woensdag 8 juli 2015

Hoeveel 90 jarigen zijn er in nederland

Rotterdam telt de meeste -plussers van Nederland. Voor generaties die de afgelopen vijftig jaar zijn geboren valt dus niet op basis van de CBS-prognose de te verwachten levensduur te bepalen. Momenteel zijn er circa 208. Dat blijkt een prognose van het CBS die onlangs is geactualiseerd. Er wonen namelijk personen boven de honderd jaar.


Hoeveel 90 jarigen zijn er in nederland

In het verspreidingsgebied van De Gelderlander is het een van de gemeenten die de meeste 100-jarigen telt. De meesten van hen zijn vrouw (procent). Nederland telt minder armen, maar onder 65-plussers daalt hun. Dat signaleert het CBS in zijn bevolkingsprognose. Verder bestond een belangrijk deel van de immigratie uit terugkerende geëmigreerde Nederlanders.


Niet-westerse allochtonen wonen vooral in de grote steden. Ruim van de mensen boven de jaar heeft dementie. Bij vrouwen is dit op doordat de levensverwachting van vrouwen hoger is.


Hoeveel 90 jarigen zijn er in nederland

Het zijn er nu naar schatting 450-duizend. Waar wonen de meeste 100- jarigen ? In veel lijstjes staat Japan. Beweeg met de muis over de piramide om per leeftijdsgroep te zien uit hoeveel mannen en vrouwen deze bestaat. Klik op ‘Toon het overschot vrouwen versus mannen’ om het mannen- of vrouwenoverschot te zien.


Als een cel leeg is, zijn er geen gegevens bekend. Ooit is het antwoord op de vraag: “heb je ooit van je leven gerookt? Laatste maand is het antwoord op de vraag: “heb je afgelopen maand gerookt?


Hoeveel 90 jarigen zijn er in nederland

Elk jaar wordt er onderzoek gedaan naar het social media gebruik in Nederland. Dat is natuurlijk interessant om even te bekijken. In deze blog deel ik de hoogtepunten uit het Social Media Onderzoek.


Een behoorlijk deel daarvan () is jaar of ouder: miljoen mensen. Dit baart ons ernstige zorgen aangezien deze jongeren de laaggeletterde volwassenen zijn van de toekomst. Ook lijkt er een stijgende lijn te zijn m. Er worden in bepaalde seizoenen meer of minder mensen geboren. Dus je kunt niet gewoon de wereldbevolking door 365. Ik kon daar niet zo snel cijfers over vinden, maar de link geeft al een idee over delen van Nederland.


En dan nog: jarig zijn is een afspraak tussen mensen. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek bekendgemaakt. Het aantal werklozen staat nu op 694.


Dat betekent dat procent van de beroepsbevolking zonder werk zit. In juni bedroeg de werkloosheid nog procent. In juli vorig jaar had procent geen betaalde baan. Dat is ongeveer procent van alle kinderen in Nederland.


Op dit moment geven Nederlanders procent van hun totale bestedingen aan producten en diensten uit via webshops. Hoeveel gebruikers zijn er actief op elke media, welke sociale media staan in de top vijf en welke media hebben daar plaats voor moeten maken? Verschillen tussen subgroepen.


Maar heb jij je weleens afgevraagd hoeveel mensen er wel niet jarig zijn op je verjaardag? Infographic Over het algemeen zien net zoveel jongens als meisjes het levenslicht. Speciaal voor de vrijgezelle dames brengen wij vandaag.


Ook zijn er partijen die focussen op een bepaalde groep kiezers, zoals inwoners van één plaats in een gemeente, ouderen en studenten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts