woensdag 25 januari 2017

Hoogsensitief

Met deze HSP test kun je achterhalen of je hoogsensitief bent. Directed by Frank Devos. With Tom Waes, Anna Drijver, Frank Lammers, Elise Schaap. Attempts to make inroads with Ferry hit a roadblock when Bob antagonizes a member of his crew and a secondary operation spins out of control. In mijn praktijk merk ik dat, wanneer HSP’s er eenmaal achter zijn dat ze hoogsensitief zijn, er in eerste instantie een grote last van de schouders valt.


Terwijl ze “slechts” hoogsensitief zijn. Deze Zelfrapportagetest is wetenschappelijk onderbouwd en wordt ook wel eens hoogsensitief test, hooggevoeligheid test, hypersensitief test of HSP test genoemd genoemd. De test van Aron: achterhaald!


Veel informatie een een groot gezellig forum waar je ervaringen kunt delen. Hooggevoelig, Wat is HSP, oftewel hooggevoelig. Begin hoogsensitiviteit als kwaliteit te gebruiken. Informatie, (h)erkenning, testen en tips. Voor HSP zelf of je hooggevoelige kind.


Hoogsensitief

Heb je het vermoeden dat je kind hooggevoelig of hoogsensitief is? Bekijk dan deze korte animatie video. Iemand die hoogsensitief of hooggevoelig is, wordt ook wel een hoogsensitief persoon (HSP) genoemd. Het is een term die je ongetwijfeld vaker hebt gehoor want ongeveer van de bevolking is hooggevoelig. Maar toch is het vaak niet helemaal duidelijk wat dit nou eigenlijk is.


Als hoogsensitief persoon herken ik de details volledig. Gevoeligheid is een grote kwaliteit of kracht maar het staat je soms behoorlijk in de weg of werkt het tegen je in. Jammer dat er op deze pagina geen aandacht bestaat voor sensitiviteit bij mannen. Zelfs in het filmpje wordt het benaderd als zijnde iets typisch vrouwelijks.


Dat wil zeggen dat ze een aangeboren sensitiviteit voor omgevingsprikkels hebben. Ze ervaren meer en ze ervaren intenser dan anderen, en daarnaast verwerken ze al deze informatie grondiger en nauwkeuriger: ze hebben meer tijd nodig om prikkels te verwerken en ervan te herstellen. Betekent hoogsensitief hetzelfde als hooggevoelig? In Nederland betekent hoogsensitief en hooggevoelig hetzelfde.


In België en op websites in België en Nederland waar onderscheid tussen beiden gemaakt wordt, kan het hier echter om een verschil gaan. Sannie Alblas-Smit is zelf hoogsensitief. Ze heeft geleerd dit positief te benaderen en hoopt dit anderen ook te leren. In plaats van een last, mag je het gaan zien als mooie eigenschap.


Met mijn praktijk wil ik jou helpen met het krijgen van inzicht en zelfbewustzijn. Je voelt de spanning in een kamer. Een geïrriteerde collega zuigt de energie uit je lichaam.


Of je voelt het verdriet in je eigen lichaam als een vriendin vertelt over de breuk met haar vriend. Als een hoogsensitief persoon praat over zijn stemming, is dat in rijkere, intensere en complexere termen dan de meeste mensen. Negatieve gevoelens klinken al snel als een depressie, maar daarover later meer.


Hoogsensitief

Zij is een Canadese psychotherapeute en doet al tientallen jaren wetenschappelijk onderzoek naar hoogsensitiviteit. Er is verder nog relatief weinig onderzoek gedaan naar hoogsensitiviteit of naar hooggevoeligheid. Vanuit de door Irene Kesselaer-Hospes ontwikkelde vragenlijst voor kinderen hebben we ook een lijst voor volwassenen gemaakt.


Bij deze vragenlijst gaan we er van uit dat iemand hoogsensitief is als er op zowel lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel gebied kenmerken van een grotere gevoeligheid naar voren komen. Instructions: Answer each question according to the way you personally feel. If you are a parent trying to evaluate your chil please use the test “Is Your Child Highly.


Veel mensen herkennen bepaalde kenmerken van hoogsensitiviteit bij zichzelf. Dat is logisch, want het zijn er nogal wat. Als je een sterk vermoeden hebt dat je hoogsensitief bent, dan kun je een hoogsensitiviteit-test ofwel hooggevoeligheidstest ondergaan. HSP is geen gebrek, het is een aangeboren eigenschap zegt Ted Zeff, schrijver van de Overlevingsgids voor hoogsensitieve personen en De Sterke, Gevoelige Jongen. Ted Zeff geeft Hsp tips over hoe hoogsensitieve mensen beter om kunnen gaan met onze hectische wereld.


Bent u hoogsensitief of hooggevoelig? Heeft u een sterk inlevingsvermogen en heeft u last van interne- en externe prikkels? Weet u wat de kenmerken zijn? Op onze website leest u er alles over. HSP Christen Coach biedt coaching en begeleiding aan op maat.


HSP test Deze zelftest en de test voor hoogsensitieve kinderen zijn gebaseerd op onderzoek van Elaine N. Over hoe dit precies in zijn werk gaat bestaat nog geen solide wetenschappelijk onderzoek. Maar onderzoek laat wel zien dat de hersenen van mensen die hoogsensitief zijn onder de fMRI-scanner bij een bepaalde opdracht in meer gebieden oplichten dan die van mensen die niet hoogsensitief zijn. Wil jij graag testen of je hoogsensitief of hooggevoelig bent?


Door middel van de online hooggevoeligheid test op deze pagina kan je er achter komen of jij een HSP ( hoogsensitief persoon) bent. Herken je de volgende kenmerken? Je bent een persoon die helemaal uitgeput is na sociaal contact.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts