maandag 31 augustus 2015

Dingen om te doen als het regent

Blegh, niet altijd fijn hoor die regen. Er zijn dagen dat je de kinderen in de plassen laat stampen maar er zijn ook dagen dat je ze liever lekker binnen houdt. Met deze activiteiten vermaken ze zich prima als het regent. Wat te doen als het regent ? Het is dan wel zomer, maar het regent vaker dan we zouden willen.


Organiseer een filmmarathon Maak zelf popcorn en kijk een een hele middag samen kinderfilms op. Het regent pijpenstelen en de lucht is grijs, bah! Je moet gewoon naar je werk en naar school gaan, maar wat doe je erna in je vrije tijd?


Wat kan je doen als het regent ? Het zou zonde zijn om binnen te blijven zitten en te klagen over de regen, want de komende paar dagen zou je dan niet meer de deur uit kunnen gaan. Hoe maak je van een regenachtige dag toch nog een feestje? Dan kun je natuurlijk Netflix opzetten. Maar voor wie wel eens iets anders wil, heb ik tips voor leuke dingen om te doen als het regent. Leuke dingen om te doen als het regent ? Het weer in Nederland is niet altijd wat je ervan hoopt.


Zo is het de ene dag graden en niet uit te houden, een paar weken later is het koud en regent het non stop. Hoera, het is vakantie! Tijd om lekker naar het strand of naar het (buiten)zwembad te gaan. Oh nee toch niet, want het regent. Wie weet schuilt er in jou of je kleine wel een Picasso.


Gelukkig is er genoeg wat je kunt doen als het regent. Mogelijkheden genoeg om binnen te doen met kinderen, thuis en buiten de deur! Ik verzamelde heel veel ideeën om te spelen en sporten, koken en eten, knutselen, culturele dingen doen en veel meer.


Zo kunnen de kinderen halverwege de middag de geiten ophalen in de weides, en na het melken worden ze teruggebracht het park in (hoewel dit natuurlijk leuker is als het niet regent ). In de lente is het mogelijk om de geboorte van de geitjes mee te maken en het hele jaar door kunnen de geiten gevoerd worden. Als het regent kun je een regendans gaan doen. Tip 99: Bedenk een toneelstuk of musical en voer hem uit voor je familie. Tip 100: Mocht je nu nog niks weten om te gaan doen , lees dan deze blog opnieuw!


OF lees dan HIER het tweede deel van deze serie! Is het weekend en laten de weergoden je (alweer) in de steek? Dit zijn de leukste dingen om binnen te doen als het regent. Het is altijd belangrijk om een up-to-date CV te hebben.


Stuur je opa en oma een handgeschreven kaartje. Vertel ze wat er allemaal in je leven gebeurt en zeg dat je ze snel weer wilt zien. Mijn excuses als je ze zelf al hebt bedacht. Ik raad je aan om alle activiteiten één voor één af te gaan en ze allemaal een keer te proberen. Zeker als jullie het nog nooit.


Het is het eeuwige dilemma: buiten regent het , maar toch wil je de deur uit. Dit is onze selectie van de leukste dingen om te zien en doen tijdens slecht weer. Als je alleen was, dan zou je nu lekker met een dekentje en een goed boek of Netflix serie op de bank kruipen.


Dingen om te doen als het regent

Maar de kinderen denken daar anders over. En dus kun je wel wat dagvulling gebruiken. Daarom hebben wij tien leuke dingen om te doen als het regent voor je verzameld. Wordt het toch nog een feestje!


Ben je in Bangkok tijdens het regenseizoen? Ook wanneer het regent in Bangkok is er genoeg te doen en te ontdekken. Een typische regenbui is vaak een heftige, lokale bui tegen het einde van de middag die niet langer duurt dan één uur.


Dingen om te doen als het regent

Ondanks dat heb je ook kans op een, zeldzame, regenachtige dag. Dat heb ik ook wel vaker! Vooral als het buiten regent ! Bekijk deze video en kom erachter wat je allemaal niet kan doen ! Misschien helpt het ooit nog wel!


Maar wat als die zon even niet meewerkt? Deze dingen kun je doen aan zee als het regent. Een donkere, sombere en regenachtige dag in Parijs is het perfecte moment om ondergronds een ander rijk te betreden.


Hier ga je het koninkrijk van de doden binnen, a. Als je het nog niet wist: onder Parijs ligt een 1kilometer lang tunnelcomplex.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts