dinsdag 30 oktober 2018

Diameter wiel berekenen

Wil je de diameter berekenen van een cirkel die je voor je hebt? Je kunt deze zelf opmeten, maar je kunt deze ook berekenen op het moment dat je wel de straal, de omtrek of de oppervlakte van de cirkel kent. Vul onderstaande gegevens in en het wordt voor je uitgerekend! Vervolgens kan ook het verschil in centimeters en in percentage worden berekend. De velden waar “Snelheid op de teller” en “snelheid werkelijk” staan, worden berekend aan de hand van het verschil in beide gekozen bandenmaten.


Het is ook mogelijk als je geen van bovenstaande dimensies kent, maar wel een tekening van de cirkel hebt. Wil je weten hoe je de diameter van een cirkel berekent, volg dan gewoon deze stappen. En wat is dan de omtrek van een wiel bij een combinatie van een bepaalde velg en band? Op deze pagina geven tonen we lijsten van de veel voorkomende wielmaten en bandenmaten.


Hoe bereken je de wielmaat ? Er zijn punten waar we ons aan gehouden hebben. Wanneer u uw bandenmaat of velgen wilt wijzigen dient u rekening te houden met de afrolomtrek van uw nieuwe wielen. Deze mag maximaal naar boven en maximaal naar beneden afwijken. Met behulp van onderstaande omrekentabel kunt u de afrolomtrek berekenen.


Eigenschappen van de cirkel. De diameter van de cirkel is gelijk aan 2x de straal. Dus: π = omtrek : diameter (ca. 14). Om de omtrek van een cirkel te berekenen , maken we dus gebruik van het getal π (Pi).


Zoals je merkt heb je zowel de diameter als het getal π nodig om de berekening te kunnen maken. Het getal π is altijd gelijk, het gaat namelijk om (afgerond) 14. Deze waarde kun je altijd gebruiken, voor iedere cirkel waarvan je de omtrek wilt berekenen. De straal is de halve diameter (de halve doorsnede). Je kunt de omtrek daarom op twee manieren berekenen : Als je een ronde vijver of een ronde tafel meet, is het makkelijker om de volledige diameter te meten.


Diameter wiel berekenen

Voor de omtrek ga je dan uit van de diameter : De omtrek van een cirkel is ∏ x de diameter. De maten van het wiel , velg en de band. Voor de fiets zijn er vele maten van de velg, wiel en band. De fietssite heeft het op een rijtje gezet.


De wielmaat wordt aangeduid in inches ( “ ). Aan de wielmaat wordt een bepaalde leeftijdscategorie toegedicht. Elke inch staat voor cm. Wielmaat 28″(inch) wil zeggen dat het wiel een diameter van 70cm (28x 5cm) heeft. Zelf uw framemaat bepalen?


Diameter wiel berekenen

U kunt ook zelf uw framemaat heel eenvoudig bepalen. Meet de afstand tussen die strepen en je hebt de instelafstand voor je Polar. Een driehoek berekenen ? We kunnen uitrekenen hoeveel afstand de auto aflegt per (één) omwenteling van de motor. Hoe de Diameter van een auto wiel Bereken Het berekenen van de totale diameter van het wiel , met inbegrip van de velg en ban kunt u zorgen voor naleving van de specificaties bij het verwisselen van wielmaten. Dit is handig bij het handhaven van de juiste snelheidsmeter en kilometerstanden.


We weten de omtrek van de cirkel (het wiel ). De afstand die Robert aflegt is km. Hoe vaak het wiel ronddraait berekenen we door te kijken hoeveel keer de omtrek in de afstand van km past. Dat is het aantal keer dat het wiel moet rond draaien.


Het bereken van een equivalent aan uw band is alleen mogelijk in vergelijking met de gehomologeerde bandenmaat. Als u al vervangende banden onder uw auto heeft zitten dan kunt u op basis hiervan geen equivalent berekenen. Alternatieve banden worden gebruikt ombepaalde parameters te wijzigen bv. Wielen met een diameter , is de afstand van de lijn die door het midden van het wiel gaat, noodzakelijk om te weten als u wilt de juiste band naar het juiste wiel overeenkomen.


Wielen en banden wordt voldaan als de wieldiameter hetzelfde als de band de velgdiameter is. Alleen is het niet altijd duidelijk wat precies de diameter van je wiel is, omdat dat ook afhangt van de band die om je velg ligt en de hardheid waarmee de band is opgepompt. Tel hierbij de hoogte van de velg en de dikte van de band. Vermenigvuldig met twee en tel hierbij de diameter van de naaf van spaakgat tot overstaand spaakgat (indien het totaal aantal spaken in het wiel deelbaar is door vier). Hoe ver reikt een fietswiel in omwentelingen van het wiel als de diameter is?


Als het wiel vijf omwentelingen heeft, zal de fiets 3 voet reizen. In de handleiding staat vaak wel hoe dit moet. Deze kun je resetten door op de onderkant een knop in te drukken tegelijk met de twee bovenste knoppen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts