vrijdag 21 augustus 2015

Aantal gevangenen in belgie

En waar zitten ze gevangen? We zochten het voor u uit. Het beheer is in handen van het directoraat-generaal Penitentiaire Inrichtingen. Hoeveel mensen zitten er in ons land achter tralies? Om de overbevolking (en de verouderde infrastructuur) op te lossen worden er een aantal gevangenissen vernieuwd of bijgebouwd.


Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Belang-Kamerlid Jan Penris bij minister van Justitie Koen Geens (CDV) opvroeg. Ook het aantal illegalen (mensen zonder geldige verblijfspapieren) is sterk gestegen. Vlaams Belang verklaart de stijging van het aantal Roemeense gevangenen aan de hand van de zogenaamde ‘rondtrekkende dadergroepen’ die zich specialiseren in woninginbraken. Hij vermoordde daarbij twee jonge vrouwen en verwondde ruim anderen. Sommige van onze gevangenissen dateren uit de 19e eeuw en zijn materieel dan ook totaal verouderd.


Hij kreeg voor deze moordpartij levenslange dwangarbei die later werd omgezet in. Die benoemde het terugdringen. Renard werd bijna gelyncht door de menigte. In de Verenigde Staten nam sinds de ‘War on Drugs’ in de jaren tachtig het aantal gevangenen astronomisch toe. Ook de privatisering van gevangenissen, het opsluiten van jongeren en wrede behandelingen zoals langdurige eenzame opsluiting worden door tegenstanders aangeklaagd.


Dit gebouw was vroeger een landbouwkolonie. Veelal gaat het om armen en Afro-Amerikanen. Nederland terwijl de capaciteit er nog 18.


Het oogt mooi, maar de omstandigheden zijn ook daar slecht. Sommige mensen verblijven op grote zalen zonder enige privacy. Opvallend is de stijging van het aantal mensen dat tot een levenslange gevangenisstraf werd veroordeeld. Het totale aantal is niet precies geken vermits vele van de 40. De Brusselse organisatie ‘Dar el Ward’ bezorgt voor die moslims in alle gevangenissen van ons land tijdens de ramadan al enkele jaren voedselpakketten met traditionele.


Aantal gevangenen in belgie

Ondanks de zorgwekkende bevindingen van de onderzoeksteams en de noodzaak van een aantal verbeteringen, mogen de inspanningen die de zorgverleners van de gevangenen elke dag weer opnieuw leveren niet worden geminimaliseerd. Een aantal gevangenissen met mannen zouden zich in de bewuste veiligheidszone bevinden. Zo is het aantal gevangenen per 100. Er is nog één ontsnapte gevangene.


Europa slechts procent. Het grootste gedeelte van de gevangenen (1procent) heeft een drugsgerelateerde misdaad begaan. Net nu moet een vleugel van de gevangenis van Vorst waarschijnlijk dicht. Toch is slechts van alle gevangenen van het vrouwelijke geslacht. Hmm, zijn er cijfers over pakkans.


Wij begeleiden gevangenen en hun familie naar een hoopvolle toekomst zonder criminaliteit. De Corrections Corporation of America (CCA) heeft een ultra-moderne gevangenis in Lawrenceville, Virginia, waar vijf bewakers in dagdienst en twee ’s nachts. Ontdek hoe u een waardevolle bijdrage kunt leveren aan ons werk. Gevangenschap: rechten van gevangenen. Zo zijn beperkingen in bewegingsvrijhei correspondentierecht, keuze van werk, politieke rechten, vergadering en vereniging, en leven als gezin mogelijk.


Bij ons valt het allemaal wel mee, als je kijkt naar hoeveel mensen we per 100. Eveneens zijn er geen cijfers voorhanden over het aantal kinderen waarvan de ouder gedetineerd is. Dagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox? Ons land werd in het verleden al.


Breendonk en 1uit Hoei. Uit de documenten van de FBI blijkt ook dat een aantal gevangenen verwondingen had in het aangezicht, zoals een blauw oog of snijwonden, en er werden ook gebroken vingers vastgesteld. Dat blijkt uit een onderzoek van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum.


België telt ongeveer 400.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts