maandag 24 augustus 2015

Carnaval daar bovenop die berg

Die zakte door zijn benen. En van je hela hela holala. Hela hela hela holala Hey! Volgens gebruik ging men regelmatig om de paar jaren op linnen jurken grote maten geestelijk seminar.


Daar boven op die berg. Toen kwam daar een agent aan. Ze doet het in d’r eentje, met een houten balk! Ik kijk naast mij naar mijn collega-begeleiders. Dat dacht die kleine dwerg.


Het klinkt misschien wel raar. Maar voor een dwergje is dat ontzettend zwaar. Boven op de berg , ja daar staat een kleine dwerg, met een rood kaboutermutsje op zijn kop. Hij is daar zeker niet alleen, kijkt naar de bergen om hem heen. Het hondje van de slager, die heeft vies gedaan.


Carnaval daar bovenop die berg

Of zoals Dirk zelf al terecht zegt: eerder een paar muren met een dak erboven. Dirk en Feikje verruilen hun schijnbaar perfecte leven in Amsterdam voor een leven op een eenzame, verlaten berg in Zuid-Spanje. De twee willen een BedBreakfast beginnen. Ja daar staat een kleine dwerg.


Hoe kom ik daar nu heen. En haar om haar handje vragen. Dan trouwen wij meteen. Als ik eens vliegen kon. Dus het is hard en glad.


Ooit viel het wel als sneeuw op de bergtoppen hierachter, die kun je niet zien. Het werd samengedrukt, dus het werd ijs. Heel wat mensen kijken inderdaad wel naar me. Miyu en Melkon mochten het laatste stukje met me meelopen.


En uiteraard ook genieten van de prachtige omgeving daar bovenop de alp! Onze Jeugdprins Nils en Adjudant Wout hebben vandaag euro gedoneerd aan 3FM Serious Request via Serious-Bluemers! Onze dansmarietjes hebben daar bovenop ook nog eens een dans gedoneerd!


Carnaval daar bovenop die berg

En vervolgens met iedereen gezamenlijk een polonaise gelopen! Deze drie zien Jezus even, letterlijk, in een ander licht. Jezus verandert van uiterlijk en kleding en Hij past dan ineens bij Mozes en Elia die ook verschijnen ‘in heerlijkheid’. En dan praten ze daar bovenop die berg met elkaar. Ik werp een blik op de kaart om te constateren dat wel geldt voor St.


Pére, maar niet voor het huidige Vézelay. Deze ovaal zou mogelijk afgegrensd geweest zijn door dolmens, die op hun beurt in Christelijke tijden weer vervangen zijn door abdijen. Vier dagen later lopen we wederom de berg omhoog, dit keer bepakt met slaapzak en gewapend met een voorraad dikke kleding.


We kruipen op datzelfde bankje, nu om ons avondmaal hier te nuttigen: een stokbrood met camembert en salade. In één oogopslag zie je de populaire, meest gedownloade Mpkaraokes. Wil je dat per genre ook weten?


Klik dan op Populair en kies een muziekstijl. Hij zei: ‘Sommigen van u die hier bij Mij staan, zullen nog voor hun dood het Koninkrijk van God zien komen met grote kracht! Zes dagen later nam Hij Petrus, Jakobus en Johannes mee een hoge berg op. Er was niemand anders bij Hem.


Naar een huis op een berg in het dorp Peccioli. Bij eveneens een gezellige Italiaanse nonna die haar appartementen verhuurt en op haar beste Engels (woorden) af en toe een praatje komt maken. We zitten drie zalige, kinderanimatieloze dagen bovenop de heuvel, met een zwemba olijfbomen, druiven en het meest fantastische uitzicht ooit.


Naakt bovenop een berg. Dylan Snel uit Ankeveen wist niet dat Kinabalu voor de Maleisiërs een heilige berg was. Anders had hij ervan afgezien na de beklimming zijn broek uit te trekken en zich te laten fotograferen. Net als het groepje medetoeristen die hetzelfde hadden gedaan.


Allemaal met handen voor hun zaakjes, dat dan weer wel. En aan die juf daar kwam een heer En aan die heer daar kwam een huis En aan dat huis daar kwam een stal En aan die stal daar kwam een geit En aan die geit daar kwam een staart En aan die staart daar kwam een eind. Wonen op hoogte blijkt de kans op overgewicht te verkleinen.


En de boom stond op de berg , hali, halo. Op een groot obesitascongres presenteerden Spaanse onderzoekers hun bevinding: wonen op 4meter of hoger geeft dertien procent minder kans op diabetes dan wonen op 1meter en lager. Gletsjers zijn bevroren rivieren die heel langzaam de berg afstromen.


Dat gaat duizenden jaren door. Door de grote kracht ervan, slijten hele dalen uit. Deze top bestaat zowel uit Nederlandse Apres-Ski nummers als Duitse en Oostenrijkse feestliedjes.


Alle liedjes in deze top zijn grijs gedraaid in Nederlandse Après-Ski cafés en in alle wintersportgebieden. Ook zijn de Après-Ski liedjes vaak te horen tijdens andere feesten zoals carnaval. Wat is jouw favoriete Après-Ski liedje?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts