dinsdag 10 januari 2017

Ijzertoren wandeling

The Yser Tower (Dutch: IJzertoren ) is a memorial along the Belgian Yser river in Diksmuide. It is a peace monument and commemorates the soldiers killed on the Yser Front during World War I. All information about the location ‘At the Yser’ and about day trips nearby. DE IJZERTOREN - IJzerdijk 49. Wandeling door het verleden van Wereldoorlog I langs de IJzer,Diksmuide, de Dodengang en de IJzertoren. De wandeling start aan het treinstation van Diksmuide.


This is a standard security test that we use to prevent spammers from sending automated requests. Skip trial month free. Lift ijzertoren Diksmuide Roel Bensch. Unsubscribe from Roel Bensch? De grenslijn wordt zo dicht mogelijk gevolgd.


IJzertoren is a 23-story observation tower in Diksmuide, Flemish Region, Belgium. De volledige route zijn rustige baantjes met uitzondering van hier en daar een oversteekplek en een afstormende mountainbiker. Deze wandeling is niet rolwagentoegankelijk. Je komt er ook twee speelpleinen en het befaamde De Kosmos tegen. Beter gekend als “het griezelhuis” bij onze kinderen.


The ‘Museum at the Yser’ with its floors, brings the enduring story of the Belgian-German confrontation during the First World War on the one han and of the Flemish emancipation on the other. Organizing a group travel Belgium? Let Focus Flanders as a professional event office, PCO, DMC and MICE show you around Belgium and Brussels. The IJzerbedevaart (Pilgrimage of the Yser) is a yearly gathering of Flemings, at the IJzertoren in Diksmuide. It is at the same time a political meeting striving for Flemish political autonomy.


Aankomst : Onze wandeling eindigt onmiddellijk na de sluis, bij de gemeentelijke jachthaven. Tussen Kerst en Nieuwjaar was er de jaarlijkse wandeling “Eindejaarstocht” in Diksmuide. Niettegenstaande het wisselvallige weer kwamen er toch 7deelnemers afgezakt. Gelukkig kwam de zware najaarsstorm in de late namiddag zodat de meeste wandelaars op tijd binnen waren.


Ijzertoren wandeling

Description: The IJzertoren is the focal point for the yearly IJzerbedevaart, organised to commemorate the Great War and the Flemish wish for emancipation (the Flemish people felt suppressed by the ruling French-speaking elite). Dit is een zeer gevarieerde wandeling met natuur, erfgoe rust en stilte maar onvermijdelijk ook een link naar de Eerste Wereldoorlog. Diksmuide was nu eenmaal een van die plaatsen waar tijdens de Groote Oorlog hevig gevochten werd met de Dodengang als getuige en de IJzertoren als symbool. Veel wandelingen focussen op de schoonheid van het landschap, de natuurlijke waarden en de geschiedenis van Diksmuide en de deelgemeentes. In een wijde boog krijg je een prachtig uitzicht op de kerk van Klerken, iets naar rechts de kerk van Woumen, verder naar rechts de Ijzertoren van Diksmuide, en links achter ons ligt Esen.


De Maalderijstraat gaat afdalend. In een klein huisje (n°7) woont vast iemand met een groot hart voor dieren. Uit het aangeboden gamma koos ik voor de 1 een wandeling van 1kilometer. Bewust had ik erop gelet dat de Ijzertoren in het circuit opgenomen was. Dan brachten de wandelpijlen ons via de frontzate.


Ijzertoren wandeling

Hier vindt u wandelroutes in Diksmuide volledig bewegwijzerd en beschreven. De Dodengang wat verderop wil ik ooit ook nog bezoeken. Voor mij was dat de reden om in Diksmuide te wandelen. Het was vandaag weer eens een heerlijke wandeling. In de lessen wero leerden we over de Eerste Wereldoorlog.


Daarom bezochten we gisteren de IJzertoren in Diksmuide. Het bezoek begon met een panoramisch zicht. Dankzij het mooie weer konden we ver zien. Daarna daalden we de toren af om meer te weten te komen over het ontstaan van de oorlog, het leven van een soldaat in de loopgraven, de wapens,. Peter has jobs listed on their profile.


Ijzertoren wandeling

See the complete profile on LinkedIn and discover Peter’s connections and jobs at similar companies. De Gildebroeders zetten hun ere-voorzitter nog eens extra in de bloemetjes en organiseren een wandeling van ca. De avond wordt afgesloten met een drankje aangeboden door de Gilde.


De leerlingen kregen de dag voor ze naar de IJzertoren gingen een voorbereidende activiteit op het strand. Ik vond het heel goed dat de kinderen voor het werkelijk bezoek informatie kregen. Veel leerlingen werden nieuwsgierig naar de uitstap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts