donderdag 23 mei 2019

Wat is een sociale woning

Bij een sociale -huurwoning geldt onder meer een maximale huurprijs. Voor een woning in de vrije sector geldt dat niet. Indien u verschillende woningen bezit, maar geen enkele woning zelf betrekt omwille van de redenen die in de vorige vraag worden opgesom mag u de woning aanwijzen die u als uw ‘eigen woning ’ beschouwt.


Wat is een sociale woning

Deze keuze is onherroepelijk tot op het moment dat u ofwel een woning zelf betrekt ofwel de aangeduide woning niet langer bezit. Geef antwoord op maximaal vragen. Ga dan verder met vraag 4. Met een inkomen tot maximaal € 48. De advertenties met deze woningen zijn herkenbaar aan het label Toegankelijk voor middeninkomens. Uw inkomen wordt gecontroleerd op het moment dat een woning wordt toegewezen.


Zo is het huren van een woning op de private markt voor heel wat gezinnen een erg moeilijke zaak geworden. Een sociale woning huren, maar wie heeft er recht op? Situatie: Joris en Nancy zijn -samen met dochtertje Louise- op zoek naar een woning in de dichtstbijzijnde stad. Berekening van de huurprijs van een sociale huurwoning van een sociale huisvestingsmaatschappij. Wat moet u doen als huurder?


Hier vindt u alle informatie over een sociale woning huren: aan welke voorwaarden moet u voldoen? Lees hier meer over het kopen van een sociale woning. De VMSW gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.


Woning huren: wat moet ik regelen? Als huurder van een sociale -huurwoning kunt. Woon ik in een sociale -huurwoning of een vrije.


Home Ik ben particulier Huren van een sociale woning Mag u een sociale woning huren? Toggle navigation VMSW. Alle woningen onder die maximale huurprijs gelden dus als sociale huurwoningen, de rest maakt onderdeel uit van de vrije sector. Het gros van de sociale huurwoningen is eigendom van woningcorporaties en woningbouwverenigingen.


Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning moet je als potentiële huurder aan een aantal voorwaarden voldoen. FOD Sociale zekerheid of de instelling die de invaliditeitsuitkering betaalt. Huurt u een woning van een sociale huisvestingsmaatschappij (SHM), dan meldt de SHM u als huurder. Wilt u gebruik maken van een sociale koopwoning, of bent u benieuwd naar wat dit inhoudt? Het maakt het mogelijk om met een meer beperkt inkomen, toch een eigen woning te kopen en te profiteren van de voordelen die dit met zich meebrengt.


Wat is een sociale woning

Een verhuurder mag bij deze woningen dus vragen wat hij wil, een huurder kan wel binnen een half jaar na het aangaan van een huurcontract aan de Huurcommissie vragen om de woning te beoordelen. De Huurcommissie kijkt dan of de verhuurder terecht een geliberaliseerde huur vraagt. Beide tegemoetkomingen geven financiële steun aan wie met een beperkt inkomen een woning huurt op de private huurmarkt.


De huursubsidie kunt u alleen krijgen als u verhuist van een woning van slechte kwaliteit ( een “niet conforme woning ”) naar een conforme en aangepaste woning , en voldoet aan de voorwaarden voor de huursubsidie. Niet iedereen kan een sociale woning huren of kopen. Een kandidaat moet altijd aan een aantal voorwaarden voldoen. Sociale huurprijzen liggen lager dan de gangbare marktprijzen.


Je moet wel meerderjarig zijn om hiervoor in aanmerking te komen. Hou rekening met de voorwaarden en bereid je voor op wachttijden! Dat is zonde voor mensen die een sociale woning zoeken, en voor de buurt waarin de woningen gelegen zijn. Wat is een sociale huurwoning? Nochtans zijn er beperkingen van toepassing en moet u hoe dan ook voldoen aan enkele vereisten.


U kan ook geen beroep doen op de lening als u uw badkamer wilt renoveren of een nieuwe keuken wenst te kopen. Wil je een sociale woning huren? Zou je graag een sociale woning kopen? Op deze website kan je terecht voor heel wat informatie, praktische afspraken en nuttige tips.


Vind je hier niet onmiddellijk een antwoord op je vragen, telefoneer ons dan of stuur een e-mail. In de meeste gevallen is de gezinswoning de grootste eigendom van een gezin. De prijs van een sociale koopwoning of kavel is uiteraard afhankelijk van de ligging, de oppervlakte, de grootte van de woning enz.


De huurder moet instemmen met een verhuis naar een andere sociale huurwoning als de sociale verhuurder renovatie- of aanpassingswerkzaamheden uitvoert, of als het een aangepaste woning voor personen met een handicap of een assistentiewoning is, zonder dat hij hier zelf nood aan heeft. Een weigering kan leiden geven tot opzeg van de. Bij sommige woningen is een extra korting op de huurprijs mogelijk.


Hoeveel die korting is, hangt af van de marktwaarde van de woning. De marktwaarde is de huurprijs die iemand betaalt voor een gelijkaardige woning op de privémarkt (gelijkaardig type, ouderdom en onderhoud).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts