vrijdag 13 oktober 2017

Minimum inkomen sociale huurwoning

Woningcorporaties kunnen namelijk aanvullende eisen stellen en bijvoorbeeld geen duurdere sociale huurwoning toewijzen aan iemand met een relatief laag inkomen. Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning mag het inkomen van uzelf en uw partner (of huisgenoten) niet hoger zijn dan het maximum huishoudinkomen van 38. Als u een laag inkomen heeft, kunnen woningcorporaties u een duurdere sociale - huurwoning weigeren.


Inkomen te laag voor duurdere woning. Het gaat dan om woningen met huur boven de zogeheten aftoppingsgrenzen in de huurtoeslag. Mag woningbouw huurwoning minimaal € 22. Woonnet Rijnmon deze site beheert sociale huurwoningen ik huur van Havensteder een woningbouw vereniging en wil naar een flat, ik woon nu in kleine eengezinswoning, ik heb een laag inkomen € 14. Waarom moet ik inkomensdocumenten toevoegen als ik wil reageren op een sociale huurwoning ? Het inkomen dat u opgeeft moet passen bij de huur van de woning.


Als u actief reageert op het woningaanbod is het dus belangrijk dat uw inkomen klopt. Woningcorporaties mogen nog wel van de vrijgekomen sociale huurwoningen toewijzen aan huishoudens met een hoger inkomen. Overige criteria goedkope woning Naast urgentiecriteria kan een gemeente ook andere eisen stellen aan het toekennen van een goedkope huurwoning. Bijvoorbeeld criteria voor gezinsgrootte of inkomen. De overheid heeft een maximaal jaarinkomen ingesteld om voor een sociale huurwoning in aanmerking te kunnen komen.


Minimum inkomen sociale huurwoning

Dit bedrag wordt, net zoals de maximale netto huurprijs, ieder jaar aangepast. Het maximale jaarinkomen (verzamelinkomen van uw huishouden , kinderen niet meegerekend) waarmee u op een sociale huurwoning kunt reageren is vastgesteld op € 38. Wat is een laag inkomen ? Als uw inkomen op het sociaal minimum of iets daarboven ligt, noemen we dat een laag inkomen.


Het sociaal minimum is het bedrag dat u minimaal nodig heeft om van te leven. De hoogte van het sociaal minimum is niet voor iedereen hetzelfde. Het hangt bijvoorbeeld af van uw leeftijd en leefsituatie. De Vlaamse overheid bepaalt de huurprijs van een sociale huurwoning.


Minimum inkomen sociale huurwoning

Huurder en sociale verhuurder kunnen daar niet van afwijken. De huurprijs wordt berekend op basis van. De prijs moet betaalbaar zijn, en is nooit hoger dan de prijs van een vergelijkbare woning op de private huurmarkt. Grote steden als Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Utrecht hebben lange wachtlijsten voor sociale huurwoningen. Ook is er een huisvestingsvergunning nodig.


U kunt een sociale huurwoning huren als uw inkomen passend is bij de huur. Of uw inkomen bij de huur past kunt u in deze tabel zien. Om voor een sociale huurwoning in aanmerking te komen moet u de advertentie goed lezen.


Uw inkomen mag niet te hoog zijn. En procent mag naar de hogere inkomens. In dat geval staat dit nadrukkelijk vermeld in de advertentie. Is uw inkomen hoger, dan komt u niet in aanmerking voor een sociale huurwoning.


Dit noemen we ‘Passend toewijzen’. In alle andere situaties bent u alleenstaand-woningdeler. Let op: bent u alleenstaande ouder? Daarom vult u in Mijn Woonbedrijf uw inkomen in. Als u inkomen te laag is, ziet u geen knop om te reageren.


We werken op dit moment niet met een maximaal inkomen voor onze huurwoningen. Maximaal inkomen voor sociale huurwoning. Met een inkomen boven de huurtoeslaggrens kunt u op elke woning.


Een gezin met een heel laag inkomen betaalt nooit minder dan 1euro per maand voor een goedkopere sociale huurwoning en 2euro per maand voor een duurdere woning. Deze bedragen worden jaarlijks geïndexeerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts