woensdag 7 december 2016

Assistentiewoningen regelgeving

De groepen van assistentiewoningen zullen na een overgangsperiode de huidige serviceflatgebouwen en woningcomplexen met dienstverlening vervangen. Assistentiewoningen kunnen een erkenning aanvragen bij Zorg en Gezondhei maar zijn daar niet toe verplicht. Ze moeten dan wel voldoen aan de erkenningsvoorwaarden.


De aankomende babyboom generatie wordt steeds veeleisender. Als 65-plusser kunt u er zelfstandig wonen, ook wanneer het wat moeilijker gaat. Alles over erkende assistentiewoningen te koop, te huur, nieuwe woonconcepten, gezondhei wetgeving, fiscaliteit, ed.


In dit geval wordt duidelijk gedefinieerd wat een groep van assistentiewoningen is, en aan welke voorwaarden ze dan wel moeten voldoen. De Vlaamse overheid is bevoegd voor de programmatie, het toezicht en de erkenning van serviceflats in Vlaanderen en Brussel. Een serviceflat vormt een combinatie van zelfstandig wonen met ondersteuning en zorg op maat voor ouderen.


Een ouderenvoorziening is aan diverse regelgevingen onderworpen. Op basis van die regelgeving en de toepassing ervan in de praktijk, zijn er interpretaties van de geldende erkenningsvoorwaarden en -normen opgesteld. Het project omvat assistentiewoningen , waarvan woningen opgetrokken worden in het klooster. Achteraan rond de binnentuin worden nieuwbouw assistentiewoningen opgericht, verdeeld over kleinere, strakke gebouwen. Neem gerust een kijkje of contacteer ons op nr.


Met haar team van meer dan 1. Anima Care baat zowel woonzorgcentra, assistentiewoningen , herstelverblijven, dagverzorgingscentra als dienstencentra uit en dit verspreid over gans het land. Onze assistentiewoningen zijn 1 conform de wetgeving op de groepen van assistentiewoningen , waardoor u slechts btw betaalt (i.p.v. ) en geen onroerende voorheffing. Wenst u uw assistentieflat niet (meteen) zelf te bewonen maar te verhuren, dan zoekt onze beheersinstantie voor u naar een geschikte huurder.


Overeenkomst van terbeschikkingsstelling met de beheerstinstantie 7. Vlaamse regelgeving op groepen van assistentiewoningen 5. Interne afsprakennota 9. Conclusie: Wonen voor morgen begint vandaag - Een visie van prof. Dit zorgt ook voor een andere benadering bij de regelgeving toegankelijkheid. Wat is een kangoeroe woning? Welke zijn de criteria?


Als een bestaande zorgwoning, na het beëindigen van de zorgsituatie, aangewend zal worden voor de huisvesting van meerdere gezinnen of alleenstaanden, dan is hiervoor een stedenbouwkundige vergunning nodig. Tiberghien is a leading tax law firm specialising in providing client focused solutions to complex and legal tax issues. With offices in Brussels, Antwerp and Luxembourg, Tiberghien is noted for its entrepreneurial and business oriented approach.


Assistentiewoningen regelgeving

Een groep van erkende assistentiewoningen bestaat uit één of meerdere gebouwen, waar 65-plussers met alleen of met hun partner wonen in individueel aangepaste appartementen en waar ze beroep kunnen doen op professionele zorgdiensten (art. Woonzorgdecreet). De assistentiewoningen Groenhof in de Groenhofstraat te Kumtich (Tienen), zijn eigendom van en worden beheerd door het OCMW van Tienen. Voor assistentiewoningen met twee slaapkamers bedraagt dit cijfer € 48.


De extra kamer betekent bijgevolg een € verhoging in dagprijs of een verschil van ongeveer. Er zijn zowel klassieke als sociale assistentiewoningen. In de sociale assistentiewoningen betaalt u een huurprijs die rekening houdt met uw inkomen.


Assistentiewoningen regelgeving

Onder bepaalde voorwaarden hebt u recht op een premie voor uw verblijf. De administrateur-generaal levert aan de initiatiefnemer van de groep van assistentiewoningen die voor de toepassing van een andere regelgeving de voorafgaande vergunning moet voorleggen, op zijn schriftelijke aanvraag, een voorafgaande vergunning af. Toch is er ook enige voorzichtigheid geboden. De term ‘serviceflat’ is bijvoorbeeld niet officieel beschermd. Alleen als er sprake is van zogenaamde ‘erkende assistentiewoningen ’ weet je zeker dat aan alle wettelijke vereisten, zoals.


Erkende assistentiewoning is de nieuwe naam voor serviceflat. Niet enkel de naam is gewijzigd. Hier gelden ook extra richtlijnen vanuit de overheid als garantie voor de kwaliteit van gebouwen en dienstverlening.


Bij Assist Zorg vind je de beste assistentiewoningen op de markt. Groepen van assistentiewoningen waarvoor geen erkenning wordt aangevraag hoeven dus niet langer te voldoen aan deze veiligheidsnormen. Prijs per dag voor inwoners: 1euro.


U wenst zelfstandig te blijven wonen, maar enige assistentie is toch welkom? Wij verwijzen in het bijzonder ook naar de administratieve beslissing m.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts