vrijdag 9 december 2016

Munt recepten

Munt ruikt en smaak naar pepermunt. Meng door een salade van verse aardbeien of meloen, gegrilde groenten of voeg toe aan een fris dessert. Bekijk 3munt recepten of andere recepten van de beste food bloggers. Pepermunt en menthol zijn beide afkomstig van de muntplant.


Munt recepten

Munt is een groene plant die zomers. Er zijn veel muntsoorten. Muntsoorten zijn eeuwenoude cultuurplanten. De smaken van de muntvariƫteiten kunnen erg verschillen. Munt heeft een zachte, frisse smaak die veel minder sterk is dan die van het familielid pepermunt.


Munt smaakt daardoor uitstekend in allerlei zoete gerechten. De specifieke geur van munt komt vooral vrij als de blaadjes gekneusd worden. Munt wordt behalve voor zoete gerechten gebruikt in salades en voor het aromatiseren van dranken. Je kunt zo veel plukken als je wil, het groeit altijd terug.


Het nadeel is dat het plantje enorm woekert: als je niet voldoende plukt en inperkt, staat je kruidentuin snel vol munt. Gedroogde munt kun je ongeveer jaar bewaren in een afgesloten pot op een donkere en droge plaats. Ontdek de talrijke recepten met munt hier. In de keuken wordt meestal kruismunt gebruikt.


Bewaring Let erop dat de verse munt mooi groene en stevige blaadjes heeft. Je bewaart het verse kruid het best in wat koud water in de koelkast. Dan blijven de blaadjes mooi stevig. Tips en weetjes Voeg eens munt toe aan je mayonaise of yoghurtsaus. In de recept lijst hieronder vindt u allerhande lekkere munt recepten om te koken, bakken of braden.


Munt recepten

Bereiding Meng de ingrediƫnten voor de dressing door elkaar in een kommetje. Hak de munt fijn en voeg ook toe aan de dressing. Snijd de puntjes van de peultjes en verwijder indien nodig de draadjes die er aan vast zitten. Kook de peultjes minuten met een snufje zout en giet daarna af en spoel af.


De blaadjes staan tegenover elkaar op een vierkantige stengel, de bloemen staan in schijnkransen en zijn purper van kleur. De plant komt vaak voor rond grachten, vijvers en andere waterbeddingen. Al is munt in de vrije natuur nog amper te vinden.


Zoek je andere recepten ? Probeer dan onze zoekfunctie voor het vinden van de lekkerste recepten. Wil je zelf je eigen heerlijke recepten met verse munt toevoegen op MijnReceptenboek. Wat kun je met Tover je oude spullen om tot iets nieuws!


Breng de courgettesoep eventueel nog op smaak met wat extra peper en zout en verwarm nog een minuutje door. Garneer de soep eventueel met een takje munt en wat extra courgetteblokjes. Tips: Bewaar de courgettesoep maximaal dagen afgesloten in de koelkast of vries in bakjes in.


Kijk ook eens tussen al mijn soep recepten. Bij Allerhande vind je de lekkerste recepten voor elk moment. Van een snelle maaltijd tot heerlijke bakrecepten. Zoals de Marokkanen het maken, groene thee zetten, daar een paar takjes munt in. Voor de zoetebekken en suiker bij.


Uit zaad of kleine stekkies. Veel water op de aarde gieten. Niet te dik (vol) laten worden. Leer via simpele instructie videos hoe u smaakvol, kleurrijk en betaalbaar kunt koken.


Vandaag laat ik u zien hoe u echte Marokkaanse munt th. Deze aardbeien jam met munt is lekker fris en niet te zoet. Dat is het handige van zelf jam maken: jij bepaalt hoe zoet en fris je ‘t wil hebben.


Maal de blaadjes van de munt met de suiker in een keukenmachine tot groen poeder. Strooi het op een schotel. Doe de bloedsinaasappelsap met de vlierbloesemtonic in de coupes met de ijsblokjes.


Munt recepten

Knijp er de gegrilde mandarijnhelft boven uit en serveer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts