maandag 23 november 2015

Hoe ziet een cel eruit biologie

Hoe ziet een cel eruit biologie

Hoe ziet een cel er uit ? Cel De cel is de bouwsteen van het lichaadieren, mensen, planten en schimmels zijn allemaal opgebouwd uit cellen. Dat is net zo dun als de helft van een vel aluminiumfolie. DJI’er Jenny, penitentiair inrichtingswerker, laat uitgebreid zien hoe een gemiddelde cel in een Nederlandse gevangenis eruit ziet. Van de douche tot de kast en van de tv.


Hoe ziet een cel eruit biologie

Verslaggever Rik Konijnenbelt mocht even binnen kijken in een tweepersoons cel. Abonneer je GRATIS voor. Voordat je naar de gevangenis gaat, kom je eerst terecht in een politiecel.


Tenminste, als je niet in de regio Utrecht bent, want daar zijn de politie. Hieronder is een prachtige video te zien van hoe een cel functioneert. Vrijwel alle organellen komen langs (in het Engels). Verder is er vaak een tafel en een stoel in de cel.


In de biologie is de cel het kleinste onderdeel van een organisme dat alle genetische informatie van dat organisme bevat. Stofwisseling, de verzamelnaam voor alle biochemische levensprocessen die het organisme doen groeien en in stand houden, vindt binnen iedere individuele cel van een organisme plaats. En hoe groot een cel is. Als moleculair bioloog bestudeer je alle processen die in een cel plaatsvinden. Eens benieuwd hoe een cel eruitziet?


Binnen de eiwitmantel zit het genetisch materiaal opgesloten. Om een cel te besmetten verlaat het genetisch materiaal te eiwitmantel om zich binnen de. Als een spore op een gunstige plek terechtkomt, ontwikkelt zich daaruit opnieuw een zwamvlok.


Schimmels nemen voedingsstoffen op uit het organische afval waar ze op leven. De cellen scheiden stoffen af en verteren daarmee het afval buiten de cel. Pas daarna worden de opgeloste voedingsstoffen opgenomen in de cel. In de wet is vastgelegd wat de eisen zijn voor een cel. De ruimte moet bijvoorbeeld minimaal vierkante meter groot zijn.


Ook zit er verplicht een intercom of bel in. Kijk goed ron zoek in je boeken, zoek om je heen, zoek overal en denk buiten het gewone verslag om, denk aan een boek of aan een website of misschien wel speciaal voor biologie een microscopisch onderzoek. Op de chromosomen zitten de genen.


Hoe ziet een cel eruit biologie

Elk gen beschrijft de code van een kenmerk, die (mee)bepaalt hoe je er uit ziet , hoe je lichaam werkt of hoe je bent. Er zijn in totaal zo’n 20. We weten van maar ongeveer een kwart welke rol ze spelen bij bepaalde aandoeningen. Een gen is een stukje DNA. Dierlijke cellen, zoals bijvoorbeeld zenuwcellen, beencellen en spiercellen hebben heel verschillende vormen (bron 18).


Groepen cellen van hetzelfde type vormen samen weefsels, bijvoorbeeld zenuwweefsel of botweefsel. Organen zijn opgebouwd uit meerdere weefsels. Ontdekking van een verrassend communicatiesysteem van bacteriën (Engels) Presentatie van wetenschapper Bonnie Bassler over een biochemisch communicatiesysteem waarmee bacteriën hun gedrag coördineren. Bij menselijke anatomie gaat het om verschillende organen en structuren die in het menselijk lichaam zitten. Het hangt er namelijk vanaf waar je geïnteresseerd in bent.


Anatomie kan in verschillende gebieden worden opgesplitst. Ik hou mijn spreekbeurt over de koe om dat ik op een boerderij woon en mijn vader heeft koeien. Hier noem ik een paar dingen van een koe en wat ze doen: De oren: De oren van een koe zijn groot.


Koeien kunnen ze in bijna alle richtingen draaien om geluiden op te vangen als er gevaar is. En zijn ze tegenwoordig met zijn tweetjes in de cel ? Nee ik hoef niet de bak in. Maar het verbaasde me vanavond bij buch in de bajes dat ik best wel wat luxe zag. Magnetron, tv, die wat daar met een babyo verblijven soort van appartement indeling etc.


De tbs ken ik werkgerelateerd wel van binnen. Ze zaten met veel mensen in een kleine ruimte. Strak, pluizig, ron puntig? Kan iemand het omschrijven of een foto geven?


En ik bedoel echt een raaf,geen kraai of ekster of kauw, etc.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts