dinsdag 16 oktober 2018

Oppervlakte berekenen parallellogram

We noemen dit figuur een parallellogram. Om de oppervlakte te bepalen, gaan we het groene gedeelte verplaatsen. Nu hebben we een rechthoek en daarvan weet je hoe je de oppervlakte uit moet rekenen: oppervlakte = lengte x breedte. Hoe berekenen we de oppervlakte van een parallellogram ? Een parallellogram is een vierhoek met paar zijden die evenwijdig zijn.


Een rechthoek (en een vierkant) is een bijzonder parallellogram. Een ruit is een parallellogram met vier gelijke zijden. WiskundeAcademie - Duration: 6:57.


Van een parallellogram kun je ook de oppervlakte berekenen. In deze theorie behandelen we hoe je dat precies kunt doen. Als je een diagonaal door een parallellogram tekent zie je dat deze uit twee driehoeken bestaat. Anders gezegd: de diagonaal verdeeld een parallellogram in twee driehoeken. Oppervlakte en omtrek van een cirkel.


Oppervlakte berekenen parallellogram

Indien je de omtrek van de cirkel kent, kan je de diameter berekenen via de formule voor de omtrek van een cirkel. Deze driehoeken worden gevormd door de diagonalen. Het gebied van het parallellogram , formule. Alletwee de rechthoeken bestaan uit een even groot rood en blauw deel. De rode oppervlakte is dus ook in de rechterrechthoek even groot als de blauwe oppervlakte.


Een trapezium of trapezoïde is een vierhoek uit de meetkunde, waarvan minstens één paar tegenoverliggende zijden parallel loopt. De oppervlakte van een trapezium berekenen. Dat betekent dat beide zijdes de basis kunnen worden genoem het u. Er zijn drie formules voor het vinden van de oppervlakte van een ruit. Volg gewoon deze stappen als je wilt weten hoe je dit moet doen. Je hebt er de lengte en de breedte voor nodig.


We maken het je met onze online tool graag eenvoudig. Het getal ‘pi’ speelt hierbij een belangrijke rol. Het is een cijfer met enorm veel getallen achter de komma, waardoor je het best gebruik kunt maken van onze tool. In het bijzonder is de oppervlakte van een punt en die van een lijnstuk gelijk aan 0. Dit laat achtereenvolgens de oppervlakteberekening.


Een hectare is een oppervlakte van 10. Als je de lengte en breedte van een rechthoek weet, kun je de oppervlakte berekenen. U kunt de omtrek oppervlakte en inhoud van Vierkant, Rechthoek.


Oppervlakte berekenen parallellogram

Kies de gewenste vorm en vul de gegevens in. Voorbeeld 1: Gegeven is een kubus met zijde a =cm. Beweeg de driehoeken om de oppervlakte te berekenen.


Elke parallellogram bestaat uit twee gelijke driehoeken. Parallellogram is een vierhoek waarvan de overstaande zijden evenwijdig zijn en even lang, en aangrenzende zijden niet haaken op elkaar. De hoogte zijn verticale afstanden tussen de tegenoverliggende zijden. De diagonalen zijn niet even lang en recht, maar ze velden wederzijds.


Oppervlakte berekenen parallellogram

Maar die driehoekjes zijn allemaal net zo groot als de driehoekjes in manier 2. Je kunt ook een rechthoek om de vlieger heen tekenen. Dus dat is in het geval van een vlieger een beetje flauw. We kunnen van een parallellogram een rechthoek maken: versleep de schuifknop naar rechts.


D e figuur is nu veranderd in een rechthoek. Van deze rechthoek, met dezelfde oppervlakte als het parallellogram , is we de oppervlakte b.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts