maandag 19 december 2016

Wat is een welzijnshuis

In het Lokaal Dienstencentrum (Berkenhof) werd een Ontmoetingsruimte geopend waar alle inwoners zeer welkom zijn voor een gezellige babbel, het lezen van bijvoorbeeld een krant of het drinken van een koffie. Deze avond een thuiswedstrijd voor Chris De Stoop die stuk voor stuk pakkende verhalen te boek stelt én op innemende wijze tot het publiek brengt. Divers Sint-Niklaas is at Welzijnshuis. Heb je wat tijd vrij en wil je een handje toesteken? Verschillende diensten van het Welzijnshuis werken met vrijwilligers.


Personen met een handicap, die in aanmerking komen voor een toelage thuiszorg voor personen met een handicap én die dagelijks thuis verzorgd worden, hebben eveneens recht op een mantelzorgtoelage. Deze mantelzorgtoelage is bedoeld als symbolische waardering voor de mantelzorgers die de persoon met een zorgebehoefte ondersteunen. Voor ouders die graag met andere ouders praten over het opvoeden van hun kinderen (alle leeftijden).


De gespreksgroep van t’Hope is er voor mensen die in armoede leven. Zitdagen externe partners. In het Welzijnshuis vinden er op verschillende momenten zitdagen plaats van externe partners. Hieronder vind je een overzicht. De sociale dienst van het Welzijnshuis wil bijdragen aan het menswaardig bestaan en wil samen met jou zoeken naar oplossingen voor problemen of vragen omtrent welzijn.


Wat is een welzijnshuis

Het welzijnshuis is failliet. Er zijn ook politieke feiten. Het college was bevoegd om te handelen naar bevinding.


Dat heeft het college gedaan, en een onomkeerbaar proces is op gang gekomen. Een ander voorbeeld: een personeelslid dat twee werkadressen ha sprak de voorkeur uit om op één adres te werken. Ook op deze vraag konden we na heel wat puzzelwerk ingaan. Wij zijn ervan overtuigd dat een HRM-medewerker voor onze organisatie een toegevoegde waarde is.


Zorgbudget voor ouderen met een zorgnood (vroeger THAB). Inkomensvervangende uitkering voor personen met een beperking. Je vindt hier een handig doorverwijsdocument. Je kan warme maaltijden telefonisch aanvragen, via een bezoek aan het Welzijnshuis of via online via onderstaande knop. Wat in onze ogen een kleine stap is, voelt voor hen misschien als de eerste stap op de maan van Neil Armstrong.


Blijf niet achter je bureau te zitten. Geef eens een voorbeeld. In Gent was ik verantwoordelijk voor de wooncoaching. Een wooncoach kreeg op een dag telefoon van een dolblije cliënt. In het Sint-Niklase Welzijnshuis is een postpunt geopend.


Officiële website van stad en OCMW Sint-Niklaas. Hier vind je alle info over onze diensten en producten, het laatste nieuws van de stad en doorverwijzingen naar nuttige info van partners. Binnen het thema november-energiemaand heeft het Sint-Niklase Welzijnshuis een interactief gezelschap op poten gezet. Tijdens openingsuren van het welzijnshuis (van maandag tot vrijdag van 8utot 11u30) kan je langskomen om een afspraak te maken of bellen. Afspraken kunnen ook via mail gemaakt worden.


Bij voorkeur worden afspraken telefonisch of via mail gemaakt. Het kan zijn dat je het na een tijdje ziet zitten om opnieuw zelf je zaken te regelen. Zodra een aantal schulden is afbetaal kan je dan je budget stilaan opnieuw in eigen handen nemen. Je kunt overwegen om naar budgetbegeleiding over te stappen. SINT-NIKLAAS Het onkruid voor het Welzijnshuis veroorzaakt een discussie tussen het OCMW en aannemer.


Wat is een welzijnshuis

Volgens het OCMW ligt de oorzaak bij de slechte kwaliteit van de aangevoerde grond Hoog. Mensen met een zeer laag inkomen kunnen een restaurantpas aanvragen in het welzijnshuis bij een maatschappelijk assistent. Met deze sticker kan een volwassene in het sociaal restaurant De Variant een maaltijd krijgen aan EUR.


Dit is een speciale sticker op je kansenpas. Voor een kind tot jaar kost een maaltijd EUR. Terug naar resultaatslijst. Voeg Welzijnshuis Sint-Niklaas toe aan een favorietenlijst.


Gelieve een lijst aan te maken. Deze dienstverlening haalt de mensen uit hun sociaal isolement. Want dan zet het Welzijnshuis de deuren voor het grote publiek open. Het Welzijnshuis is de samensmelting van het Sociaal Huis welwel en het OCMW.


Echt iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen in het nagelnieuwe Welzijnshuis. Jong noch oud zal er zich die dag vervelen. Een greep uit wat je mag verwachten vind je hier.


Sociaal Cultureel Werk in Willebroek, Brug in Willebroek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts