vrijdag 6 november 2015

Het leven in een vrouwengevangenis

Anita Witzier leeft in deze serie mee met de gedetineerden en medewerkers van de vrouwengevangenis en gaat het gesprek met. RTV Utrecht ging langs bij een kerstbrunch van de dames. Wat de vrouwen daar op de been houdt, is dromen over straks.


Diefstal, heling en verduistering, daar is veelpleger Kim (29) al vaak voor veroordeeld. Ze zit vast in een inrichting voor stelselmatige daders en daar hoort ze ook, vindt zij. Veel mensen denken dat het leven in de Nederlandse gevangenis vergelijkbaar is met het verblijf in het hotel. Toch is hier absoluut niets van waar. Zo word je vrijheid hier echt van je ontnomen.


Je wordt uur per dag in de gaten gehouden en je kunt niets doen, zonder dat er iemand met je meekijkt. Overal zijn camera’s aanwezig. Bijna een jaar lang verdiepte Luk Alloo zich in het leven achter de tralies van de Hasseltse vrouwengevangenis. De opmerkelijke getuigenissen uit aflevering van Alloo in de Vrouwengevangenis wisten vorige week 728.


Het leven in een vrouwengevangenis

Get this from a library! Oranje is het nieuwe zwart : mijn jaar in een vrouwengevangenis. Het raarste was toen ik vrij kwam, je staat daar met een treinkaart en dan waar moet je heen, he bent je huis kwijt en je hebt niets of niemand.


Wat betekent vakbondswerk in het leven van mensen? Uit pure frustratie verhuisde ze naar Tanzania. De gevangenis is gebouwd volgens het Ducpétiaux-model en is ondertussen grondig gerenoveerd.


Het leven in een vrouwengevangenis

Ze beschikt over een mannenafdeling, een vrouwenafdeling en een psychiatrische vleugel voor de mannen. Zap: In het vierde seizoen van ‘Anita wordt opgenomen’ doet Anita Witzier van binnenuit verslag van het leven in een vrouwengevangenis. Ze doet meer dan meevoelen.


Het is nu afwachten of ik als politiek vluchteling. Met deze blog probeer ik een inkijkje te geven in het leven in een gevangenis. Daarbij is het belangrijk om te melden dat ik niet een reguliere afdeling van een gevangenis heb gezien, ik heb enkel een EVZ en PPC afdeling gezien.


Maandag oktober (2uur op NPO1) start het vierde seizoen van het programma Anita wordt Opgenomen. In dit seizoen verblijft Anita een aantal maanden in de Penitentiaire Inrichting Nieuwersluis waar normaal gesproken de deuren voor buitenstaanders gesloten blijven. Wanneer Piper Kerman, een jonge vrouw die haar leven goed op orde lijkt te hebben, veroordeeld wordt tot vijftien maanden cel vanwege een misstap van tien jaar eerder, belandt ze in een vrouwengevangenis. Dankzij een perfecte mix van drama en humor verslonden de kijkers de twee seizoenen zo snel als ze konden.


De memorabele karakters en bizarre situaties maken het een serie die z’n hoge plek in deze lijst verdient. Hinterberger van het leven , omdat die haar “geen baby wilde geven. Alleen eten en drinken vult geen leven. Het leven is meer dan eten en drinken.


Laatste deel van een drieluik over de geschiedenis van het gevangeniswezen in Nederland. Dit laatste deel behandelt de moderne gevangenis. Kleurentelevisie en magnetron op de cel hebben het dagelijks leven van gevangenen veraangenaamd.


Een Tikkie is handig en zo gestuur maar het is niet bij elke gelegenheid gepast of beleefd. Ja, ook voor betaalverzoeken bestaat etiquette. Haar twee slachtoffers sneed ze in stukken. Toen haar buren achterdochtig raakten en aan Carranza vroegen wat het lawaai eigenlijk was, wist ze hen met een leugen om de tuin te leiden. De serie vertelt het verhaal van Suzanne Kramer, gespeeld door Isa Hoes, die terecht komt in vrouwengevangenis P. Suzanne heeft na verschillende nieuwe delicten levenslang gekregen en is topdog van de gevangenis.


Er is geen ontsnappen meer aan. Ik heb sinds mijn “hallo” mijn adem ingehouden, zonder het zelf te bemerken. Mijn empathisch vermogen laat mij mezelf in haar verplaatsen. En het voelt vreselijk.


Deze vrouwengevangenis vernietigt de kern van. Orange is the New Black: drama in de vrouwengevangenis Orange is the New Black is een erg spannend serie, vol met drama. Piper Chapman moet in het begin aftasten wie ze wel en niet kan vertrouwen. Daarnaast zijn er ook verschillende groepen, vooral op basis van ras, in de gevangenis. Zap: ‘No Burqas behind Bars’ is een documentaire over een Afghaanse vrouwengevangenis.


Het leven in een vrouwengevangenis

Het vervolg kijkt naar het leven van ex-gevangene Sara in Zweden en het lot van haar vriendin Najibeh in. Op de Seychellen zitten 8gevangenen verspreid over gevangenissen. Drugscriminaliteit is er een zwaar vergrijp en als gedetineerde kun je niet rekenen op een strafvermindering. De hel is de herhaling In het boek duurt het leven maar één dag lang, na die dag ga je naar de hemel of naar de hel, de hel is een wereld van herhaling waarin één dag steeds wordt herhaal tot vervelens toe. Het Voedingscentrum presenteerde daarvan gisteren een praktijkstaaltje.


Om acht uur bevat de droge en schone vaatdoek slechts honderd kiemen. Om negen uur neemt mevrouw Pietersen wat koffiewater op. De doek wordt op dat moment nat en gaat als kweekbodem fungeren voor de groei van micro-organismen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts