maandag 23 juli 2018

Contact met ex verbreken

Contact met ex verbreken

Contact met je ex , houden of verbreken ? Het is dan ook niet zo gek dat onze nieuwe partner erop staat dat we de relatie met onze oude vlam verbreken. Dit wordt meestal op indirecte wijze gedaan: door zo veel ruzie te maken dat de huidige partner er niet meer tegen kan en maar besluit om de banden met zijn ex te verbreken. Het gaat hier helemaal niet om je ex.


Waarom contact met je ex vermijden? Zie je ex als een soort verslaving. Wil je van bijvoorbeeld van een rookverslaving afkomen, dan is de meest effectieve manier om er volledig mee te stoppen. Zoals ik al verteld heb in het vorige artikel, de belangrijkste reden waarom je de communicatie met je ex volledig moet verbreken na de breuk, is om dat je hem of haar wil forceren om zonder jou te leven. Laat ding duidelijk zijn: je bent niet de enige ex partner met.


Ik begrijp dat je nu met een hoop vragen zit. Op zich lijkt dit eenvoudig: je neemt geen contact meer op. Mocht de ander initiatief nemen om contact met jou te zoeken, je gaat er niet op in.


Wanneer het een ex betreft, dan is het misschien gemakkelijker omdat hij of zij al afstand heeft genomen tijdens de relatiebreuk. Wanneer zij degenen zijn die de keuze maken om de knoop door te hakken en beiden te bevrijden. Het contact met je ex weer oppakken.


Je hebt je gedachten op een rijtje gezet. Waarschijnlijk zul je tot de conclusie komen dat je toch nog contact met je ex wilt. Gebruik deze eerste (luchtige!) gesprekken om te bepalen wat de mogelijkheden zijn. Misschien zet één van jullie wel de stap om het opnieuw te proberen. Het is bijvoorbeeld erg moeilijk om al het contact met een narcistische ouder stop te zetten.


Het is ook niet echt haalbaar om al het contact met een narcistische ex -partner te verbreken wanneer er sprake is van gezamenlijke kinderen. Lees in dit artikel hoe je omgaat met narcisme en wat je kunt doen als je partner narcisme heeft. Overigens had ik ook nog met een moslim narsist te maken, die ook nog zo zn denkwijze heeft, die hij op elke situatie weer anders toepaste. Ik ben een nl vrouw zonder geloofsovertuiging.


Kortom dramatischer ken niet. Uiteindelijk heb ik al het contact met mijn kids nu moeten verbreken. Ga er maar vanuit dat je nieuwe vriendje of vriendin jaloers zal zijn op je vriendschap met je ex. Je mag al blij zijn als hij of zij er niet direct een stokje voor steekt. Natuurlijk hoef je het contact met je ex niet te verbreken maar maak het niet al te bont.


Contact met ex verbreken

Je bent het meisje dat doet alsof ze graag vrienden wil blijven met haar ex. Ja, dit is zeker de volwassen manier, maar onthoud dat je niet verplicht vrienden hoeft te blijven met iemand die je heeft gekwetst. Anderen vinden dit bizar en zelfs ontregel maar het is een oprechte uiting van hun persoonlijkheid om het contact te verbreken en verder te gaan op een praktische manier. Het leven is niet langer een dagelijks gevecht van emoties. Nee het is weer zoals het moet.


Dagen met tegenslagen en mooie dagen, en niet langer het dagelijks moeten opboksen tegen onredelijk gedrag. Wat me vooral heeft gesterkt is het totale contact verbreken op elk vlak. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op. In dat geval kun je een boodschap inspreken, dan bel ik je terug. De Ex in kwestie is de man waarop ik enkele jaren geleden op een erg ongelukkig tijdstip (zat in de fase ga ik mijn vaste relatie van jaar verbreken of niet) heftig verliefd werd.


Hier een lijst van argumenten die je kunt nalezen iedere keer als je geneigd bent de radiostilte te verbreken : 1. Toen er een overlijden plaatsvond van een familielid die wij beide goed kenden, hebben wij zelfs nog een uur gebeld. Het was fijn om nog contact te hebben, en we gunden elkaar geluk. Ineens is het contract verbroken op een zeer vervelende manier.


Hij gaf aan dat contact met je ex niet hoort volgens anderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts