dinsdag 24 november 2015

Chronisch vermoeidheidssyndroom engels

In het Verenigd Koninkrijk lijden een kwart miljoen mensen aan het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS), en in de Europese Unie is dit aantal nog hoger. Het chronisch vermoeidheidssyndroom en fibromyalgie zijn niet de enige ziekten die overwegend vrouwen treffen. Fibromyalgia and chronic fatigue syndrome are not the only diseases that mostly affect women. Deze benaming verwijst niet naar een mogelijke onderliggende oorzaak en is dan ook de meest neutrale benaming die gebruikt kan worden. Het is gemaakt door vertaalgeheugens van de Europese Unie en de Verenigde Naties te verzamelen en de beste domeinspecifieke meertalige websites bij elkaar te brengen.


U kreeg deze brochure omdat u met een klacht van vermoeid-heid werd verwezen naar de consultatie algemene interne ge-neeskunde van UZ Leuven. We weten er nog relatief weinig over, maar stellen wel vast dat steeds meer mensen er mee af te rekenen krijgen. Chronisch moe … Wat nu?


Andere mensen gebruiken liever chronisch vermoeid of zoals het in het Engels genoemd wordt fatigue (of ook wel chronic fatigue syndrom (CFS)). Deze afkorting kom je ook geregeld tegen. Bladeren milions woorden en zinnen in alle talen. Nederlands - Engels op Glosbe, online woordenboek, gratis.


Chronisch vermoeidheidssyndroom engels

Het belangrijkste symptoom is chronische vermoeidheid. Veel voorkomende doodsoorzaken bij ME zijn hartfalen, kanker en het falen van andere organen (m.n. lever, nieren). Ziektes en aandoeningen kunnen ook vaak chronisch zijn.


Een chronisch tekort aan slaap is zeer schadelijk en kan op den duur zelfs tot een depressie leiden. Bij chronisch vermoeidheidssyndroom is er sprake van aanhoudende ernstige vermoeidheidsklachten. Please try again later. De oorzaak is onbeken maar waarschijnlijk is er een aantal factoren bij betrokken, bijvoorbeeld een doorgemaakte virus infectie of psychisch trauma. Dat schrijft de Gezondheidsraad maandag in een advies aan de Tweede Kamer.


Cognitieve gedragstherapie en graded exercise therapie zijn veilig en effectief bij de behandeling van patiƫnten met een chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS). Dat blijkt uit Engels onderzoek. Bij chronische hoofdpijn is onduidelijk of de hoofdpijn ooit stopt en als het stopt, wanneer.


Bij sommige mensen is spanningshoofdpijn zo veelvuldig dat de hoofdpijn chronisch genoemd mag worden. U heeft al lange tijd last van pijnklachten. ES) Mijnheer de Voorzitter, hoewel er tijdens de vorige vergadering geen tijd was voor mijn spreekbeurt en er sindsdien een maand is verstreken, meen ik te moeten vermelden dat het op mei Werelddag voor Fibromyalgie en CVS ( chronisch vermoeidheidssyndroom ) was, gewijd aan twee ziekten die vooral vrouwen treffen. Deze pin is ontdekt door cindy veenendaal. Ontdek (en bewaar!) je eigen pins op Pinterest.


Chronisch vermoeidheidssyndroom engels

Note: Citations are based on reference standards. However, formatting rules can vary widely between applications and fields of interest or study. The specific requirements or preferences of your reviewing publisher, classroom teacher, institution or organization should be applied. Behalve voor het vertalen van woorden, kun je bij ons ook terecht voor synoniemen, puzzelwoorden, rijmwoorden, werkwoordvervoegingen en dialecten. Medical aspects of developmental disabilities in children Birth to three.


Het mag voortaan een ziekte heten. Leuk voor de patiƫnten die zich miskend voelen, maar de enige effectieve aanpak blijft therapie. Het komt maar zelden voor dat een nieuw etiket wereldnieuws is. Maar dat was deze week wel het geval. You can find all English speaking psychologists here.


Chronisch vermoeidheidssyndroom engels

These psychologists have enough knowledge of the English language to be able to give psychotherapy sessions in English. CVS - chronisch vermoeidheidssyndroom - Vind hier een goede coach voor coaching rond CVS - chronisch vermoeidheidssyndroom. Geef je gemeente in en. Die boodschap wil de vzw Wake-Up Call Beweging verspreiden door middel van een nieuwe campagne. In mijn werk zorg ik ervoor dat mensen weer in hun kracht komen te staan, weer energie hebben, weer zin hebben in het leven en hun werk.


Op sommige Engelstalige sites staan ook de nodige verhalen van mensen die hierin geslaagd zijn. Gezonde, actieve mensen worden chronisch moe en kunnen niet goed meer functioneren. Anne Macintyre, een arts die zelf met M. Ze genieten internationaal veel aanzien.


Persoonlijk voornaamwoord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts