maandag 13 mei 2019

Marokkaanse munt recepten

Marokkaanse munt recepten

Leer via simpele instructie videos hoe u smaakvol, kleurrijk en betaalbaar kunt koken. Lekkere marokkaanse recepten zoals couscous, Tajine , zaalouk en nog veel meer gerechten uit Marokko. Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken.


Wil je zelf je eigen heerlijke recepten met munt toevoegen op MijnReceptenboek. Registreer je dan nu voor een GRATIS account en voeg je lekkerste eigen recepten toe. Is echt heel erg gemakkelijk te bereiden. Je hebt maar ingrediënten nodig. Maar de bereiding is niet zomaar wat heet water met wat munt bladeren erin, zoals sommigen denken.


Marokkaanse munt thee, of het nu vriest, of dat het graden is, kun je altijd drinken. Het nadeel is dat het plantje enorm woekert: als je niet voldoende plukt en inperkt, staat je kruidentuin snel vol munt. Gedroogde munt kun je ongeveer jaar bewaren in een afgesloten pot op een donkere en droge plaats.


Dit marokkaanse muntthee recept is klaar in min. Zet de ovenschaal min in de oven. Snijd ondertussen de aubergine en feta in blokjes. Haal de ovenschaal uit de oven en schep de aubergine en feta blokjes door de groenten.


Meng de ras el hanout kruiden met een beetje olijfolie en giet dit over de groenten. Voeg de fijngehakte munt toe en schep alles nog een keer goed door. Ik ben opgegroeid met deze heerlijke thee dankzij mijn Marokkaanse vader en geniet er nog altijd zo van! Ik ben nog niemand tegen gekomen die deze zoete thee nog niet lust, daarom vandaag een recept om met jullie te delen.


De Marokkaanse keuken kent invloeden uit de Mediterrane keuken en de Afrikaanse keuken. Belangrijke gerechten zijn tajineschotels, briouettes, de merguezworst en pastilas. Couscous is een echt feestmaal.


Typische kruidenmengsels zijn Ras el Hanout en harissa. Dit recept is gezond én erg lekker. Deze Marokkaanse couscoussalade met cherrytomaatjes, feta, olijven, gedroogde abrikozen en bosuitjes is zeker het proberen waard. Niet alleen omdat het recept gezond is, maar ook omdat je het heel eenvoudig zelf kunt maken.


Bekijk het bord Marokkaanse recepten van faridaelazouzi op Pinterest. Bekijk meer ideeën over Marokkaanse recepten , Recepten en Eten. Mijn Arabische wereldkeuken.


Het staat ook zo gezellig op tafel. Breng het water aan de kook. Doe suiker, thee en munt in een (metalen) vuurvaste theepot. Voeg het kokende water toe en roer alles goed door zodat de suiker oplost. Binnen kan ook wel maar omdat de plant dan alleen licht van boven krijgt, maakt de plant alleen aan de bovenkant blaadjes en blijven de stengels verder kaal.


Je kunt de plant het beste buiten in een pot zetten. Munt is mega veelzijdig! Een lekkere dorstlesser die de gehele dag gedronken kan worden, deze mooie “Oosterse thee”. Maar ook prima bij een zere keel of verkoudheid gevoel.


Maar wat dacht je als het warm is hoe fris dit is. Hieronder een recept kijk maar eens. Marokkaanse thee bestaat uit een heerlijke groene thee op smaak gebracht met munt , die zeer vaak wordt geconsumeerd in Marokko.


Marokkaanse munt recepten

We leggen uit hoe je het thuis zelf kunt doen met eenvoudige recepten. Overgiet alles met liter kokend water. Laat zo’n minuten trekken. Giet vooraleer je uitschenkt, wat thee in een glaasje en vervolgens weer in de theepot. Het lekkerste recept voor Marokkaanse gehaktballen met abrikoos, munt en koriander vind je bij njam!


Ontdek nu meer dan duizenden smakelijke njam! Bij Allerhande vind je de lekkerste recepten voor elk moment. Van een snelle maaltijd tot heerlijke bakrecepten. Originele marokkaanse gerechten. In Marokko wordt veel met de tajine gekookt, een aardewerken stoofpot.


Het werkt als een soort van braadpan. De condens komt op de deksel en zo weer terug in de schaal. De tajine kun je voor vele originele Marokkaanse recepten gebruiken. Denk aan couscous, het meest bekende recept uit Marokko.


Dien de Marokkaanse lamssalade op met Marokkaans brood of tabouleh. Tip: laat het vlees de avond ervoor marineren, zo krijgt het meer smaak en wordt het zachter. De sinaasappelen kunnen ook door pompelmoes of clementines vervangen worden.


Doe de thee opnieuw in een pot, voeg de munt en de suiker toe en overgiet het geheel met kokend water.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts