donderdag 22 december 2016

Aow bedragen 1 juli 2019

Aow bedragen 1 juli 2019

De bedragen op deze pagina gelden als u 1 AOW heeft opgebouwd. In Mijn SVB kunt u uw eigen AOW -bedrag zien. We hebben net vastgesteld dat de hoogte van de AOW - bedragen te maken hebben met of je alleenstaand bent of een partner hebt. Heb je een partner, dan heeft de hoogte van je pensioen ook nog eens te maken met de leeftijd van die partner.


De AOW kent verschillende uitkeringsbedragen. De hoogte van uw uitkering hangt af van uw leefsituatie. Het AOW -pensioen wordt maandelijks uitbetaald. Zo wordt er gekeken of uw alleenstaand bent of samenwonend.


Hoe het precies voor u uitpakt is afhankelijk van uw gezinssituatie. Het minimumloon stijgt van € 1. De aangepaste bedragen tref je aan in de bijlage bij dit bericht. Dan ontvangt u met heffingskorting € 1en zonder heffingskorting € 1meer dan eerst. Het SVB betaalt u maandelijks wat u toekomt op basis van onderstaande tabellen. Wij leggen graag uit hoe het zit.


Aow bedragen 1 juli 2019

Het bruto bedrag is exclusief vakantiegeld. Het vakantiegeld is bruto € 9per maand en wordt in de maand mei uitbetaald. Meestal is dat 3 of uur per week. Over welke maand krijg je uitbetaald? Het geldbedrag dat je ontvangt, gaat over diezelfde maand.


Ter voorbeeld: krijg je betaald rond januari? Dan is dat bedrag gebaseerd op heel januari ( – januari). Deze is € 1bruto per maand. Netto is dit minder, volgens berekeningen zou dit op tot uitkomen. Hier volgt meer informatie over de AOW.


Klik hier als u wilt weten wanneer u AOW krijgt In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht spaar je niet zelf voor de AOW. De uitbetaling AOW wordt door de SVB op verschillende datums naar u overgemaakt. Via deze pagina kunt u zien op welke dag de SVB het geld overmaakt. Indien u een rekening heeft bij onderstaande Nederlandse banken dan wordt de AOW op de uitbetaaldag bijgeschreven.


Ook kunt u zien welk bedrag u maximaal ontvangt. ZZP-boekhouder geeft u een tabel van de bedragen die in uw situatie gelden. Voor de meeste mensen gaat de AOW iets omhoog, maar de prijzen van de boodschappen zijn dat ook zeer zeker gegaan….


Voor elk jaar dat iemand is verzekerd wordt AOW opgebouwd. AOW -gerechtigde leeftijd nog jaar. Misset Horeca zet alles op een rijtje.


Lees ook: Wanneer heb ik recht op AOW ? Verder krijgen 21-jarigen vanaf die datum het volledige minimumloon en wordt het minimumloon voor werknemers van tot en met jaar extra verhoogd. Het wettelijk minimumloon wordt namelijk verhoogd naar € 1. Dat meldt de rijksoverheid. De uitkeringen gaan omhoog, omdat ook het wettelijk minimumloon op die datum van 1. Als gevolg hiervan wijzigen ook de normbedragen voor de kosten van bestaan bij de kwijtschelding van belastingen. Daarnaast wordt het minimumloon voor werknemers van tot en met jaar extra verhoogd. De regeling vloeit voort uit de Wet woonlandbeginsel in de sociale zekerheid.


Wat betekent dit voor de horeca? De basis-eindlonen voor vakkrachten gaan procent omhoog. Ook geldt er per juli een nieuw maximumdagloon. Dit hangt af van de sector waarin u werkt.


In de NHG-CAO is afgesproken dat een volledig dienstverband uur per week bedraagt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts