dinsdag 17 juli 2018

Nulstellingsverplichting

Sep 2 20 Dit noemt men de “nulstellingstermijn”. Bij een kredietopening van 3. Op uw rekeningafschriften vindt u berichten die u herinneren aan de nulstellingsverplichting , met de tijd die u nog rest tot de termijn verstreken is. De nulstellingsverplichting , van kracht sinds 201 verplicht u het saldo van uw kredietopening regelmatig op nul te brengen, zodat u opnieuw van deze leenvorm kunt genieten.


Nulstellingsverplichting

DE KAART VERBONDEN AAN DE KREDIETOPENING CETELEM MAESTRO KAART 3. Dekredietnemerzaleengepersonaliseerdekaartontvangenwaarvan het gebruik gereglementeerd. De consument is niet in staat zijn nulstellingsverplichting na te leven. Het gaat om de herfinanciering van een krediet, wat de kredietgever moet aanzetten tot extra waakzaamheid. Als u de nulstellingsverplichting niet naleeft, zal niet alleen uw kredietopening worden geblokkeer maar zal deze wanbetaling bovendien worden geregistreerd bij het negatieve luik van de Centrale voor Kredieten aan Particulieren (CKP) van de Nationale Bank van België indien er nog een verschuldigd saldo blijft een maand na het einde van de. Hypothecair krediet : al jarenlang rond de.


Als de kredietgever vaststelt dat de consument niet in staat zal zijn om te voldoen aan zijn nulstellingsverplichting , kan de kredietopening geherfinancierd worden middels een nieuw krediet dat verplicht een krediet van bepaalde duur moet zijn met aflossing van het kapitaal. De op nul gestelde kredietopening moet worden gesloten. Deze overeenkomst is onderworpen aan het Belgisch Recht. GEANNOTEERD WETBOEK VAN KREDIETEN AAN CONSUMENTEN. Titel ; SEPTEMBER 2016.


Nulstellingsverplichting

Dit is op de dag van vandaag inzake consumentenkrediet volledig achterhaald : zelfs in het geval dat er contractueel geen terugbetaling van kapitaal is voorzien houdt de WCK, in de meeste gevallen, een nulstellingsverplichting in. Dec 2 20 Telkens wanneer de kredietopening op nul is gebracht, begint de zogenaamde ‘nulstellingstermijn’ opnieuw te lopen. Vanaf januari 20wordt die nulstellingsverplichting aangepast en uitgebreid.


Ook voor kredietopeningen met een periodieke terugbetaling komt er een nulstellingstermijn. Zo zal voor de hypothecaire kredieten met een onroerende bestemming die niet gewaarborgd zijn door een hypothe-caire zekerheid zoals bedoeld in het nieuwe artikel I. WER vooral de bestaande voorbeelden dienen als vertrekbasis. DOC 0CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS décembre december 20PROJET DE LOI WETSONTWERP portant des dispositions diverses (I) houdende diverse bepalingen (I) Page Blz. JKP, evenals de veronderstellingen.


De kredietovereenkomst voorziet een nulstellingsverplichting van maanden, overeenkomstig artikel § tweede li 1°, van dit besluit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts