vrijdag 19 oktober 2018

Wat te doen als je depressief bent

Als je depressief bent , voel je je alsof de wereld is vergaan en alsof het nooit meer goed komt. Niets is echter minder waar. Probeer te accepteren dat je depressief bent en het niet te ontkennen, heb geduld en neem de tijd. Aanvaard dat je tijdens de depressieve periode minder plezier aan dingen zult beleven, minder energie hebt en spanningen minder goed aankunt. God kan je lastig kan bereiken als je depressief bent en ik denk dat Hij ook door jouw vrienden heen werkt.


Jezus is op aarde gekomen, zodat God dichtbij mensen kwam. Jezus in nu niet meer in levende lijve aanwezig, maar God heeft wel andere zoons en dochters hier op aarde lopen. Als je last van angstklachten hebt en niet weet wat te doen bij depressie, helpen we je daar graag mee. In tegenstelling tot de meeste psychologen hebben we geen wachtlijst.


Als je je vandaag aanmeldt, kun je binnen vijf werkdagen aan de slag. Als je je down voelt, zal je ook niet meer geneigd zijn het huis vaak te verlaten en zal je het leuk vinden niets te doen. Het verschil is dat als een vriend je belt om wat te praten of iets leuks te doen je na een tijdje zal instemmen.


Wat te doen als je depressief bent

Je doet niets meer graag. Deze score kan je helpen om later te evalueren hoe snel je vordert in het oplossen van je depressie. Zo nu en dan verdrietig zijn is heel normaal en niets om je zorgen om te maken. Als je echter chronisch verdrietig bent en nooit ergens van kunt genieten is dat een indicatie van een depressie. Extreme besluiteloosheid is een symptoom van klinische depressie.


Zit je zoon of dochter niet te veel op de hui dicteer niet wat hij of zij wel en niet moet doen. Vertrouw erop dat het kind zelf kleine stapjes vooruit doet en stuur af en toe subtiel bij. Belangrijk is dat ouders hun eigen gevoelens parkeren, stelt Elzinga. Natuurlijk voel je je bang, schuldig of wanhopig als je kind een depressie heeft.


Wat te doen als je depressief bent

Je krijgt de neiging om activiteiten uit de weg te gaan. Als je zelf depressief bent is het natuurlijk het belangrijkste om hulp te zoeken. Een psycholoog kan jou helpen om beter te worden. Dit kan door gesprekstherapie, maar soms kan medicatie ook helpen. Als je klachten langer dan twee weken duren is het goed om actie te ondernemen.


Hoe langer je last van somberheid houdt, hoe erger je klachten kunnen worden. In deze post leg ik uit wat een depressie is, en wat je kunt doen als je iemand bent of iemand kent met een depressie. Wel ik vraag me eigenlijk echt af wat mensen doen als ze depressief zijn. Er zijn veel manieren om er mee om te gaan.


Als ik depressief ben schrijf ik tekstjes over het gevoel dat ik op die momenten heb. Als je nergens zin in hebt kan dit ook een signaal zijn van een depressie. Met name als het gaat om dingen die je normaal gesproken wel leuk vond om te doen. Gevoel van waardeloosheid.


Het gevoel dat je waardeloos bent en waardoor je een negatief zelfbeeld krijgt zijn geven aan dat het echt niet goed gaat. Realiseer je dat je depressief bent en dat het lastig is om bepaalde dingen te doen. Richt je daarom op de dingen die je wel gelukt zijn. Je begon wel met een klusje, maar je kreeg het niet af.


Nou, eigenlijk zijn de zenuwcellen in je hersenen de zwakke plek. Zij gebruiken bepaalde stofjes genaamd neurotransmitters om boodschappen met elkaar uit te wisselen. Deze stofjes bepalen het niveau van je emoties, dus of je blij bent of juist verdrietig.


Ook mijn andere broertje woont sinds kort doordeweeks niet meer thuis. Dat helpt niet, omdat iemand die depressief is al vaak gevangen zit in een draaikolk van zelfverwijten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts