woensdag 25 november 2015

Met de jeep door het oerwoud

Tekst en video van Samson en Gert - In het oerwoud. Bekijk meer ideeën over Dieren, De dierentuin en Wilde dieren. Het laatste spel was iets rustiger. De kleuters moesten in de kring zitten en ik koos één kleuter, de aap, die geblinddoekt werd.


Met de jeep door het oerwoud

Wanneer de muziek stopte, moest de kleuter in de kring met het fruit vast dit verstoppen. Het nummer is ingezongen door Danny Verbiest (Samson) en Gert Verhulst (Gert). Het liedje is gecomponeerd door Johan Vanden Eede en geschreven door Ivo de Wijs.


We hadden het in Bangkok al vernomen, en het bleek waar te zijn, dit dorp is gemaakt voor (en door ?) toeristen en het is relatief moeilijk om hier iets authentieks te vinden. Na een drukke stageweek hadden we op zaterdag een uitstap naar het Akagera park geplan een dierenpark tegen de grens van Tanzania. Samen met twee studenten uit Brussel huurden we een jeep met chauffeur en deze kwam ons om 6u ’s morgens oppikken.


Na een rit van uur kwamen we aan in het Noorden van het park en kon onze safari beginnen. De weg ging stijl naar boven en schudde ons helemaal door elkaar. Helemaal losgeschud kwamen we aan in het midden van de natuur. We konden onze ogen niet geloven, zo mooi… Na het ophangen van de hangmatten stond ons een heerlijke maaltijd te wachten. Junglesoep, kip met rijst en groentjes,… hebben we gesmuld!


Bovendien was er ook nog bezoek. Voordat we gingen slapen mochten we allemaal op de foto met een uit het water geplukte kaaiman. De nacht in de long van de wereld viel verrassend mee. Hoe langer we reden, hoe meer het vele volk en de kleine winkeltjes plaats maakten voor palmbomen, veel groen, mini-weggetjes amper te onderscheiden in het gras, en verre uitzichten.


Met de jeep door het oerwoud

Ik genoot er met volle teugen van om even uit de drukte weg te zijn en de mooie natuur te kunnen aanschouwen. Ook al was de weg niet evident te noemen. Wie hem al eens live bezig zag, of reeds een album beluisterde, kan dit wel beamen.


Campground in General Manuel Belgrano, Misiones Foursquare uses cookies to provide you with an optimal experience, to personalize ads that you may see, and to help advertisers measure the of their ad campaigns. De tijd vliegt en onze blog loopt wat vertraging op. Maar daar zit en tocht van een week door de Boliviaanse jungle voor iets tussen. Van het gezellige Copacabana reed een busje ons naar de grote, grijze stad La Paz.


Het was geen jeep maar een volgepropt busje dat na een half uurtje al panne had. Gelukkig had onze gids connecties en kwam de vervangbus snel aangereden en wat voor een! Stagiaire Louise, nam de kleuters mee naar het oerwoud , met heel wat avondturen. Eerst gingen ze op excursie.


Joal is bekend door de vismarkt en Fadiot door de begraafplaats. Fadiot wordt ook wel schelpeneiland genoemd en als je daar aankomt begrijp je meteen waarom. In het stadje loop je over straten vol met prachtige witte schelpen. De begraafplaats is eveneens heel mooi en uniek, want er liggen zowel christenen als moslims begraven.


Paroles de chanson Samson En Gert - In Het Oerwoud traduction, lyrics, video. Dan toch liever door het oerwoud , zo denkt Jens Dendoncker straks in 'Hoe Zal Ik Het Zeggen'. Met de Jeep door de stad? Hij zorgt ervoor dat de 4Xvan een stadsbewoner voor één keer wel in zijn. Wil jij samen met ons dansen en knutselen in de jungle?


Hou je van dieren zoals gorilla’s, giraffen en leeuwen? Schrijf je dan nu in voor ons junglekamp! Stuur ons een mailtje via. Voor natuur en spanning in het Surinaamse oerwoud kiest u voor de Avanavero jungle tour van Tourbox Suriname. Bij de Avanavero jungle tour maken we een spannende jeeptour dwars door het Surinaamse oerwoud en rijden we naar de grens van Suriname en Guyana.


Met de jeep door het oerwoud

We werken nog steeds aan onze jungleklas. Hier maakten we junglebladeren door op een spiegel te schilderen en hier afdrukken van te nemen. Deze foto toont de brug ( door Focus Brasil een tweetal jaar terug gebouwd) die Joanes met het dorpje Agua Boa verbindt. Deze pin is ontdekt door Boekhandel De Kaft. Ontdek (en bewaar!) je eigen pins op Pinterest.


Rekenen in het oerwoud - Carry Slee. Ecuador had een serieus gebrek aan off road wegen, in Peru zag je door het zand de weg niet meer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts