maandag 23 november 2015

Zware depressie verhalen

Bekijk hieronder het overzicht van verhalen van patiënten over depressie. Lees hoe anderen omgaan met depressie en wat hun ervaringen zijn. Laat jouw reactie op dat verhaal achter en kom in contact met lotgenoten.


Zware depressie verhalen

Om je een informatieve en prettige online ervaring te bieden, maken Gezondheidsplein. Tien jaar terug overviel een zware depressie Carla zelf. Daarvan is ze gelukkig helemaal herstel al is ze zich bewust van haar ‘zwakke plek’.


Carla werkt als coördinator ‘leren en ontwikkelen’ bij de gemeente Breda. Iedereen heeft wel eens een angstig gevoel. Of last van een donkere bui. Maar wat als dat gevoel niet meer weggaat? Een angststoornis of depressie kan je leven beperken.


Toch praten we er weinig over. En dat is jammer, want als we elkaar vragen of vertellen hoe het gaat, kunnen we elkaar beter begrijpen. Er samen over praten, helpt.


Aspecten die niet verbonden zijn aan zware depressie. Dit diagnostisch handboek legt ook uit dat er een paar dimensies bestaan die zich niet voordoen in het leven van iemand die last heeft van zware depressie. Hiermee wordt bedoeld: Zware depressie kan niet in verband worden gebracht met pijn die veroorzaakt wordt door het verlies van een. De verhalen van deze ervaringsdeskundigen zijn allemaal anders.


Een depressie kan ‘in de familie’ zitten en het kan met persoonlijke aanleg te maken hebben. Naast psychische klachten kunnen ook lichamelijke klachten wijzen op een depressie. Dat is bij tot van de mensen met een depressie het geval.


Door het publiceren van ervaringsverhalen hoopt de Depressie Vereniging steun te verlenen aan iedereen die het leest. Thema’s Er is bij de ervaringsverhalen een onderverdeling gemaakt naar thema’s, zodat je in deze rubriek direct door kunt gaan met lezen van ervaringen die bij jouw belangstelling passen. Weer kunnen genieten van kleine dingen waren grote stappen in haar herstel. Eenmaal weer aan het werk, kwamen de harde eisen en bewijsdrang terug.


De eerste keer ben ik heel erg ziek geweest, een zware depressie. Dat ging niet goed in het contact met de huisarts. Ze heeft daarom nooit antidepressiva gekregen. De tweede en derde keer viel de depressie mee, maar de vierde keer was heel heftig en ging het helemaal mis.


Soorten depressies Symptomen depressie Oorzaken depressie Tips bij depressie Behandeling depressie Over MIND Blue Steun MIND. Het hoofdonderdeel is het forum en de chat. Enkele jaren geleden raakte hij in een zware depressie.


Zware depressie verhalen

Naar aanleiding van zijn boek ‘Eerlijk met mezelf’ dat binnenkort in de winkelrekken ligt, doet hij zijn verhaal. Openhartig vertelt hij over de manier waarop hij in een diepe donkere put terechtkwam, maar hoe hij daarna opnieuw vreugde vond. Home › Depressie forum Categorien Topics.


Nieuw onderwerp plaatsen of naar de categorie. Ik ben mijn leven lang nog nooit angstig geweest! Ik dacht dat ik gek werd. Ik ben ook tijdelijk opgenomen geweest in het AMC (een week of zes geloof ik), ik was er heel slecht aan toe.


Vivian haar vader heeft een depressie Hieronder leest u het verhaal van Vivian (27). Hoewel Vivian een volwassen vrouw en zelf moeder van een dochter is, is zij een ‘kind’ van een ouder met. Ondermijn een uurtje therapie per week niet!


Ik ben zelf nu maanden in behandeling ( zware depressie al meer dan jaar en angststoornis). Re: Ernstige depressie. Even kort samen gevat IK ben inde pubertijd zeer manisch depressief geweest ongeveer jaar lang.


Mocht je je afvragen of bewegen datgene is wat te doen bij depressie , lees dan verder: Voor mensen die een zware depressie hebben, heeft bewegen een positief effect op de depressie klachten, naast psychotherapie en medicatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts