maandag 9 november 2015

Solliciteren brief schrijven

Solliciteren brief schrijven

Een handig hulpmiddel voor het schrijven van een brief is de AIDA-formule. Probeer eerst zelf te vinden hoe de formule is toegepast en kijk pas dan naar onze analyse. De een zweert erbij dat de sollicitatiebrief een begeleidende brief is bij het cv, anderen geloven dat juist de brief doorslaggevend is in het bepalen of je uitgenodigd wordt voor een gesprek. Zelfs de boeken over solliciteren verschillen daarover van mening. Het is altijd fijn om een voorbeeld te hebben van een goede sollicitatiebrief om op basis daarvan je eigen brief te schrijven.


Solliciteren brief schrijven

Neem de brieven hieronder niet klakkeloos over maar gebruik ze ter inspiratie of als basis voor jouw eigen brief. Intern solliciteren : zo schrijf je een goede interne sollicitatiebrief. Het zou zomaar kunnen gebeuren: je werkt bij een leuk bedrijf en ziet een interessante interne vacature langskomen. Houd deze checklist voor het schrijven van sollicitatiebrieven bij de han zodat je geen belangrijke zaken over het hoofd ziet.


Ga ten eerste op onderzoek uit. Lees alles over het bedrijf, de werknemers (met name degene aan wie je de brief richt), de functie en de markt waarin het bedrijf zich begeeft. Het schrijven van een motivatiebrief voor een interne vacature vereist dus een andere opbouw en structuur.


Een dergelijke brief is minder formeel maar dient volgens de meeste standaard richtlijnen geschreven te worden. Denk aan een correcte inleiding en afsluiting van je motivatiebrief. De onderstaande sollicitatiebrief voorbeelden geven alvast een indicatie van hoe je brief er ongeveer moet uitzien.


Lees daarna welke punten belangrijk zijn bij het schrijven van een sollicitatiebrief en wat voor soorten brieven er bestaan. Maar wat is dan wel een goede sollicitatiebrief? We helpen je door de opbouw van een sollicitatiebrief duidelijk onder elkaar te zetten. Door deze indeling erbij te pakken wanneer je jouw brief gaat schrijven , weet je wat je kunt vermelden en vergeet je geen belangrijke informatie. Je Curriculum Vitae is minstens zo belangrijk als je sollicitatiebrief, omdat een recruiter in de meeste gevallen eerst je CV beoordeelt en daarna pas je brief.


Lees meer over het schrijven van je Curriculum Vitae of laat jouw CV gratis checken. Hoe scoor je met je brief ? Bekijk onze voorbeelden en tips, en laat je brief nalezen door een sollicitatiecoach. Een sollicitatiebrief schrijven kan lastig zijn.


Misschien heb je dit nog nooit gedaan of word je nooit uitgenodigd voor een gesprek. Lees in beide gevallen de tips voor een sollicitatiebrief die wij hier geven eens goed door. Maak in minuten jouw persoonlijke motivatiebrief. Geen voorbeeld meer nodig!


Beantwoord eenvoudige vragen over jezelf en de functie en download jouw brief. Ben je op zoek naar een formele motivatiebrief in het Engels? Lees in dit artikel over welke paragrafen het gaat en bekijk de layout in een voorbeeld motivatiebrief in het Engels.


Scroll naar beneden voor het voorbeeld. Wanneer je op gesprek mag komen, komt dit omdat je bij het schrijven van je sollicitatiebrief de juiste indruk hebt gewekt. Je ziet het in deze video, waarin onze recruiters vert.


Solliciteren is een vak. Wij geven je tips over het schrijven van een goede sollicitatiebrief en het voeren van een succesvol sollicitatiegesprek. Het is belangrijk dat de sollicitatiebrief er goed uit ziet, omdat dit het eerste is wat de werknemer van u te zien krijgt.


Om een goede brief te schrijven hebben we op deze pagina wat uitleg, tips en een voorbeeldbrief sollicitatie opgesteld. Laat je brief , als je hem af hebt, nog even liggen tot de volgende ochtend en lees hem met een frisse blik nog een keer over voordat je hem de deur uitdoet. Tien tegen een dat je toch nog wat verandert. Nog meer tip: lees hier verder over het schrijven van een goede brief.


Goede sollicitatiebrief schrijven is een must. Met alleen een goed CV ben je er nog niet. Je sollicitatiebrief is dé kans om een recruiter ervan te overtuigen dat jij de perfecte kandidaat bent voor de job.


Gebruik maar één kant van het papier. Schrijf de brief niet met de hand. Kies een duidelijk lettertype zoals Verdana, Arial of Times New Roman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts