dinsdag 14 juli 2015

Munt geneeskrachtige werking

Je kunt ook gedroogde munt gebruiken om thee van te zetten. Van gedroogde munt heb je minder nodig dan van verse munt voor een kopje thee. Dat komt omdat water de smaakstoffen van gedroogde bladeren beter opneemt dan van verse bladeren.


Deze aromatische plant wordt in vele therapeutische behandelingen gebruikt. De helende werking van munt Munt is een heerlijk geurend kruid dat perfect past bij een zomerse fruitsalade en vaak gebruikt wordt in de Marokkaanse keuken. De geneeskrachtige eigenschappen van munt dragen immers bij tot een goede gezondheid.


Maar de frisse groene blaadjes kunnen ook om hun medicinale werking gebruikt worden bij ongewenste haargroei, maag- en darmproblemen, een verkoudheid en hart- en vaatziekten. Bewaar de verse munt in een natte theedoek om het langer houdbaar te houden. Rozemarijn Rozemarijn is een kruid met meerdere geneeskrachtige en gezonde eigenschappen: voor de spijsvertering, bloedsomloop, je energieniveau en het tegengaan van vrije radicalen. Dit komt doordat rozemarijn een goede antioxidant is.


Munt geneeskrachtige werking

Geneeskrachtige werking. Muntthee verhelderd het hoof als je een beetje duf bent, nog niet goed wakker of een kater hebt. Munt doet het goed bij zwel groente, als fruitgerechten. Natuurlijk is het kruid ook niet te versmaden in een verse muntthee of mojito. De ene plant wordt gebruikt om pijntjes tegen te gaan terwijl een andere plant juist weer wordt gebruikt tegen jeuk.


Munt is ook goed voor de spijsvertering en zorgt voor een frisse. Planten en kruiden zijn van oudsher de belangrijkste bron van medicijnen. Naast dat verse muntthee gewoon heerlijk van smaak is, heeft het ook veel positieve effecten op jouw gezondheid.


Al in de middeleeuwen werd munt gezien als een kruid met een geneeskrachtige werking en dit is tegenwoordig nog zo! Bedenk je maar eens in welke ( geneeskrachtige ) producten munt en deze geur allemaal verwerkt zit. Je kunt de geneeskrachtige toepassingen van gember op verschillende manieren gebruiken en er zijn verschillende soorten, alhoewel de beste uit Indië, Jamaica en Australië komen. Al honderden jaar wordt het gezien als een plant, die geneeskrachtige eigenschappen bezit en hij wordt ook in de gastronomie gebruikt. Laten we eens wat meer leren.


De kruiden kunnen je ook van vervelende kwaaltjes en klachten af helpen. Naast kruiden zijn er ook verschillende planten met een geneeskrachtige werking. We nemen je graag mee door de wondere wereld van de geneeskrachtige kruiden en planten. Zo word je tuin multifunctioneel, dat is nog eens leuk!


Munt geneeskrachtige werking

Hoe sterker de muntgeur van je plant, hoe beter, want de geneeskrachtige werking zit in de geurende essentiële oliën van de plant. Goed voor je spijsvertering Munt zou door zijn krachtige oliën de oplossing zijn voor spijsverteringsproblemen, maagkrampen, winderigheid en spastische darmen. Als variatie kun je wat citroen of limoensap toevoegen.


Gembersiroop drinken kan een aanvulling zijn, maar er zit wel veel suiker in, wat minder goed is. Verse gemberthee drinken en gember verwerken in gerechten met rijst, aardappelen of pasta is de beste manier om gember binnen te krijgen als het gaat om de geneeskrachtige werking ervan. De ontstekingsremmende werking van de zilverkaars kan helpen de symptomen van artritis te verlichten. Het kruid kan ook worden gebruikt als middel tegen migraine en slaapstoornissen.


Raadpleeg je huisarts voordat je zilverkaars gaat gebruiken. Wilde broodwortel brengt hormonen in balans en verlicht ochtendmisselijkheid. Zo zijn de bloemen een verzachtende werking op de luchtwegen.


Calendula heeft zowel inwendig als uitwendig een heilzame werking. Antibacteriële werking Het vierde voordeel van muntthee is dat het een antibacteriële en schimmelwerende activiteit bevat. Vroegere studies constateerden dat onder andere groene munt en pepermunt de remming van schadelijke bacteriën voorzien.


Ook toonden deze studies aan dat de groei van een aantal schadelijke schimmels voorkomen werd. Medicinaal staat munt bekend als middel tegen verstopping. Maar heeft ook een pijnstillende en ontstekingsremmende werking. Munt helpt onder andere bij een slechte adem, tegen overgeven, maagzuurproblemen, misselijkheid en spijsvertering klachten.


Pepermunt olie is dan een goede keuze. Ook wordt het wel gebruikt bij zwangerschapsmisselijkheid. Eeuwenlang gebruiken mensen geneeskrachtige planten en kruiden voor hun gezondheid.


Munt geneeskrachtige werking

In oude samenlevingen zorgden sjamanen, kruidendokters, medicijnmannen voor de gezondheid van hun leden, dikwijls gepaard met rituelen en gebeden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts