woensdag 19 augustus 2015

Straal cirkel

In de wiskunde is de straal of radius r van een cirkel , bol, cilinder de afstand van een willekeurig punt op de rand van de cirkel (of bol, of cilinder) tot het middelpunt. De straal is de helft van de diameter. Als je een cirkel gemaakt hebt met een passer, weet je de straal (de afstand tussen het middelpunt en de cirkellijn). Wetenschappers en samenstellers van rekensommen spreken vaker van de straal dan van de diameter. Hoe bereken je de omtrek van een cirkel ? Indien je de straal of diameter van de cirkel kent, bereken je de omtrek van de cirkel met volgende formule:.


Soms wordt met de cirkel niet de kromme bedoel maar de verzameling van alle punten op en binnen die kromme. Een cirkel is de verzameling van punten in een tweedimensionaal vlak, met een gelijke afstand tot een bepaald punt, het middelpunt van de cirkel. Deze afstand wordt de straal van de cirkel genoemd. En wat is het middelpunt?


In dit filmpje leer je meer over de begrippen cirkel , straal , middelpunt en diameter. De diameter van de cirkel is gelijk aan 2x de straal. De zijde AB van het vierkant is cm. Dat betekent dat de straal van de cirkel is cm.


Dus: π = omtrek : diameter (ca. 14). Om de omtrek van een cirkel te berekenen, maken we dus gebruik van het getal π (Pi).


Het is ook mogelijk als je geen van bovenstaande dimensies kent, maar wel een tekening van de cirkel hebt. Wil je weten hoe je de diameter van een cirkel berekent, volg dan gewoon deze stappen. Oppervlakte cirkel = π x straal x straal = π x straal in het kwadraat We kunnen de oppervlakte van een cirkel berekenen, bijvoorbeeld op het moment dat je wil weten hoeveel vierkante meter graszoden je nodig hebt om een rond grasveld met een diameter van 1meter te vullen. Neem de kortst mogelijke afstand tussen deze twee punten, om de straal op te meten. Je kunt wat dat betreft ook de doorsnede van de cirkel meten om tot de diameter te komen.


Wanneer u op zoek bent naar de oppervlakte van een cirkel , is het niet zo heel moeilijk om dit te berekenen wanneer u de doorsnede van de cirkel hebt. Het enige wat u nodig hebt voor de berekening is de diameter of de straal van de cirkel. Postcodes in Cirkel ontwikkeld.


U kunt met de volgende demo de werking en uitvoer van deze applicatie bekijken. De cirkel is misschien wel de meest fundamentele vorm in ons universum. Of je nu kijkt naar de vorm van de banen van planeten, of je nu kijkt naar wielen, of je nu kijkt naar voorwerpen op moleculair niveau. Ontdek hoe de straal en het middelpunt van de cirkel worden gebruikt bij het opstellen van het functievoorschrift van de cirkel. Sleep de RODE punt en verander de straal.


Straal cirkel

Ontdek wat dat doet met het functievoorschrift van de cirkel. Berekening van het gebied van de cirkel en de formule van het gebied van de cirkel. Het segment dat het midden van de cirkel met de punten van zijn cirkel verbindt, wordt de straal genoemd.


In elke cirkel zijn alle stralen gelijk aan elkaar. Een rechte lijn die twee punten op een cirkel verbindt en door een middelpunt gaat, wordt een diameter. De vergelijking van een cirkel met middelpunt M en straal r opstellen komt dan ook neer op het noteren van de voorwaarde het punt moet op een afstand r van het punt M liggen. We noemen dit de middelpuntsvergelijking van de cirkel. Cirkel , straal , diameter, omtrek en oppervlakte.


Straal cirkel

Een cirkel die is ingeschreven in een veelhoek met een willekeurig aantal zijden is een cirkel die slechts op één punt elke zijde raakt. Er kan slechts één cirkel in een driehoek worden ingeschreven en de straal is afhankelijk van de parameters van de veelhoek - zijde lengten, hoeken, oppervlakte, omtrek enz. A circle is a special ellipse in which the two foci are coincident and the eccentricity is 0. Circles are conic sections attained when a right circular cone is intersected by a plane perpendicular to the axis of the cone. Cirkel artikel Andere calculators: Ellips calculator.


Er staat een nieuwe versie van de GeodanMaps Viewer online. Nieuwe functionaliteit: Naast een punt, lijn en vlak is het nu ook mogelijk een cirkel te tekenen, op basis van een opgegeven straal. CIRKEL BEREKENEN (oppervlakte, omtrek, straal of diameter) Provided by Alexa ranking, cirkelberekenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts