dinsdag 30 oktober 2018

Hoeveel contant geld mag je meenemen naar spanje

Hoeveel contant geld mag je meenemen naar spanje

Cash geld op zak: hoeveel contanten mag je meenemen op reis? Bovendien halen sommige mensen hun contanten van de bank om te investeren in het buitenland. Ondanks dat steeds meer mensen gebruikmaken van een credit card tijdens de vakantie in Spanje , blijft het contant geld toch populair. Maar stel nou dat je een grote aankoop wil doen of een hoog bedrag dient te betalen in Spanje en je dat cash wilt doen, hoeveel mag je dan meenemen naar Spanje ? Je mag net zoveel geld op zak hebben als je zelf wilt.


In andere uw landen kunnen wel douaneregels gelden. Hoeveel contant geld mag je meenemen naar Duitsland? Hier geldt een maximum van € 10. Reis je naar Spanje , dan mag je hier ook maximaal € 10.


In Griekenland mag je maximaal € 10. Hoe kan ik aantonen dat het contante geld van mij is, met een bankafschrift? Wist u dat er voor bepaalde producten beperkingen zijn? Moet u aangeven hoeveel geld u meebrengt of moet u er belastingen op betalen? Het is een meldingsplicht.


Hoeveel contant geld mag je meenemen naar spanje

U moet ook aangifte doen als u geen eigenaar bent, maar de liquide middelen vervoert voor iemand anders. Liquide middelen in vreemde valuta moeten worden omgerekend naar euro's. Waarde omrekenen in Euro.


Maar ook hoeveel geld mag je contant meenemen en wat is het verschil tussen het meenemen van spullen van buiten de Europese Unie en binnen de EU? Alle pups en kittens die meegenomen worden naar Spanje moeten ingeënt zijn tegen rabiës. Vaccinatie kan pas vanaf weken. De wettelijke wachttijd na vaccinatie is dagen waardoor dieren jonger dan weken niet meer ingevoerd mogen worden. Als je met het vliegtuig reist, moet je uur van tevoren melden dat je een hond.


Je mag in principe zoveel cash geld op zak hebben als je wil. Weet echter dat als je als reiziger de EU binnenkomt of verlaat met 10. Ik ga dit jaar naar Spanje en wil Contant geld meenemen maar ik vind niet echt een verduidelijking hoeveel je mag meenemen.


Dat mag u natuurlijk zelf weten. Want dan moet u meestal aangifte doen bij de Douane. Maxima voor alcohol en tabak in de EU. U hoeft geen belasting over het geld te betalen bij de Douane. Wanneer u als particulier van het ene EU-land (In dit verband de EU-lidstaten.) naar het andere reist, mag u zoveel kopen en meenemen als u wilt, maar alleen voor eigen gebruik, niet om door te verkopen.


Douane: hoeveel mag ik meenemen of importeren? In- en uitvoeren van goederen en geld op vakantie. Je kan goederen invoeren voor privé-gebruik (behalve voertuigen), zonder invoerrechten te betalen. In veel andere Europese landen is het gebruik van contant geld al beperkt, zoals Sander Noordhof eerder al schreef in deze column.


Italië en Spanje op €3. Informatie over wat je wel of niet mee mag nemen naar Nederland is te vinden op belastingdienst. De douane-app is te downloaden via itunes.


Raadpleeg je provider voor de roaming-tarieven. De 4G-netwerken zijn over het algemeen niet zo goe vergeleken met Nederland. Natuurlijk nemen we dan ook graag een souvenir mee van onze vakantie. Sommige souvenirs zorgen echter voor problemen bij de douane.


Wat mag je wel meenemen , en wat zeker niet Welke souvenirs mogen wel, en welke zeker niet. Vreem je hebt binnen de EU vrij verkeer van goederen, arbeid en kapitaal. Volgens mij mag je binnen de EU dus zo veel meenemen als je wilt.


Hoeveel contant geld mag je meenemen naar spanje

Interessant topic overigens, ik heb er zelf af en toe mee te maken als ik dollars voor mijn vader mee naar Zuid-Amerika neem. Wat mag ik meenemen naar België uit een Europese lidstaat (1)? U betaalt geen accijnzen meer in België wanneer u als particulier, voor eigen be-hoefte, accijnsgoederen in een andere lidstaat van de EU aankoopt en u die zelf vervoert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts