woensdag 3 oktober 2018

Werkvormen presentatie

Werkvormen presentatie

Alle werkvormen op een rij. Doorzoek of filter alle werkvormen per categorie, thema, tij groepsgrootte, teamvorm of je eigen zoekterm. Hierdoor kun jij jouw publiek maximaal betrekken bij jouw presentatie of workshop.


Werkvormen presentatie

Ik weet dat ik interactief moet lesgeven, maar hoe bereik ik dat precies? Dat lees je exact in dit artikel. Het wordt dan een mix van presenteren en een workshop. Bij kleine groepen kun je dit gemakkelijk doen.


Bij coöperatief leren zijn er zeventien werkvormen die de leerkracht kan inzetten. Je betrekt je luisteraars bij de presentatie , je sluit direct aan bij hun behoeftes, kortom je geeft ze wat ze nodig hebben en bovendien geef je de luisteraars energie door mee te mogen doen. Per werkvorm staat aangeven voor welke groepen hij geschikt is en welke samenwerkingsvaardigheden aan de orde komen. In dit artikel worden ze één voor één behandeld. Een training met activerende werkvormen heeft doorgaans een veel hoger leerrendement, en wordt als leuker ervaren, dan trainingen waarin alleen een presentatie wordt gegeven.


Activerende werkvormen zijn werkvormen in trainingen waarin de deelnemers actief kennis en vaardigheden verwerven en verwerken. This feature is not available right now. Please try again later.


Op deze pagina vind je een aantal van mijn favoriete werkvormen. Welke activerende werkvormen heb jij nodig? Dit bevordert de actieve leerhouding van leerlingen en daarmee de leerprestaties. Wil je zelf werkvormen leren ontwikkelen?


Geen zin in het standaard voorstelrondje? Met deze werkvormen laat je mensen speels, energiek en interactief iets -meestal méér- over zichzelf delen. Micro-teaching, oftewel de te leren stof opbreken in behapbare deelvaardigheden.


Slideshare uses cookies to improve functionality and performance, and to provide you with relevant advertising. Deze werkvorm is ook geschikt voor andere momenten, bijvoorbeeld om leerlingen zichzelf te laten presenteren bij de kennismaking aan het begin van een schooljaar. De selectie is gemaakt naar aanleiding van gesprek-ken met docenten van de Masters in de Graduate School of Life Sciences. Juist omdat je tijdens een werkconferentie de gebaande wegen wilt verlaten, kan het nuttig zijn om wat andere werkvormen te hanteren dan het gesprek of de presentatie. De werkvormen die je hierna aantreft spelen daar op in.


Sommige zijn alleen maar serieus, andere zijn wat speelser. Hoe lang mag de presentatie duren? Is er een vaste opbouw? Moeten alle leerlingen in een groep presenteren of is het voldoende als ze geholpen hebben bij de opzet van de presentatie ? Een spreekbeurt over een echte dennenappel, zelf gevonden in het bos, is ook een vorm van presenteren.


Een presentatie kan zonder digitale middelen uitgevoerd worden. Begrijpend lezen Einde! Af en toe ontvang je een uitnodiging voor een workshop. De beelden kunnen afzonderlijk bekeken worden, zodat indrukken beter kunnen beklijven en ingezoomd kan worden op details.


Zwakken kanten: Het zelf maken van een PowerPoint kost veel tijd. Dit zijn slechts enkele van de 2werkvormen. Maak een nieuwe presentatie en werk er samen met anderen aan. Gebruik Presentaties om PowerPoint-bestanden te bewerken.


Blijf productief met of zonder internetverbinding. Zo kom je tot de belangrijkste vragen, waarop je met je presentatie antwoord op gaat geven. Gratis aangeboden door. Deze zogeheten kernvragen vormen de leidraad van je verhaal.


Download hier onze checklist voor interactief presenteren! Deze blog is vertaald door NovoConnect op hun website in het Engels. Op A4-tje vele tips op een rij bij de voorbereiding van je. Create interactive presentations Build interactive presentations with the easy-to-use online editor. Welke didactische werkvormen kies je om trainingsdoelstellingen optimaal te bereiken?


De leerdoelen van de training bieden houvast. Onderwijskundigen bepleiten activerende werkvormen. Speelse werkvormen voor trainers en docenten In je training wil je graag interactief werken en je wilt dat de deelnemers met plezier ervarend leren.


Ik ben Ton Kallenberg Op welke manieren komt u iets over mij te weten? Opdracht: bespreek deze vragen in een tweetal. U heeft hiervoor minuut. Nieuws en informatie over werkvormen die je training of bijeenkomst variatie vaart en impact geven.


En, (2) Is dat relevant? Leerkracht: verschillende didactische werkvormen Wanneer je begint te merken dat de leerlingen de lessen minder interessant vinden, kun je ervoor kiezen om een andere didactische werkvorm toe te passen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts