vrijdag 18 mei 2018

Synoniemen voorbeelden

Woorden die (ongeveer) hetzelfde betekenen als ‘ voorbeeld ’, met toelichting en mogelijkheden om verder te zoeken. Een synoniem is een ander woord voor ‘een ander woord voor’: woorden noemen we synoniem als ze (ongeveer) hetzelfde betekenen. Uitleg over: synoniemen. Nederlands is niet moeilijk, gewoon even oefenen.


Behalve voor het vertalen van woorden, kun je bij ons ook terecht voor synoniemen , puzzelwoorden, rijmwoorden, werkwoordvervoegingen en dialecten. In de retorica worden synoniemen gebruikt om herhaling van hetzelfde woord te vermijden of ter versterking van een mededeling. Vooral in de literatuur van de rederijkers komen veel synoniemen voor, bijv. In de evolutie van het taalgebruik kunnen vervolgens beide synoniemen ongeveer even gangbaar blijven, of het ene synoniem kan het tegen het andere afleggen.


Wat betekent ongeveer hetzelfde? De Curriculum Vitae voorbeelden hier volgen drie basisregels en bevatten de belangrijkste onderdelen voor elke goede CV. U maakt een beter CV met dit gratis CV voorbeeld.


Synoniemen voorbeelden

Laten we de betekenis van de definitie onderzoeken, we geven synoniemen en voorbeelden. Woord betekenis Altij als het gaat om zelfs maar een klein woord als een woord met één betekenis, is het de moeite waard om naar het woordenboek te verwijzen, en als het object van aandacht een definitie is die vele betekenissen heeft, zelfs nog meer. Ze kunnen vervolgens in het algemene taalgebruik in vergelijkbare contexten voorkomen, en zodoende uitwisselbaar worden.


Een ander voorbeeld is het vanouds zeer negatieve wree dat met name in jongerentaal wel wordt gebruikt in de betekenis gaaf, geweldig. Daarmee is dit woord zijn eigen antoniem geworden. Voorbeeld : - Een wiskundig probleem is een wiskundig vraagstuk.


Een probleem in het verkeer is bijvoorbeeld een knelpunt. Je kunt synoniemen gebruiken om je woordenschat uit te breiden. Maar ook om een tekst levendiger te maken. Als je te vaak hetzelfde woord gebruikt, wordt een tekst minder aantrekkelijk.


Zuivere synoniemen (woorden die volledig hetzelfde betekenen) zijn zeldzaam. Synonymien voor en na voorbeeld. Vaak betekenen synoniemen ongeveer hetzelfde. Hieronder staat nog een ander voorbeeld.


Synoniemen voorbeelden

Test en verbreed uw woordenschat met de synoniemen testen onderaan deze pagina. Een synoniem van een woord is een woord in dezelfde taal met ongeveer dezelfde betekenis. In de testen hieronder is steeds een woord gegeven, kies juiste synoniem uit mogelijke antwoorden en verbreed uw woordenschat spelenderwijs. Dit is een typisch Secundaire_definitie. Bekijk de betekenis van voorbeeld , uitgelegd met behulp van definities, diverse voorbeeldzinnen en synoniemen.


Een tegenvoorbeeld illustreert de ontkenning van het idee. Men bedoelt de inhou maar men noemt het voorwerp. Professioneel online puzzelwoordenboek voor het opzoeken van synoniemen , cryptogrammen, anagrammen, woordpatronen en klinkerloze omschrijvingen. Ontbrekende woorden kun je aan de webmaster vragen en desgewenst online plaatsen. Er kan nog onderscheid worden gemaakt tussen een gezegde en een zegswijze.


Voor sommige synoniemen worden ter illustratie enkele voorbeelden weergegeven. Deze worden automatisch geselecteerd uit verschillende bronnen en komen mogelijk niet overeen met de betekenis waarnaar u op zoek bent. Klik op een synoniem om zinnen met deze term weer te geven. Enumeratie, woordspeling, synoniemen , homoniemen en asymmetrie.


Veranderingen werden gemaakt in productnamen, definities, voorbeelden van merknamen of synoniemen. Des modifications ont été apportées dans les noms des marchandises, les définitions, les exemples de noms commerciaux ou les synonymes. Selecteer de juiste antwoorden en druk vervolgens de uitslagknop onderaan de pagina voor uw score. Een antoniementest wordt ook wel een tegenovergestelde woorden test genoemd.


Je gaat op zoek naar het antoniem van een gegeven woor ofwel het woord met de meest tegenovergestelde betekenis. We maken voornamelijk gebruik van het Kernerman woordenboek. Een voorbeeld is het antoniemenpaar heet en kou of altijd en nooit.


Zowel homofonie als homonymie dienen goed te worden onderscheiden van polysemie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts