woensdag 15 juli 2015

Havenfeesten blankenberge programma

Havenfeesten blankenberge programma

Voordracht: De windmolenparken voor onze kust. Rechtstreekse uitzending Radio Mi Amigo. Maritiem erfgoedwandeling onder begeleiding van een stadsgids. Accordeonensemble Henri De Decker. Officiële opening 69ste Havenfeesten.


Ontvangst van de bemanningen. Demonstratie aan de Capstan. Botendoop door VVW Blankenberge. Aan de wal brengen van de fairtrade producten. Fairtrade Wijn, Rum en Chocolade.


Roeien in de haven met de Miror en de Dory boten. Gedurende de Havenfeesten nemen ook plaatselijke kroegen het initiatief om verschillende avondoptredens te organiseren. Een bonte verzameling van Old Gaffers, gaffelgetuigde klassieke schepen, komen uit Frankrijk, Engelan Nederland en België om reünie te houden in onze pittoreske haven. Tijdens het verlengde hemelvaartweekend keert de haven een flink stuk terug in de tijd tijdens de 70e editie van de sfeervolle havenfeesten. Dit unieke vierdaagse gebeuren boordevol maritieme activiteiten laat de bezoeker kennis maken met de authentieke visserssfeer van weleer.


Het handelaarsverbond van Haven en Gebuurte nodigt u uit op hun vierdaagse goed gevulde programma. Traditiegetrouw is er zoals elk jaar de Grote Visserstoet als. Blankenberge - De Folkloristische Havenfeesten Blankenberge staan weer voor de deur.


Een week na Oostende voor Anker waren er gedurende vier dagen havenfeesten in Blankenberge. Mijn Blankenbergse vriendin had me al een tijdje geleden uitgenodigd. Maar ik heb tot de allerlaatste week gewacht om toe te zeggen en dan nog met de voorwaarde dat ik vlak na de middag zou komen. Aan die Paravang worden ieder jaar de Paravangfeesten gevierd en dan staat de vissersfolklore centraal. De vissersfolkloregroep ‘De Vrye Visscherye’ demonstreert oude ambachten en de visbakkers laten de bezoekers proeven van hapjes versgebakken vis.


Liefhebbers van volksspelen halen zeker hun hartje op met o. Dit is een stoet met een jarenlange traditie en met een bekendheid tot ver over de landsgrenzen heen. Evenementen in Zeebrugge. Hieronder vindt u een overzicht van evenementen (de omgeving van) Zeebrugge. Vooral in de zomer vinden er bijna dagelijks festiviteiten plaats, zoals verschillende markten, folklore, muziekoptredens en diverse sportieve evenementen.


Afgelopen zondag hebben we het anker gelicht voor “MI AMIGO 45”. Van op het windscherm, de Paravang, kan je het best de voorbijtrekkende folkloristische groepen en muziekkorpsen bekijken. De Havenfeesten vinden plaats van tot mei in de haven van Blankenberge.


Havenfeesten blankenberge programma

Mede dankzij het tropische weer was het vier dagen een overrompeling. In the summer there is almost daily something organized (the region of) Blankenberge. Een heerlijke, griezelige halloweenperiode breekt aan. Gedurende vier dagen zijn er tal van activiteiten in en rond de haven. Ook het uniek schip, de Kamper Kogge, is te gast zijn tijdens de havenfeesten.


Het schip verliet op zaterdag mei zijn thuishaven aan het IJsselmeer en het schip meerde woensdag aan in de oude haven van Blankenberge. Begin september vindt jaarlijks de Open Monumentendag Vlaanderen plaats. Plekken waar kunst en cultuur werden gemaakt en beleef zullen de rode draad doorheen het programma zijn. Nu al benieuwd naar wat er zoal in het programma kan zitten? Lees dan de themanota waarin het thema wordt voorgesteld.


Programma Ook dit jaar beschikt De Leurse Havenfeesten weer over een mooi en uitgebreid programma. Bekijk alvast onze activiteiten zodat u de leukste activiteiten op de jaarmarkt niet mist! Op het programma staan: De Seniorenmiddag, Montmartre, de activiteiten markt, een tentoonstelling in Het Trouwkerkje, de Grote Jaarmarkt, activiteiten in het Schipperskwartier en de Lelieloop. Als er een kustplaats is die bruist van de energie en aantrekkelijk is voor iedereen, dan is dat Blankenberge.


Dit is voornamelijk te danken aan het werkelijk ongeëvenaarde aanbod van familie vermaak en bezienswaardigheden. Er is gewoon altijd wat te doen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts