maandag 31 augustus 2015

Postcode belgie geen letters

Postcode belgie geen letters

Bij de gevonden resultaten komt u na het aanklikken van de postcode terecht op de lokaal. Achter de gevonden resultaten kan u (voor Het Vlaams en Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest) op de hoofdgemeente klikken, zo krijgt u een overzicht van alle postcodes van deze gemeente en kan u doorklikken naar een postkantoren zoekpagina. De snelste manier om postcodes op te zoeken. Hier kan je de postcode van alle Belgische gemeenten en steden opzoeken per provincie of volgens alfabet. Deze site zal u helpen bij het zoeken van de juiste postcode voor al uw verzendingen.


Ik heb op een aantal belgische websites gekeken, maar ik kan geen goede postcode validatie vinden. Kan iemand mij vertellen wat voor opbouw de belgische postcode heeft. Dit is de lijst van postnummers in België. Deze lijst is hier en daar verouderd.


De Belgische postcodes zijn te vinden op de website van bpost (zie onderaan). De letters geven de buurt en de straat aan. Individuele straten hebben ook vaak verschillende postcodes voor de even en de oneven straatkant. Ook zijn veel straten verder verdeeld in stukken die voor de postbezorging een eenheid vormen.


Samen met het huisnummer vormt de Nederlandse postcode een unieke code voor elk adres. De post wordt ook bezorgd als er geen straatnaam op staat, mits er een volledige postcode en huisnummer bij staat. Wat was de eerste postcode ? Heeft elke straat een unieke postcode ? Veel straten in Nederland hebben meerdere postcodes. De naam van de gemeente staat in hoofdletters, in de officiële taal van die gemeente. Als het bedrijf in Nederland zit kun je geen Belgische postcode op sites invullen tenzij de site anders aangeeft.


De Nederlandse postcodes bevatten naast cijfers ook letters. Ik zou even contact opnemen met de klantenservice om te vragen naar een andere bestel mogelijkheid. BAG (Basisregistratie Adressen en Gebouwen), de officiële bron van adressen in Nederland. Huidige aanbieders nemen deze data normaal direct over in hun systemen. Verstuurt u post vanuit Nederland naar welke bestemming dan ook?


Vul hieronder de straatnaam, het huisnummer en de woonplaats in. Buitenlandse adressen vind je via de website van de Universal. Postcodeboek Postcodeboek België.


In België worden de postcodes postnummers genoemd. Nummers omdat in de Belgische postcodes geen letters zitten. Het invoeren van cijfers is geen probleem, de invoer van letters wel.


Postcode belgie geen letters

Dat wil niet in de software. Gisteren dit voorgelegd aan de volvodealer, die vervolgens een software update heeft gedaan. Het probleem is echter niet opgelost, de invoer van letters bij de postcode is nog steeds niet mogelijk. Drie heel belangrijke basisregels: Als u een adres voor België opstelt, dan moet daar geen vermelding België op staan. De postcode en de plaatsnaam mogen niet voorafgegaan worden door een ISO-code zoals: FR-, D- , CH- Deze vermeldingen worden niet gebruikt en leiden tot fouten bij de sortering of uitreiking van de zendingen!


De opbouw door het land is tegen de klok in en dus niet gebonden aan provincies. Vaak heeft u enkel de straatnaam en het huisnummer nodig om de postcode te vinden. De juiste spelling is daarbij wel belangrijk. De eerste twee cijfers van een postcode staan voor de regio, de laatste twee voor de wijk en de letters geven de wijk en straat aan. In het vakje PLZ (ZIP als je de taal op Engels hebt gezet) wordt je geacht het Postleitzahl in te vullen - cijfers dus.


Zolang je maar in Duitslan Oostenrijk of Zwitserland woont, is dat geen probleem. Maar België heeft bijv. Bekijk onze website voor meer informatie over deze postcode.


Een vooraf gedefinieerde postcode toepassen op getallen. Selecteer de cel of het bereik van cellen dat u wilt opmaken. Klik op het tabblad Start onder getalop het pop-upmenu Getalnotatie, klik op aangepast.


Klik in het dialoogvenster Celeigenschappen onder categorieop speciaal. Zoek postcodes voor steden in België. Zoeken op provincie, gemeente en stad.


Snel gegevens zoeken zoals de bewoners of dat er een bedrijf is ingeschreven op een adres. Vul in de tool hierboven in de straatnaam en eventueel een huisnummer, onze tool gaat dan zoeken op adres.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts