dinsdag 17 november 2015

Samen slapen relatie

Passie, dat is iets dat iedereen graag wil in een relatie. Als je naast elkaar in bed ligt, lijkt dit het meest ideale moment voor liefdevolle aandacht voor elkaar. Maar wist je dat uit onderzoek blijkt dat samen slapen eigenlijk helemaal niet zorgt voor meer passie? Sterker nog, apart van elkaar slapen geeft meer liefde in een relatie. Als je een relatie hebt, slaap je vaak of altijd samen met je partner in een bed.


Samen slapen is super romantisch, maar niet altijd even goed voor je relatie. Zo blijkt dat de deelnemers gemiddeld van de ‘bedtijd’ samen doorbrengen. Vrouwen bestempelden hun relatie zelfs als ‘beter’, naarmate dit percentage stijgt.


Ga dus op hetzelfde moment naar bed en word samen wakker. Daarnaast kan het een slechte invloed hebben op jullie relatie. Ik woon net samen met mijn vriend en heb ik last om met hem samen te slapen. Soms gaat het goed en soms wordt ik gek van zijn ademhaling en gesnurk (zelfs met watjes in mijn oren). Verder heb ik ook net als Mela het alerte gevoel als hij naast mij ligt, ik kan dan niet helemaal rustig slapen.


Er is in het verleden al vaker onderzoek naar gedaan, maar niemand lijkt er een definitief antwoord op te kunnen geven. Het enige wat we met zekerheid kunnen zeggen, is dat samen slapen zowel voor- als nadelen heeft. Hoe lig je samen in bed?


Je slaaphouding zegt iets over je relatie Als je alleen slaapt heb je misschien een bepaalde favoriete slaaphouding, maar als je samen in bed ligt, zul je je slaaphouding waarschijnlijk aanpassen aan de aanwezigheid van je partner. Hiermee ontpopt zich een prachtige vorm van communicatie. Het idee dat samen slapen hoort bij een goede, gelukkige en stabiele relatie is uniek voor onze westerse cultuur. Veel stellen zijn juist intiem met elkaar als ze samen naar bed gaan of samen wakker worden. Apart slapen hoeft geen nadelig invloed te hebben op het seksleven.


Maar toch is het lang niet voor iedereen een feestje. Ja, je baby mag zelf in slaap vallen, maar of hij dit nu doet terwijl je ernaast ligt of alleen in zijn bedje: dat is aan jou. Om uiteenlopende redenen trouwens. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat koppels met een intieme relatie gezonder zijn én langer leven.


Dit betekent dus ook samen in één bed slapen met je vriend. Wel verandert je relatie zodra er kinderen komen. Dat heeft dus niet zo zeer met samen slapen te maken, meer met ouders worden. Je hebt samen de zorg te dragen voor een mini-mensje. Daar kan je soms samen zo druk mee zijn, dat je even elkaar uit het oog verliest.


Maar niet alle ‘samenslapers’ uit het onderzoek zijn zo gelukkig. Sommige mensen die bij elkaar in bed slapen – of daar juist wakker liggen – merken wel degelijk dat hun relatie onder het slaapgebrek lijdt. Want niet alleen moest ik weer wennen aan een nieuwe persoon in be ik moest ook mijn oude, bekende slaapgewoontes weer afleren. Door gebruik te maken van Scholieren.


I n zijn nieuwe boek kruipt socioloog Jean-Claude Kaufmann bij koppels tussen de lakens. Want het is in bed dat duidelijk wordt hoe gezond je relatie is. Geef in een nieuwe relatie elkaar tijd om samen te groeien Een nieuwe relatie kan heel spannend zijn. Als twee mensen verliefd op elkaar worden willen ze het liefst zoveel mogelijk tijd met elkaar doorbrengen.


Samen slapen relatie

Ik heb de relatie na een aantal weken verbroken (koudwatervrees, voor relatie wel te verstaan, niet voor sex!) maar ik was zo verlief fantaseerde al over samen slapen. Ik weet zeker dat als we samen waren gebleven die sex er wel gekomen was. Samen naar bed gaan is goud voor je relatie. Wist je al dat hoe jullie samen slapen , veel verteld over de soort relatie die jullie hebben?


Recent is er wetenschappelijk onderzoek gedaan door een aantal psychologen en lichaamstaal specialisten. Volgens de onderzoekers onthult de lichaamstaal waarin wordt geslapen, veel over de onbewuste gedachten over hoe we de relatie met onze partners. Een bed delen staat symbool voor de status als stel, voor trouw zijn aan elkaar en aan de relatie , en het verlangen naar romantiek en intimiteit met de ander. Die norm wordt wat losser naarmate mensen ouder worden, maar wie jong is en een gelukkige relatie heeft, slaapt samen , punt.


Samen slapen relatie

Bovendien is samen slapen natuurlijk heel fijn! En dat gevoel van verantwoorden heb ik helemaal niet. Dat woord heeft zo’n negatieve bijklank en als alles goed zit, heb je dat gevoel niet vind ik! Maar ik vind het goed dat een LAT relatie ook kan werken natuurlijk! Is samen slapen beter voor je relatie ? Zulke potentiële voordelen gaan verder dan wiegendood-preventie, meer slaap voor de moeder en het kin en meer borstvoeding tijdens de eerst maanden van het leven.


De relatie tussen de vader van mijn dochtertje is jaar geleden stuk gelopen maar sinds 2maanden zijn we weer samen en willen we voorzichtig proberen weer als gezin samen te komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts