donderdag 5 november 2015

Vrouw ten laste berekenen

Vrouw ten laste berekenen

Als je een of meer personen ten laste hebt, krijg je een belastingvoordeel, namelijk een verhoging van je belastingvrij minimum. Dat betekent dat een groter deel van uw inkomen niet belast wordt en dat uw verschuldigde belasting dus verlaagt. Het is dan ook belangrijk te weten welke personen je op fiscaal vlak als ten laste kunt beschouwen. Je loon is de financiële vergoeding die je ontvangt van je werkgever in ruil voor je geleverde prestaties. Op je loonbriefje staat echter altijd een bruto- en een nettoloon.


Vrouw ten laste berekenen

Alleenstaandenpensioen of gezinspensioen? Binnenkort kom je terecht in een nieuwe fase en start je leven als gepensioneerde. Door de betaling van je sociale bijdragen heb je jarenlang pensioenrechten opgebouwd. Uw echtgenoot, de persoon waarmee u wettelijk samenwoont of met wie u een feitelijk gezin vormt, kunnen bijgevolg nooit als ten laste beschouwd worden. Vwala, NIET mogelijk dus om je echtgenote ten laste te nemen.


Als de vrouw geen inkomen heeft, is haar aandeel in het gezamelijk inkomen gewoon nul. Wanneer de werknemer echter kinderen ten laste heeft, zal het bekomen resultaat, in juridische taal het vatbare of overdraagbare bedrag, met euro per kind ten laste verminderd worden (het begrip kind ten laste komt verder aan bod). Cijfervoorbeeld: Een werknemer verdient 1. Verschil in inkomsten wanneer je de kinderen wel of niet ten laste hebt. Met behulp van vorige gegevens kunnen we nu gemakkelijk het verschil in inkomen berekenen tussen het wel of niet ten laste hebben van de kinderen. Wil jij je nettoloon berekenen , dan kan je dat doen via onze bruto-nettocalculator.


In de bruto-nettocalculator wordt het inkomen van de partner gevraagd. Je kan je afvragen of die 2euro niet heel weinig is. Vrouw werk in Belgie en heeft Belgische nationaliteit). Taxonweb kiest automatisch kinderen ten laste bij de man omdat die het hoogste inkomen heeft (waren we niet gehuwd konden we kiezen bij wie de kinderen fiscaal ten laste moesten komen). De Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) past in de praktijk eigen criteria toe om te oordelen of je ten laste bent, vaak zonder rekening te houden met andere bewijsmiddelen.


Bijvoorbeeld een tante die u, na het overlijden van uw ouders, tijdens uw jeugd ten laste heeft genomen. Personen die niet in deze lijst voorkomen, kunnen in geen geval als fiscaal ten laste worden beschouwd. Om het bedrag van de dagelijkse werkloosheidsuitkering te berekenen , speelt het begrip gezinslast een grote rol. De kinderen zijn ten laste van één van beide echtgenoten (doorgaans ten laste van de echtgenoot met het hoogste inkomen) Het kadastraal inkomen van de woning wordt aangegeven door beide echtgenoten, volgens het eigendomspercentage van elke echtgenoot in het onroerend goed. Hallo iedereen Ik zou graag eens luisteren naar vrouwen met ervaringen omtrent het ten laste zijn van hun man.


Vrouw ten laste berekenen

Als ik bevallen ben mag ik namelijk niet meer terug keren naar het filiaal waar ik momenteel werk (door omstandigheden dat samenwerken met familie niet meer mag). Voor kinderen (met een handicap) ten laste van een alleenstaande, zijn die bedragen hoger (art. 1WIB 92). Nettobestaansmiddelen zijn in principe alle inkomsten van uw kind.


Mindervaliden gelden voor twee ten laste. Vermindering met € voor ouders, grootouders, broers of zussen ten laste die de leeftijd van jaar bereikt hebben. Kinderen ten laste voor het jaar van het huwelijk. Voor het jaar van het huwelijk moeten beide echtgenoten nog een afzonderlijke belastingaangifte indienen.


Als de echtgenoten samen al een kind hadden, dan mag slechts één echtgenoot dat kind ten laste nemen. Eenzelfde kind mag nooit door meerdere personen ten laste worden genomen. Meteen werd ook duidelijk waarom alleen. Opmerking: zijn de inkomsten van een belastingplichtige niet hoog genoeg om aanspraak te maken op de verhoging van de belastingvrije som voor kinderen ten laste , dan wordt dit voordeel omgezet in een terugbetaalbaar belastingkrediet voor een maximumbedrag (elk jaar geïndexeerd) per kind ten laste.


Dit betekent een verhoging van een te betalen belasting van 15. Het betekent al gauw een verschil van ettelijke honderden euro’s. Dat alleen al is een goede reden om vak II van uw belastingaangifte minutieus in te vullen.


Het tweede vak op uw belastingaangifte gaat niet toevallig over uw gezinssituatie. Of u al dan niet een partner. Hoe wordt de bedrijfsvoorheffing op uw wedde berekend? Het gaat om een voorschot op jouw belastingen. Om die afhouding te berekenen , wordt er rekening gehouden met jouw bruto-pensioeninkomsten, jouw aantal kinderen ten laste en jouw gezinssituatie.


Onder een bepaalde drempel ben je geen bedrijfsvoorheffing verschuldigd. Zo worden ‘kleine’ pensioenen gespaard. Om financieel ten laste van u te zijn, mag uw echtgeno(o)t(e), feitelijke levenspartner, kind (ongeacht zijn leeftijd) of bloed- of aanverwant tot de 3e graad financieel niet ten laste zijn van iemand anders binnen uw gezin (zie voorbeelden en 2) en mag het brutobedrag van zijn maandelijks (beroeps- of vervangings-)inkomen het grensbedrag om. In sommige gevallen kan je ten laste zijn van iemand anders dan je ouders.


Je bent al jaar fiscaal ten laste van die persoon. Kinderopvang is enkel aftrekbaar door de ouder die het kind ten laste heeft, behalve wanneer de ouders voor fiscaal co-ouderschap kiezen, dan mag elke ouder de kosten in mindering brengen. De ouder die het kind niet langer fiscaal ten laste heeft krijgt een lager netto maandloon door het wegvallen van de korting op de bedrijfsvoorheffing.


Een mindervalide kind telt voor twee. Het is wel zo dat je met je gezamelijke inkomen in een lagere schijf kan terechtkomen en daardoor minder moet betalen (een deel van de inkomsten van de man worden dan overgeheveld naar de kant van de vrouw ).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts