donderdag 16 juli 2015

Groene munt

De liefde voor de job en het contact met de klanten hebben ons er toe aangezet om de draad weer op te nemen. De plant is vaak verwilderd en komt van nature voor in Midden-en Zuid-Europa. De pepermunt (Mentha ×piperata) is ontstaan uit een kruising van de watermunt (Mentha aquatica) met de aarmunt.


Groene munt heeft zoals ieder tuinkruid specifieke eigenschappen. Buiten de bekende groene thee gebruiken we dit kruid tegen teveel haargroei, en nog zoveel meer. Mentha spicata bloeit met kleine bleekpaarse of roze bloempjes. Yelp is a fun and easy way to fin recommend and talk about what’s great and not so great in Diest and beyond. Dan ben je niet de enige!


Veel huishoudens verzorgen muntplantjes op de vensterbank en verwerken de blaadjes vervolgens tot een lekkere frisse salade of maken er een muntthee van. Deze meerjarige wordt minimum dertig centimeter en maximum een meter hoog en draagt kleine witte of roze bloemetjes die uit groene aren groeien. Deze video is gemaakt voor Augustus Cinemonth! Deze hele maand zal ik dagelijks een video uploaden. De plant verkiest vochtige, maar goed gedraineerde, humeuze grond.


Het is dus aan te raden in een pot of kuip te kweken, die je dan eventueel ingraaft in de grond. Sfeervol dineren in hartje Diest. Wij stellen u binnenkort graag onze menukaart voor op onze nieuwe site (under construction). Het bekendste drankje is natuurlijk de heerlijke muntthee.


Munt is een woekerplant. Ook voor andere mogelijkheden met groene munt in eten en drinken, is dit een een ideaal zaaiset. Wanneer je zelf iets kweekt, is het natuurlijk altijd vers!


Deze melange geeft de oplosthee de heerlijke zacht frisse smaak. Lekker voor elk moment van de dag. De groene muntgoudhaan leeft zowel als larve als volwassen kever van de bladeren van de munt (geslacht Mentha). De kever prefereert vochtige, maar zonnige omgevingen, vaak wordt de soort aangetroffen langs de waterkant, waar ook munt het liefst groeit.


Een lekkere toevoeging: munt. Een nog lekkerder toevoeging: een dipsaus. Vooral in zo’n groene , frisse soep als deze. Zelf hou ik niet van gazpacho (koude soep) maar als jij dat wel lekker vindt, dan lenen ingrediënten als tuinerwtjes, citroen en munt zich daar ook goed voor.


Groene munt

Hoge kwaliteit groene thee (Chinese gunpowder) in combinatie met de beste Amerikaanse munt. Je kan niet om de fantastische munt smaak van deze thee heen. De thee heeft een rijke smaak en frisse toon. Tip: Ook heerlijk als ijsthee in de zomer.


Groene thee met munt is een drank die zeer laag is aan calorieën, maar die een hoog gehalte aan antioxidanten bevat. De ontstekingsremmende, reinigende en spijsverteringsbevorderende eigenschappen ondersteunen de processen die verantwoordelijk zijn voor het bestrijden van obesitas en metabole stoornissen. Maar ik eet ook erg graag soep! Deze lente variant met groene erwten, munt en basilicum is perfect voor de lunch of warme avonden.


Ik vind groene erwten geweldig. Ik zorg dat ik altijd een bak bevroren groene erwten in de vriezer heb liggen. Je zou natuurlijk ook gedroogde groene erwten kunnen. Theekruidje verse groene munt.


Verse groene munt is misschien wel het populairste warme drankje van dit moment. Heerlijk met een beetje honing, maar natuurlijk kun je ‘m ook puur drinken. En het voordeel: verse muntthee bevat geen cafeïne en theïne en is daardoor veel gezonder dan koffie of gewone thee! Hij smaakt wat milder dan de pepermunt en word veel toegepast in de voedingsindustrie.


Groene munt

Groentes, gehakt, soepen, fruitsalades, ijs, ademverfrisser en in thee. Men kan de plant ook gebruiken voor biologische ongedierte bestrijding. Een andere Nederlandse naam is aarmunt.


In het Engels wordt het spearmint genoem dat wordt vaak op kauwgom vermeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts