dinsdag 18 augustus 2015

Als je getrouwd bent krijg je dan meer loon

Kristiaan Andries van het Juridisch Kenniscentrum SD Worx geeft meer uitleg over welke impact jouw gezinssituatie op je nettoloon heeft. Bereken hier je nettoloon. Wat is het verschil in je salaris als je. Geen probleem, als de regel zo is, dan kunnen we daar niks aan doen. Als je door ziekte niet meer kunt werken of niet meer hetzelfde werk kunt doen, dan heb je in veel gevallen recht op een uitkering.


Lees hier welke regelingen voor jouw situatie gelden en hoeveel loon je krijgt doorbetaald als je ziek bent. Als de een wegvalt, wat krijgt de ander dan ? Redt uw partner het financieel als u er straks misschien niet meer bent , of kunt u nog rondkomen als uw partner overlijdt. Hoe hoog het bedrag is dat je krijgt uitgekeer is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Ben je getrouwd of heb je een geregistreerd partnerschap, dan ontvang je pensioen voor een gehuwde.


Krijg je na een scheiding weer een nieuwe relatie, dan kan dit invloed hebben op de alimentatie. Het gaat hier om zowel de partner- als kinderalimentatie. Partneralimentatie ontvanger.


Ontvang je partneralimentatie, dan heeft samenwonen grote gevolgen. Ga je samenwonen, dan verspeel je hiermee namelijk direct je recht op partneralimentatie. Ditmoet je wel kunnen aan tonen, maar tegenwoordig is dit niet makkelijke meer. Dus als jij gewoon thuis wil blijven bij je kinder, en niet vanwegen klachten.


Als je dat niet wilt, dan raad ik je aan om contact met ons op te nemen. Je beroepsverleden: als je jonger bent dan jaar moet je minstens maanden voltijds gewerkt hebben vooraleer je recht hebt op een uitkering. Je werkloosheidsuitkering zal na verloop van tijd zakken.


Het maakt dan niet uit wat uw nationaliteit is. Ieder jaar dat u verzekerd bent , bouwt u AOW-pensioen op. Heeft u buiten Nederland gewoond of gewerkt, dan bent u mogelijk niet verzekerd geweest en kan uw AOW-pensioen lager uitvallen.


Het kan dus best zijn dat je evenveel jaren hebt gewerkt als je oud-collega, maar die oud-collega had misschien een ander salaris of werkte hij een ander aantal uren dan jij. Overigens is je man als meestverdienende verplicht je te onderhouden ook al wonen jullie (tijdelijk) niet meer bij elkaar onder een dak. Dat is een uitvloeisel van het huwelijk.


Als je een huurhuis betrekt dat qua kale huurprijs binnen de huurgrens valt en je inkomen is onvoldoende dan heb je altijd recht op huurtoeslag. Iemand die getrouwd is of samen met iemand anders woont, ontvangt een ander AOW-bedrag dan iemand die alleen woont. Bent u ongehuwd en woont u alleen?


Dan krijgt u een AOW-pensioen voor ongehuwden. Gaat u trouwen of met iemand anders in een huis wonen? Dan moet uw kind dat normaal gesproken doen. Dit is van het netto minimumloon.


Lees meer hierover op U bent 1 of jaar. Ben je jonger dan jaar en krijg je een kind? Voor jezelf heb je geen recht op bijstand. Maar voor je kind misschien wel.


Bijvoorbeeld als je zelf geen inkomen hebt. Minder AOW als je in het buitenland hebt gewoond of gewerkt. Je hebt recht op een volledige AOW-uitkering als je jaar in Nederland woont. Voor elk jaar dat je hier woont, bouw je van de AOW op.


Je gaat uit van je AOW-leeftijd en telt dan terug. Als je een tijdje in het buitenland hebt gewoon krijg je meestal minder AOW. Je betaalt alimentatie B etaal je als alleenstaande alimentatiegeld van minstens 11euro per maand?


Dan wordt je uitkering opgetrokken naar als je wettelijke bewijzen kunt voorleggen. Je woont samen met andere personen. Bij de berekening van je uitkering wordt rekening gehouden met het bruto maandinkomen van de personen met wie je.


De grenzen zijn er nou eenmaal voor een reden. Als je niet in aanmerking komt voor zorg toeslag heb je dus meer dan voldoende om rond te komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts