit de verlegenheid groeit. Het is mogelijk dat anderen jou in deze categorie onderbrengen en jij probeert hen tegemoet te komen.


De met deze adiectiva overeenkomende substantiva zijn : bedeesdhei beschroomdhei bloohei schuchterhei verlegen hei schroomvalligheid en angstvalligheid. Van benauw bedremmel beteuter onthutst en versteld zijn geene substantiva gevormd. Over schroom zie bij Angst. Wanneer we vaak beschaamd of gekwetst zijn dan kan het zijn dat we niet meer objectief naar bepaald situaties of mensen kijken.


Als je verlegen bent kun je misschien mensen op afstand houden zonder ze een kans te geven. Je durft niet op iemand af te stappen of je hebt vrees om een kamer vol met mensen binnen te gaan. In je eigen, veilige omgeving is er niets aan de hand. Kennst du Übersetzungen, die noch nicht in diesem Wörterbuch enthalten sind?


Hier kannst du sie vorschlagen! Bitte immer nur genau eine Deutsch-Englisch-Übersetzung eintragen (Formatierung siehe Guidelines), möglichst mit einem guten Beleg im Kommentarfeld. De weg naar de ziel is schuchter, verlegen en ‘in kaarslicht verlicht’ (zoals O’Donohue dat zo mooi schrijft) en niet ‘in neon-licht verlicht’ (ook O’Donohue’s woorden). Note: Citations are based on reference standards. However, formatting rules can vary widely between applications and fields of interest or study.


Verlegen zijn

The specific requirements or preferences of your reviewing publisher, classroom teacher, institution or organization should be applied. Tot nu toe zou ik liever nog steeds een verlegen bibliothecaresse zijn. Behalve voor het vertalen van woorden, kun je bij ons ook terecht voor synoniemen, puzzelwoorden, rijmwoorden, werkwoordvervoegingen en dialecten. Dan ben je in goed gezelschap. Bijna de helft van de mensen vindt zich meer of minder verlegen.


Dan kan al zijn als je een onbekend persoon moet aanspreken of (in een mindere mate) als je er tegen op ziet om naar een feestje te gaan. Dit wordt benadrukt door het feit dat ook de extravert verlegen kan zijn. Een extravert krijgt juist energie van interactie met anderen, maar wanneer de extravert te verlegen is voor deze interactie, doet dit een flinke aanslag op zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts