vrijdag 6 mei 2016

Aantal gevangenissen nederland

Aantal gevangenissen nederland

De ene gevangenis is net even strenger dan de andere, maar iedere gevangenis blijft een plaats waar mensen de vrijheid verliezen en waar zij, in veel gevallen, een groot deel van hun leven door zullen brengen. Het is een illusie dat zij zelfredzaam kunnen zijn. Het wordt ook steeds fysieker, ze zijn agressiever dan vroeger.


Je krijgt zo een knal voor je het weet. Documentairemaker Schmidt schrok van het grote aantal verwarde personen in de gevangenis. En zag hoeveel de bewakers soms voor hun kiezen krijgen.


Naast gevangenissen voor volwassenen zijn er ook nog jeugdgevangenissen. Deze worden justitiële jeugdinrichtingen genoemd. Hiervan zijn er momenteel zeven in Nederland. Sommige gevangenissen hebben een aparte afdeling voor vrouwen.


Aantal gevangenissen nederland

In Nederland zijn er ongeveer gevangenissen , in de meeste zitten allemaal mannen. In totaal hebben we in Nederland ongeveer 16. Uit cijfers van de Europese instantie SPACE blijkt dat er per 100. Deze daling geldt voor alle leeftijdsgroepen en herkomstgroeperingen en zowel voor mannen als vrouwen.


Het aantal personeelsleden in het gevangeniswezen nam even snel af. Nederland behoort samen met Finlan Denemarken en Zweden tot de Europese landen met de minste gedetineerden per 100. Gedetineerden kunnen niet elke dag kiezen of ze aardappel of rijst, wit brood of bruin brood willen. Vorig jaar zaten er bijna 40. Met locaties verspreid over het land en een personeelsbestand van ruim 13.


DJI een van de grootste overheidsorganisaties van Nederland. Jaarlijks stromen er ruim 37. De insluiting vindt plaats in verschillende soorten inrichtingen. Volgens het kabinet is de maatregel nodig omdat er te veel cellen leegstaan, met verspilling van belastinggeld tot gevolg.


De maatregel leidt niet tot. De gevangenissen in Nederland lopen al jaren leeg. Dit wil zeggen dat er veel lege plaatsen zijn in de verschillende penitentiaire instellingen die ons land rijk is.


Dit klinkt alsof het heel goed nieuws is: minder gevangenen betekent immers minder criminaliteit! Als het aantal aangiftes en veroordelingen daalt, dan lopen de gevangenissen toch leeg? Negentien van de gevangenissen gingen dicht, meer dan tweeduizend. Aantal zelfmoorden in gevangenissen toegenomen. Het lukt justitie niet om het aantal zelfmoorden in gevangenissen terug te dringen.


Dit jaar hebben elf gedetineerden een eind aan hun leven gemaakt. Een aantal heeft reeds om gratie gevraag maar dit is in alle gevallen afgewezen. Van de nu vastzittende in Nederland tot levenslang veroordeelden is Cevdet Yılmaz de langstzittende. De bewakers zijn daar vele malen streng… De bewakers zijn daar vele malen streng… Leven in de gevangenis Veel mensen denken dat het leven in de Nederlandse gevangenis vergelijkbaar is met het verblijf in het hotel.


Onze redactie heeft vandaag uit goede bron vernomen dat het aantal gedetineerden in de Belgische gevangenissen voor het eerst onder de 10. Misschien is Nederland niet zo onveilig als sommigen willen doen geloven. Ik dacht altijd dat het aantal gevangenen in Nederland erg hoog was in vergelijking met andere landen. Hoeveel mensen zitten er in ons land achter tralies?


En waar zitten ze gevangen? We zochten het voor u uit. Haat Nederland vrouwen? Wordt de feministische beweging van binnen uitgehold? Zijn vrouwen voor Nederland wat ghettonegers zijn voor.


Kijk je naar de voorzieningen, dan is het hier in Nederland relatief luxe in vergelijking met de VS. Hieronder een aantal gevangenissen die compleet anders zijn dan dat je gewend bent uit. In de jeugdgevangenis komen kinderen van tot jaar. Er zijn jeugdgevangenissen in Nederland. In de jeugdgevangenissen komen kinderen die iets ernstigs hebben gedaan en kinderen die niet helemaal geestelijk in orde zijn (die in de war zijn) en voor kinderen die thuis niet verzorgd worden.


Bijvoorbeeld recht op bezoek, medische zorg en verlof. Daarnaast heeft elke gevangenis ook eigen huisregels die uw rechten en plichten bepalen. Contact met de buitenwereld en bezoek U mag als gedetineerde contact met de buitenwereld onderhouden. Gesloten, halfopen en open gevangenissen. De gesloten gevangenissen zijn beter bekend als de ‘klassieke’ gevangenissen met alle nodige bewakingsmiddelen en veiligheidsvoorzieningen, zoals een omheiningsmuur, tralies, veiligheidsdetectie, enz.


Hier brengen de gedetineerden het grootste deel van hun tijd in de cel door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts