woensdag 10 oktober 2018

Omtrek en oppervlakte oefeningen

Ik kan de oppervlakte en omtrek van een tuin berekenen. Tip: niet langs elke zijde staat een maat. Wat is de omtrek van een figuur? Omtrek en oppervlakte. Hoe bereken je de omtrek ? Bijbehorende oefeningen op de Sommenfabriek.


Omtrek en oppervlakte oefeningen

Voor basisschool, citotoets en reke. Imiteren en kopiëren van de ideeën en voorbeelden in deze video zonder toestemming van. Een presentatie waarin de formules voor het berekenen van de omtrek en oppervlakte van vlakke figuren wordt overlopen. In de bijlage zitten ook werkbladen met oefeningen die de leerlingen nadien als taak kunnen uitvoeren. Ten slotte werd de correctiesleutel bijgevoegd.


Online rekenen groep 8: Maten. Onbeperkt online sommen oefenen en beter worden in rekenen. Een bundeltje met oefeningen die gaan over omtrek en oppervlakte.


Omtrek en oppervlakte oefeningen

Eerst wordt een stukje theorie besproken waarin de leerlingen zelf online op zoek moeten gaan naar de juiste formules. Als je een cirkel gemaakt hebt met een passer, weet je de straal (de afstand tussen het middelpunt en de cirkellijn). Wetenschappers en samenstellers van rekensommen spreken vaker van de straal dan van de diameter. Rekenles omtrek en oppervlakte meten Zoek de verschillende plekken en objecten op het plein en meet de omtrek en oppervlakte.


Kies voor centimeters of meters. Reken de sommen uit in je schrift, de antwoorden schrijf je op dit werkblad. Oefen nu meteen met de uitgelegde stof.


Omtrek en oppervlakte oefeningen

Oefenen op papier is onmisbaar en dit doe je het beste en snelste met een leerwerkboek. Je houdt dan het overzicht, ook voor later, via plaatjes van de stof en uitgelegde antwoorden. Bekijk de verkrijgbare titels op de winkelsite. Bekijk het bord omtrek en oppervlakte van siskeram op Pinterest.


In onderstaand figuur geven de pijlen de omtrek aan. De omtrek kun je berekenen door de lengtes (l) en de breedtes (b) bij elkaar op te tellen. Wiskunde leren was nog nooit zo leuk!


WeZooz presenteert je dé nieuwe manier van studeren die sneller, makkelijker en vooral ook veel toffer is! Bij cirkelvormige figuren kun je geen lengte en breedte aanwijzen om de omtrek en oppervlakte te bepalen. Je moet hiervoor dus op een andere manier te werk gaan dan bij rechthoekige figuren. Bij het berekenen van de omtrek en oppervlakte van een cirkel zijn de diameter, de straal en het getal pi belangrijk. Bereken omtrek en oppervlakte van een cirkel: (geef één van de volgende waarden in, en bereken de drie andere) gegeven de straal.


In deze leerwerkboeken wordt de zesde bouwlaag van de wiskunde-piramide behandeld. Metrieke stelsel voor groep en 8. Probeer nu zelf de omtrek en oppervlakte van onderstaande driehoek uit te rekenen (onder Pythagoras staat nog een oefening waarbij je de oppervlakte van een driehoek moet berekenen). Oefenopgaven oppervlakte en inhoud 1. Bereken de oppervlakte van de driehoeken en parallellogrammen hieronder. We moeten de oppervlakte van de hele woonkamer hebben dus tellen we de oppervlakte van het rechterdeel bij de oppervlakte van het linkerdeel op. Voor klassen, leerkrachten én directie.


De omtrek druk je uit in lengte-eenheden. Winterdeals van De Rolf groep. Het berekenen van de omtrek is niet echt moeilijk. De omtrek van de meeste vlakke figuren bereken je door de de lengtes van alle zijden bij elkaar op te tellen.


Omdat een cirkel geen rechte zijden heeft, bereken je de omtrek met een speciale formule. De woordformules staan bij de oefeningen vermeld. De oppervlakte is afhankelijk van de lengte en de breedte van de figuur. In deze theorie leggen we je meer uit over het berekenen van de omtrek en de oppervlakte van vierkanten en rechthoeken. Je legt als het ware een meetlint op de randen van een object.


Bij de omtrek tellen we de lengtes van de randen bij elkaar op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts