woensdag 11 oktober 2017

Vlaams woningfonds huurwaarborglening

De huurwaarborglening van het Vlaams Woningfonds. Heeft de huurder het moeilijk om een waarborg van maanden te betalen? Hebt u vragen over de huurwaarborglening , dan kunt u gebruik maken van het contactformulier van het Vlaams Woningfonds.


De goedkoopste lening voor je woning? Dan moet je bij het Vlaams Woningfonds zijn. Kom gerust eens langs in één van onze kantoren. Hoe een huurwaarborglening aanvragen?


Je beschikt reeds over een (ontwerp)huurovereenkomst. De aanvraag gebeurt door een ingevuld en ondertekend aanvraagformulier inclusief de verplichte bijlagen over te maken aan het Vlaams Woningfonds. Door het indienen van je aanvraag, ga je akkoord met de terugbetalingsvoorwaarden indien de. Als de huurwaarborg reeds werd gestort door het OCMW, zal het Vlaams Woningfonds deze terugbetalen aan het OCMW.


Het Vlaams Woningfonds verleent niet alleen kredieten zoals de huurwaarborglening en het woonkrediet, het heeft daarnaast ook altijd geïnvesteerd in een beperkt patrimonium van sociale huurwoningen. Deze kleinschalige inspanningen kaderen in de strijd tegen de verkrotting, voornamelijk in stedelijke centra in Vlaanderen. Het Vlaams Woninghuurdecreet bevat de volledige herziening van het woninghuurrecht, waarbij onder meer ook de huurwaarborgregeling wordt herzien. Verruimde opdracht voor het Vlaams Woningfonds ! Het Vlaams Regeerakkoord voorziet dat het beheer van alle bijzondere sociale leningen zal worden geconcentreerd bij het Vlaams Woningfonds en dat ook de verzekering gewaarborgd wonen zal worden ondergebracht bij onze vennootschap.


Vervolgens zal het Vlaams Woningfonds binnen de werkdagen nagaan of u voldoet aan de toekenningsvoorwaarden met betrekking tot de huurovereenkomst zelf. Wil je info of ondersteuning bij jouw aanvraag van de huurwaarborglening van het Vlaams Woningfonds ? We helpen en adviseren waar nodig. Voortaan moet je verplicht bij het huren van een woning een huurwaarborg betalen van drie maanden huur.


Kan je dit niet betalen? Dan kan je een huurwaarborglening aanvragen bij het Vlaams Woningfonds. U stuurt het aanvraagformulier met bijlagen naar het Vlaams Woningfonds. Binnen werkdagen na ontvangst beoordeelt het Vlaams Woningfonds de volledigheid van de aanvraag. Renteloze lening bij het Vlaams Woningfonds voor de financiering van de waarborg bij het huren van een woning of appartement (met uitzondering van een sociale woning).


Deze folder licht de belangrijkste wijzigingen toe. De lening moet aangevraagd worden bij het Vlaams Woningfonds. Om een beroep te kunnen doen op de huurwaarborglening moet de aanvrager aan enkele voorwaarden voldoen. Daarbij wordt ook het maximale bedrag van de huurwaarborg opgetrokken naar drie maanden. Wie het moeilijk heeft om de huurwaarborg te betalen, kan een huurwaarborglening aanvragen.


Vlaams woningfonds huurwaarborglening

Dit kan bij het Vlaams Woningfonds en kan zowel digitaal als schriftelijk. Anonieme en renteloze huurwaarborglening. Die huurwaarborglening is anoniem en renteloos.


Als de verhuurder ermee instemt, kan de waarborg ook via een persoonlijke borgstelling. U vindt meer informatie over de huurwaarborglening op de website van het Vlaams Woningfonds. Dit is een renteloze lening die moet worden terugbetaald op maanden. Je kunt niet meer lenen dan het bedrag van de huurwaarborg dat in het contract is bepaald. Indienen kan via de website van het Vlaams Woningfonds.


Vlaams woningfonds huurwaarborglening

Huurwaarborglening Wat? Het maximum bedrag van de lening hangt af van de gemeente waar u woont en het aantal personen ten laste. Met het optrekken van de maximale huurwaarborg te Vlaanderen heeft de decreetgever een financiële drempel in het leven geroepen. Dit compenseert de overheid door middel van de Vlaamse huurwaarborglening.


Het gaat om een renteloze lening die de huurder bij het Vlaams Woningfonds aanvraagt. Hiernaast komt de wetgever ook met de nieuwe anonieme huurwaarborglening. Aan die regeling zijn wel een aantal voorwaarden verbonden.


Daarom zullen huurders een specifieke lening kunnen vragen bij het Vlaams Woningfonds.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts