donderdag 5 juli 2018

Vlaamse kwestie

Vlaamse kwestie

De Vlaamse Beweging is een verzamelterm voor het geheel van verenigingen en personen die zich richten op de emancipatie van het Vlaamse volk in de context of tegen de achtergrond van België. Maatschappelijk vertaalt dit streven zich meestal in een devolutie van de staatsstructuur. Zwijgt me van de Vlaamse kwestie. Skip navigation Sign in. This video is unavailable.


De analyse van de Vlaamse kwestie als een onderdeel van de klassenstrijd had een grote weerklank gevonden bij de jonge studentengeneratie. In navolging van Nederland moet Vlaanderen een ‘Vlaamse canon’ krijgen vindt N-VA. Een kwestie van ‘identiteitsbesef’.


Maar terwijl N-VA Vlaanderens glorie er wil inpeperen bij de jeugd. Dat de Vlaamse arbeidersklasse de sleutel houdt tot de oplossing van de Vlaamse kwestie zou eigenlijk geen betoog behoeven. De belangrijkste contradictie, in elke maatschappij, is deze tussen de verschillende klassen van de overheersende productiewijze. Spreek dan maar Frans en zwijg me van de Vlaamse kwestie. Maar of er wordt geroepen en gecontesteerd.


Het is van de kleinen dat er wordt geprofiteerd. Get this from a library! Als ge in het water valt is het kwestie van zo snel mogelijk naar de kant te zwemmen.


Is kwestie van niet tegen de kant te lopen. Pakt maar een paraplu mee. Kwestie van niet nat te worden. In Vlaanderen wordt in ‘een kwestie van’ de ‘een’ dikwijls weggelaten.


Vlaamse solidariteit is in dit land voor hen een kwestie van “moeten”. IWEPS Precies in de week waarin Geert Bourgeois zijn “nieuwe studie” aankondigde, verscheen het rapport van het Waals Instituut voor de Statistiek (IWEPS) over de economie in het zuiden van het land (zie ook ‘t Pallieterke van vorige week). Berichten over Vlaamse kwestie geschreven door jverhelst. You think me an old fogey and an old tory, his thoughtful voice said.


I saw three generations since O’Connell’s time. Waarom ‘Mein Kampf’ zoveel Vlaamse kopers heeft. Jump to navigation Jump to search. Harry van Velthoven, Tussen opportunisme en radicalisme.


De herhaaldelijke inbreuken op de taalwetten door de Franstalige colleges in faciliteitengemeenten werden aan Vlaamse zijde als provocerend beschouwd en bij de Franstaligen stootte de rechtlijnige houding van de Vlaamse beleidsmakers op onbegrip. De kwestie van de niet-benoeming van de burgemeesters verstoorde lange tijd de relaties tussen de. Informatie verzamelen en verspreiden over de cluster in kwestie en kwalitatieve dienst- en adviesverlening aanbieden.


De sportieve vrijetijdsbesteding van de cluster in kwestie promoten. Fungeren als centraal aanspreekpunt voor de aangesloten verenigingen, de sportieve vrijetijdsbeoefenaars die ze vertegenwoordigt, en de Vlaamse overheid. Elk uur de Vlaamse leeuw op de radio hoeft niet. Dat zei Jan Jambon afgelopen dinsdag aan de Universiteit Gent.


Vlaamse kwestie

Hij gaf daar een college Politicologie, bij professor Carl Devos. Wat moeten we onthouden uit de brede Vlaamse geschiedenis? Ik heb daar niets over geschreven en dus ook niet het tegendeel beweerd. Wat die vaststelling komt doen als antwoord op een heel andere zaak, is me niet echt duidelijk. De overheidsinstanties worden door de Vlaamse regering aangeduid.


We kennen de culturele strijd van de Vlaamse beweging voor het recht op eigen taal en onderwijs. De Toekomst Werkt met de Vlaamse Ondernemers. Negentien werkgeversorganisaties bundelen hun krachten om jongeren warm te maken voor STEM.


Ze gaan op zoek naar gevarieerd talent: knappe koppen en handige Harry’s die samen met hn de uitdagingen van de toekomst willen aangaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts