vrijdag 20 november 2015

Muntthee goed voor afvallen

Verse muntthee bevat geen cafeïne en theïne en is daardoor een gezonder alternatief dan koffie of gewone thee. Je mag verse muntthee daarom ook drinken bij een detox-dieet. Het drinken van twee kopjes verse muntthee per dag geeft je huid een oppepper en gaat overbeharing tegen (dit schijnt zo te zijn…). Dit is een wat minder bekende theevariant met een bloemige smaak, die net als groene thee goed is voor je vetverbranding. Als je deze soort nog niet kent, is het dus zeker de moeite waard om hem uit te proberen!


Muntthee goed voor afvallen

Je vindt hem zeker bij speciaalzaken of toko’s. Ook verse (peper) muntthee is de laatste tijd heel populair. Het kan ook fantastisch zijn voor buikpijn, is rijk aan antioxidanten en kan helpen om degeneratieve ziekten te voorkomen.


Waar is muntthee goed voor ? Eén van de belangrijkste voordelen van munt is dat het een gunstige invloed heeft op je maag en darmen. Het werkt daarom enorm goed tegen misselijkheid! Wanneer je na het eten last hebt van buikpijn of rommelende darmen kan een glas muntthee ook een ideale remedie zijn. Wat ik zo leuk vind is dat munt heel gezond is.


Waarom muntthee goed is, lees je in dit blog. Natuurlijk is muntthee eigenlijk helemaal geen thee, want in thee hoort echte thee te zitten. Maar dat is minder relevant.


Wat kan muntthee , behalve een gezonde dorstlesser, nog meer betekenen voor de gezondheid? Het behoort tot de meerjarige planten en maakt onderdeel uit van de lipbloemfamilie. Munt is een krui mentha. Afvallen met groene thee werkt vooral goed als je daarnaast ook sport.


Uit het onderzoek blijkt namelijk dat je door het stelselmatig drinken van groene theesoorten meer uithoudingsvermogen krijgt, en dankzij een aantal stoffen fytonutriënten) in groene theeën breek je ook nog eens gemakkelijker vet af. Je kunt het in de meeste restaurants op de menukaart vinden. Als je muntthee bestelt krijg je er vaak honing bij en muntthee met honing is een zeer lekkere combinatie.


Thee wordt vaak aangeraden als vervanger voor frisdrank als je wilt afvallen of simpelweg gezonder wilt leven. Niets lekkerder dan met een kop thee op de bank neerploffen. Vijf redenen waarom muntthee gezond voor jou is.


Al duizend jaren lang is muntthee – eigenlijk geen echte thee omdat er alleen maar munt in zit – populair. Dat heeft de theesoort onder andere te danken aan de medische werking. En daar zijn wij heel blij mee. Wil je graag enkele kilo’s afvallen , dan zal je eerst enkele gezonde keuzes moeten maken.


Kiezen voor een actievere levensstijl met meer beweging en een gezond dieet in combinatie met een aantal bekende remedies om met succes gewicht te verliezen, zoals kruidenthee, smoothies, vetverbrandende vruchten en geneeskrachtige planten. Het verzacht ook de verschijnselen van indigestie. Dus goed voor de stress eters!


Muntthee goed voor afvallen

Vermindert de hoge bloeddruk. Zo gaat bijvoorbeeld de hoeveelheid aan een wateroplosbare vitamine als vitamine C al snel achteruit zodra de munt wordt blootgesteld aan heet water. Sinds ik muntthee ontdekt heb, heb ik een tijdje weinig andere thee meer gedronken.


Vooral toen ik verse munt bij de Lidl tegen kwam. Die week heb ik een flink aantal koppen muntthee gedronken. Gelukkig heeft verse muntthee vele voordelen. MUNTTHEE : Vooral met dit warme weer is het goed om extra te drinken. Heel fris is dan een glas verse muntthee.


Ik koop altijd mijn verse munt bij de Marokkaanse of Turkse groenteman, grote bossen voor - BEREIDEN: Doe een paar takjes verse munt in een glas en schenk er gekookt water over. Normaal is muntthee goed voor de darmen en voor prikkelbare darm(heb het al jaar), bij mij werkt muntthee en zeker pepermuntolie zeer goed , maar ik ken mensen met pds die hier juist een aanval van krijgen. Venkelthee afvallen zou dus hierdoor effect moeten hebben.


Er is alleen geen overtuigend klinisch bewijs voor de bewering dat venkel helpt de spijsvertering en gewichtsverlies te ondersteunen. Nadelen en bijwerkingen. Hierdoor is deze kruid eigenlijk altijd goed om te drinken.


Wie kan mij helpen aan de naam- of waar je het kunt kopen- groene thee met munt en druivenpit en olijfbladeren. Zou iemand dat weten hoor er van alles over dat het goed helpt bij afvallen ,maar nergens staat wat voor merk of soort het is. Zou hewt erg graag willen weten.


Ook wanneer je wilt afvallen is muntthee gezond binnen je voedingsschema. Wanneer je normalerwijs een kopje koffie met een koekje erbij zou drinken, kun je dat nu alleen doen met een kopje muntthee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts