vrijdag 5 oktober 2018

Grootste land ter wereld

Als het gaat om het land met de meeste inwoners, dan moeten de Verenigde Staten China en India voorlaten. Ook gemeten in oppervlakte, is dit land niet het grootste van de wereld. Wel kenmerkt het land zich door een bijzonder gevarieerd landschap. De Verenigde Staten kunnen in zeven brede geografische gebieden worden verdeeld.


Grootste land ter wereld

Het kleinste land ter wereld ken je waarschijnlijk wel, dat is Vaticaanstad met een oppervlakte van km2. Zoals je niet zal doen verrassen, houden wij van lijstjes en zochten de top grootste landen ter wereld voor je uit. De nummer op onze lijst van grootste landen ter wereld is Algerije. Het vorstendom Monaco, gelegen in West-Europa, is het op een na kleinste land ter wereld met een landoppervlak van vierkante kilometer. Maar dit klein land heeft een bevolking van 38.


Monaco is een constitutionele monarchie onder leiding van de leden van de familie Grimaldi. I n deze top bespreken we de tien grootste landen ter wereld , naar oppervlakte. Vijf van deze landen komen ook voor in de top van landen met de meeste inwoners: Ruslan Brazilië, de Verenigde Staten, India en uiteraard China, het land met de meeste inwoners ter wereld. Unsubscribe from detoptien?


TOP RIJKSTE ACTEURS TER WERELD ! TOP LIJSTJES 114views. Dit zijn de armste landen ter wereld – Nederland is keer zo rijk als het land dat onderaan bungelt. Deze keer over de grootste landen ter wereld.


Over elk land is er een beetje info, de oppervlakte en wat beelden! Deze lijst bevat de 1grootste metropolen of agglomeraties ter wereld qua inwonersaantal. Grootste land ter wereld – Top 10.


Grootste land ter wereld

Wat is het grootste land ter wereld ? Deze lijst is vrij makkelijk op te stellen omdat we ze volgens oppervlakte kunnen rangschikken. Heel af en toe komt hier verandering in (kijk maar naar Sudan), maar al bij al blijft deze lijst staan. Er zijn zo’n 2verschillende landen op de wereld.


Hieronder vind je de top 1grootste landen in de wereld met oppervlakte. Van nr 1tot het grootste land van de wereld : Rusland. Onderaan de top 1een video met de top 1grootste landen (met wereldkaartje per land ). Top 1van de grootste landen in de wereld in oppervlakte. Het grootste land ter wereld is Rusland!


Rusland is ruim miljoen vierkante kilometer groot. Een vierkante kilometer is een vlak van één kilometer bij één kilometer. De armste landen ter wereld zijn allemaal op het Afrikaanse continent ten zuiden van de Sahara te vinden. In bijna alle arme landen is er recent een burgeroorlog of een etnisch conflict geweest.


De meeste arme landen in de top hebben een autoritair regime, zonder sterke gerechtelijke instellingen of vrije pers, en corruptie is er ingeburgerd. Ondanks dat Canada het op een na grootste land ter wereld is, is het land dunbevolkt met ruim miljoen inwoners. Je vindt er prachtige, ongerepte natuur: hoge bergen, prachtige meren en heel diverse flora en fauna. Ongeveer van Canada bestaat uit bos.


Het klimaat in China verschilt heel erg per regio. In het noorden is erg koud en in het zuiden tropisch. Van Mexico tot China, een land met meer dan een miljard inwoners, in onze top vind je welke landen wereldwijd de meest inwoners hebben. Deze gigantische landen omvatten het grootste deel van de wereld zowel in land als in water. Het land is groter dan men officieel vast heeft gelegd volgens Canada zelf.


Rond de pool zouden ze ook een deel hebben. Het is niet het grootste land in de wereld. De grootste landen ter wereld mogen dan machtig lijken, ze zijn niet altijd zo rijk als je misschien zou denken.


Met behulp van data van de Economist hebben wij de twintig kleinste landen voor je.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts