vrijdag 27 juli 2018

Messenger bericht gelezen uitzetten

Dit wordt weergegeven dankzij bolletjes bij de berichten. In deze tip lees je wat elk bolletje betekent. De makkelijkste manier is om het bericht op je beginscherm te bekijken. De andere manier zie je hier.


Het is alweer een tijd geleden dat WhatsApp de blauwe vinkjes introduceerde. Niet iedereen was hier even blij mee en om die reden werd het later mogelijk om de blauwe vinkjes uit te zetten. Je kunt zien wie chatberichten die je in Messenger stuurt, heeft gelezen.


Wanneer iemand met wie je een gesprek hebt, een chatbericht ziet dat je hebt gestuur wordt dit gemarkeerd als bekeken. Daarnaast kun je zien of het bericht is afgeleverd. Een officiële manier om die functie af te zetten bij de app-instellingen is er niet, maar er.


Daarna tik je op Actieve status: Je ziet nu een kopje staan dat de naam Weergeven wanneer je actief bent heeft. Je kunt in WhatsApp zien wanneer iemand een bericht heeft gelezen met behulp van twee blauwe vinkjes (leesbewijzen). Zo weet je snel of je bericht is bekeken, al kan het ook gemakkelijk tot ruzie. Houd de tekst die je verstuurd hebt ingedrukt en boven aan je scherm komt een menu te stan. Nu ben je in berichtinformatie.


Hier zie je de tekst staan die je verzonden hebt en ook wanneer het bericht ontvangen is door je contact persoon en wanneer het gelezen is. Het is nog niet afgeleverd bij Messenger van de andere persoon. Als er een vinkje in een blauwe cirkel staat, is het bericht bezorgd bij Messenger , maar je vriend heeft het niet geopend of gelezen. Als je de profielfoto van je vriend ziet in plaats van de vinkjes, betekent dit dat hij het bericht heeft gelezen. Blauwe vinkjes WhatsApp uitzetten.


Heb je liever dat de afzender van een bericht NIET kan zien wanneer jij het bericht hebt gelezen ? Dan kan je ‘Leesbewijzen’ uitschakelen, zodat de afzender geen blauwe vinkjes te zien krijgt wanneer jij zijn of haar bericht hebt gezien. Meestal zie je in het rondje toch de profielfoto als het gelezen is maar nu blijft het rondje staan ( niet ingekleurd) met het vinkje erin. En dus stromen de berichten binnen. Wil je Messenger echter ongestoord kunnen gebruiken, dus zonder dat anderen steeds zien dat je online bent, dan kan je je status op inactief (offline) zetten. In mijn geval had iemand mijn verloren bankkaart gevonden, maar heb ik het bericht dat de kaart was gevonden nooit gelezen.


Toch wel de moeite om je gefilterde berichten af en toe eens te openen dus :) Hoe je dat kan doen lees je hieronder: Hoe je verborgen berichten toch kan weergeven: Via de Messenger App. Open de app en klik op het Settings. Hoe weet ik of een vriend een door mij gestuurd bericht heeft gezien?


Messenger bericht gelezen uitzetten

De leesbevestiging, bij de meeste berichtendiensten ontkom je er niet meer aan. Zodra je een bericht hebt geopen krijgt de afzender dat te zien. Doen alsof je een berichtje compleet hebt gemist. Als je wilt onthouden dat je een bericht later moet lezen, kun je het markeren als ongelezen.


Je kunt berichten ook markeren als gelezen zonder ze te openen. Markeren als ongelezen. Zorg ervoor dat je de Gmail-app hebt gedownload. Je kunt onderstaande onderwerpen doorzoeken om de informatie te vinden waarnaar je op zoek bent.


Android Beveiliging en privacy. Tik op Meldingen en geluiden. Geef aan hoelang je de meldingen wilt uitschakelen. Momenteel is er geen manier om een verzonden bericht teerug te halen.


Anders dan WhatsApp en de gewraakte ‘blauwe vinkjes’ gaat het niet om een nieuwe functie, maar verschijnt er nu een bolletje met de profielfoto van je gesprekspartner wanneer hij of zij je bericht heeft gelezen. U kunt hen bellen voor gratis gebruik van de voice-of video-opties, een groep met mensen chatten, of gewoon gebruik maken van de instant chat functie in het hart van de Messenger -app. U zelfs weten wanneer ze hebben gezien uw bericht als de app laat ook zien dat het gelezen is, en vice versa. Je kent ze wel: die vinkjes onderaan een berichtje van een kennis, vrien lief of familielid. Twee blauwe geven aan dat op Whatsapp het bericht bekeken, bij Messenger zie je de profielfoto van je.


Nu verschijnt er een nieuwe update waarmee gezien kan worden welke personen uit een groep een specifiek bericht hebben gezien. In Whatsapp komen er blauwe vinkjes bij een bericht te staan als het bericht gelezen is. Whatsapp biedt je de mogelijkheid om de blauwe vinkjes uit te zetten.


Niemand ziet dan dat jij het bericht gelezen hebt. Maar ook jij kunt niet meer zien wie jouw bericht gelezen heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts