vrijdag 6 januari 2017

Re integratie 2e spoor salaris

Wij als re -integratiebureau zijn gespecialiseerd in zowel 1e als 2e spoor re - integratie trajecten volgens de Wet Verbetering Poortwachter. Wij zouden uw vrouw gedegen en vakkundig kunnen begeleiden in het 1e spoor traject en mogelijk ook alvast een 2e spoor traject kunnen starten. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Hoelang dient de werkgever re - integratie te stimuleren. De verplichting van de werkgever om inschakeling bij een andere werkgever te bevorderen, duurt voort zolang de arbeidsovereenkomst niet is geëindigd.


In het 1e spoor wordt onderzocht of er voor de werknemer passende arbeid binnen het bedrijf van de huidige werkgever is. Dit kan de huidige functie zijn of een andere beschikbare functie. De verzuimbegeleiding 1e spoor is een onderdeel van het re -integratiedossier en kan eventueel gelijktijdig met een 2e spoor worden ingezet.


Je werkgever kan dan, in het ergste geval, besluiten tot het stopzetten van het betalen van je salaris. Hoe lang duurt een re - integratie 2e spoor traject gemiddeld? De duur van een re - integratie 2e spoor traject is afhankelijk van de startdatum en wanneer je een geschikte functie hebt gevonden.


Over het algemeen wordt re - integratie 2e spoor aan. Ook bij re - integratie tweede spoor geldt dat een werknemer alleen werk hoeft te accepteren dat ‘passend’ is. Welk soort werk passend is, hangt af van de fysieke en mentale capaciteiten van de gedeeltelijk arbeidsgeschikte werknemer, zijn opleidingsniveau en zijn werkervaring. Veelgestelde vragen over re - integratie en outplacement 1) Wanneer er sprake is van langdurig ziek zijn, moet het tweede spoor dan na één jaar ziekte worden ingezet? Wat zijn mijn rechten en plichten bij 2e spoor ? In de Wet Verbetering Poortwachter zijn een aantal rechten en plichten opgenomen die de werknemer heeft tijdens re - integratie tweede spoor.


Plichten bij tweede spoor. Het gaat om de volgende plichten: Werknemer en werkgever bespreken minimaal een keer per zes weken de voortgang van de re - integratie. Mijn casus is specifiek: ik ben gedetacheerd bij een andere werkgever in het kader van re - integratie tweede spoor. Re - integratie 2e spoor komt voor wanneer het niet lukt om een zieke werknemer binnen het eigen bedrijf terug te laten keren. De werkgever gaat dan samen op zoek naar een ander bedrijf waar u blijvend in dienst kan treden.


Re integratie 2e spoor salaris

Indien de medewerker toch uitvalt wegens ziekte tijdens de detachering, dan blijft de werkgever verantwoordelijk voor de loondoorbetaling en verdere re - integratie -inspanningen. Als na afloop van de detachering uw medewerker in dienst treedt bij de nieuwe werkgever, dan is het salaris van de bedongen arbeid leidend. Door onze contacten met het UWV en met arbeidsdeskundigen toetsen we voortdurend de actuele eisen van het UWV met betrekking tot re - integratie spoor 2. Als re -integratiebedrijf bieden wij individuele maatwerk begeleiding aan de kandidaat bij het zoeken naar passend werk.


Iedere kandidaat krijgt een vaste Mobiliteitsexpert toegewezen. Is uw werknemer ziek en is het onduidelijk hoe lang dit gaat duren? Dan begint u samen aan een re -integratietraject. U bent als werkgever verplicht om samen met uw werknemer te zorgen dat hij zo snel mogelijk weer aan het werk kan. Bovendien kan re - integratie eerste spoor uitmonden in re - integratie tweede spoor , als de terugkeer bij de eigen werkgever mislukt.


De aanpak van een re -integratiebureau bij eerste spoor en tweede spoor verschilt aanzienlijk. Met name bij re - integratie tweede spoor wordt van de werknemer een actieve houding verwacht. Wat ook de reden is, op enig.


Soms wil je nog wel werken maar kun je dat door fysieke of psychische klachten niet meer. Dat is een hele vervelende en onzekere situatie. Want je werkgever hoeft je maximaal jaar salaris door te betalen. Steeds vaker wordt re - integratie 2e spoor ingezet door werkgevers.


Re integratie 2e spoor salaris

Wat is het, waarom zou je het inzetten en wat zijn de voordelen voor de werkgever én voor de werknemer? Ik heb al heel wat tweede spoor trajecten mogen uitvoeren en vertel je hierover graag meer in deze. Een 2e spoor re - integratie , is er dan ook een 1e spoor re - integratie ? Ja, deze sporen zijn er allebei. Je krijgt ermee te maken als je medewerker ziek is. Maar wat betekent het nu precies?


Je hebt een medewerker die ziek is maar hij kan weer re -integreren. En dat lukt in zijn eigen werk. Een tweede spoor wil zeggen dat je gaat re - integreren bij een andere werkgever. Met als doel dat je niet in de WIA terechtkomt.


Je re - integreert bij een andere werkgever als er geen passend werk is bij je eigen werkgever. Tweede spoor en eerste spoor samen Helaas ben ik al ruim jaar ziek met weinig zicht op verdere verbetering. Er komt steeds wat nieuws bij. Nu denken de experts vooral, dat ik niet terug kan keren in eigen werk, dus is zoals verplicht het tweede spoor opgestart middels een re - integratie bureau.


Wel is er een advies om heel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts