donderdag 19 januari 2017

Donkerblauw combineren met welke kleur

Donkerblauw combineren met welke kleur

Of het nou roze, roo paars of geel zou zijn, met blauw heb je een vrolijk contrast. Het vormt een basis voor meer kleuren die je erbij draagt. Dan weet je zeker dat je niet overdrijft met de hoeveelheid kleur in je outfit. Probeer niet te ver te gaan met het dragen van pastelkleuren.


Je kunt dit voorkomen door pastelkleur te combineren met een neutrale kleur , of een pastelkleur in dezelfde kleur , alleen dan donkerder en dieper. Je kunt onder andere wit met donkerblauw combineren om monochrome look te verkrijgen. Daarbij kun je, om het blauw wat meer te laten leven, wat rode of paarse accessoires toevoegen. Wanneer je een primaire kleur wilt dragen dan kun je deze bovendien prima combineren met meerdere neutrale kleuren, zoals rood met wat gele accenten.


Welke kleuren kun je goed met elkaar combineren ? Een mooi shirt gekocht in een opvallende kleur ? Heel leuk, maar thuisgekomen gebeurt het weet hoe vaak dat je vertwijfeld voor je kledingkast staat: Wat past er nu mooi bij deze kleur ? En dat is extra handig om te leren nu we weten dat blauw waarschijnlijk nog wel een jaartje trendy blijft. Daarom een lijstje: met deze kleuren kun je blauw combineren in je interieur. Dus als ik iets in die kleur koop, zit er een applicatie o. En dan combineer ik het met een wat lichtere jeans.


Vind de combi met bruin wel altijd mooi, maar jij draagt geen bruin begrijp ik. Het kan alleen lastig zijn om te achterhalen welke kleuren er goed bij blauw passen en wat deze kleur nou eigenlijk met een woonkamer doet. Dit hoeft echter niet het geval te zijn.


Het maakt ook niet uit of het een donkere kleur grijs is of een lichte kleur , het past allemaal bij roze. Omdat de zomer er weer aankomt is het leuk om roze te combineren met wit. Dit geeft een hele frisse uitstraling.


En omdat je roze met wit combineert kun je ook bijpassende roze schoenen erbij dragen of juist witte sneakers. Hard roze vind ik ook mooi bij donkerblauw. Oranje, geel en cognac kunnen ook prima.


Je kunt ook denken aan een dun ceintuurtje rond je middel om te kleur wat te breken. Ik zou jasje (of dun vestje?) in kleur doen, en dan de ceintuur ook. Een uitstekende kleur dus om te dragen wanneer je gaat netwerken bijvoorbeeld!


Donkerblauw combineren met welke kleur

Toen ik zei dat er ook voor jou een ‘geel’ is, bedoelde ik meer dat er voor iedereen een tint geel is die je goed staat. Citroengeel is bijvoorbeeld een. Een extra complementaire kleur kan een kleur zachter maken.


Zwart en wit zien we niet als kleuren. In zuivere toestand zijn ze bijna niet terug te vinden in de natuur. Ze kunnen gemakkelijk gecombineerd worden met eender welke kleur. Grijs is een neutrale kleur en is goed te combineren met veel kleuren. Juist door alles in dezelfde kleur te verven, oogt het verrassend rustig.


Door donkerblauw te combineren met gouden details kun je de elegante en luxe sfeer van deze blauw tint nog meer versterken. Een perfecte combinatie! Blauw met goud Bron: ferm living. Vintage blauw Bron: nsmbl.


Ook is donkerblauw de perfecte kleur in een vintage interieur. Als je grijs normaal gesproken maar wat saai en onopvallend vindt, gooi het dan eens in de mix met rood. Het contrast tussen de twee kleuren is zo sterk dat er een spannend en verrassend geheel ontstaat.


Bijvoorbeeld van een bijzondere kleur , een gevlochten exemplaar met meerdere kleuren of een riem met een mooie structuur in het leer, zoals slangen- of struisvogelprint. Deze riem hoeft niet te matchen bij je schoenen. Je kunt hem zelfs goed combineren met sneakers of andere casual schoenen. Zal deze blauwe blouse passen bij deze oranje trui?


Kan ik mijn kastanjebruine Capribroek koppelen aan een gele blouse? Om na te gaan welke kleuren bij elkaar passen wordt gebruikgemaakt van de kleurencirkel. Kleuren combineren met de kleurencirkel. Hierop vind je alle kleuren terug die we kunnen waarnemen met een kleurenprisma.


Hoe verder de kleuren uit elkaar liggen op de cirkel, hoe meer ze zullen contrasteren ten opzichte van elkaar. De beste kleur kiezen begint bij een goed kleurenplan. Ook wanneer je maar één kamer schildert is het goed om een kleurenplan voor het hele huis te maken. De kleur bruin een goede neutrale kleur die te vinden is in allerlei nuances. Voor alle kleurtypes van zijn meerdere bruintinten mogelijk.


Bruin is een gemakkelijke neutrale kleur die je kunt combineren met andere neutralen of met meer sprekende kleuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts