woensdag 23 mei 2018

Bordeaux rood combineren interieur

Bordeaux rood kan je zowel combineren met lichte als donkere kleuren. Het staat bijvoorbeeld erg mooi bij wit en lichtgrijs, terwijl het ook mooi te combineren is met donkergrijs en zwart. De kleur rood heeft verschillende betekenissen.


In het westen staat rood voor gevaar en passie, terwijl rood in het oosten juist geluk betekent. Het is een mooie intense kleur, die eigenlijk niet weggelegd is voor mensen die erg chaotisch zijn. Er zijn wel een paar dingen waar u rekening mee moet houden als u rood in uw interieur wilt gebruiken. Vraag uzelf af wat de functie van de ruimte is waar u rood wilt toepassen.


Eerlijk is eerlijk, knalrood en felroze is ook wel een combinatie die meteen in het oog springt, maar met bordeaux rood en roze maak je jouw outfit net wat subtieler en het staat minstens zo stijlvol. Met neutrale kleuren zoals wit, zwart en grijs maak je de outfit nóg meer draagbaar. En daarbij is bordeauxrood ook een prachtige winterkleur. Moodboards met de kleur rood. Met rood aan de slag in je interieur ? In deze paletten vind je inspiratie met de kleur rood en ideeën hoe je rood in huis kunt toepassen.


Bordeaux rood combineren interieur

Van hele wanden geverfd in rood , tot slechts een rode bloem als accent. Als je niet meteen all the way wilt gaan, kun je ook eerst de lightversie uitproberen door je outfit te combineren met rode schoenen en accessoires. Ook een rood dessin op een blouse of jurk of gedekte roodtinten zijn ideaal om je voorzichtig aan de trendkleur te wagen.


Rood is een opvallende kleur. Het overheerst bijna alle andere kleuren. Omdat rood nogal een harde kleur kan zijn, kun je dit bijvoorbeeld combineren met crème of lichtbruin. Deze kleuren zullen de sterkte van deze kleur gedeeltelijk wegnemen.


Hierdoor krijg je een zachtere kleur rood. Het combineren van verschillende kleuren zorgt voor een levendig interieur. Aan de hand van deze tips kan je nu zelf kleurencombinaties samenstellen die perfect passen bij je bestaande meubels en persoonlijke stijl.


Het gebruiken van een kleurenpalet interieur is een goede oplossing voor dit probleem. Het gebruik van kleur is belangrijk in de samenstelling van je interieur en daarom vind je op Woontrendz regelmatig een kleurenpalet en nieuwe trendy kleurencombinaties voorbij komen in de dagelijkse wooninspiratie updates. Geef jouw interieur een levenslustig effect. Zorg voor het balans met zwart, zacht beige en transparante elementen.


Bekijk het bord rood interieur van looees op Pinterest. En activeert daarom automatisch bepaalde hersengebieden met een alert. Andere associaties met rood zijn motivatie, passie, kracht macht en ambitie.


Idealiter combineer je deze kleur daarom met andere warme kleuren of neutrale kleuren. Het doet je denken aan behaaglijke winteravonden bij de open haard met een kop warme chocolademelk erbij. Bordeauxrood is een behoorlijke gedurfde kleur voor jouw interieur dus we laten zien hoe je dit mooi in huis kunt toepassen.


Houd jij wel van een beetje allure in huis? Kies dan bordeaux rood als accentkleur. Die hoeft niet heel erg aanwezig te zijn, maar zorgt tóch voor dat chique sfeertje dat je graag in huis wilt hebben.


Kijk dan vooral in dit appartement. Ondanks dat veel mensen rood associëren met herfst (blaadjes) en de winter (kerst). Is rood eigenlijk een hele veelzijdige kleur die het hele jaar in een interieur kan, zelfs in de zomer. Bordeaux is een van de meest elegante en edele kleuren en harmonieert dan ook fantastisch met goud.


Niet voor niets geldt donker, purperrood sinds mensenheugenis als de meest koninklijke en keizerlijke kleur. Wie zijn huis dus in een sfeer van koninklijke glamour wil hullen kan dus het beste wijnrood met goud combineren. Onze rode kussens zijn de perfecte eye-catcher als je van de kleur rood houdt. We bezorgen de herfst bij je thuis met onze bordeaux rode sierkussentjes.


De sierkussen bordeaux rood geven het huis die warmte tint waarnaar je opzoek was. Bij het combineren van kleuren kijk je het best naar de kleur die tegenover de basiskleur ligt in de kleurencirkel (zie hiervoor de afbeelding bij de inleiding van dit artikel) De primaire kleuren rood geel en blauw zijn de basiskleuren, een menging van deze kleuren doet de secundaire kleuren ontstaan. Een gedurfde combinatie is rood en violet, dat een combinatie is van rood en blauw.


Bordeaux rood combineren interieur

Ze vullen elkaar aan en zijn een vrolijke oppepper voor je interieur. Tegelijk aantrekkelijk en schrikwekkend is het een ambivalente kleur die in huis met zorg moet worden gebruikt. Bijvoorbeeld rood , oranje en geel, maar ook groen, turkoois en blauw. Door harmoniërende kleuren te kiezen, creëer je een ontspannende sfeer.


Om het wat spannender te maken, kan je ook verschillende harmoniërende kleurenreeksen in één kamer met elkaar combineren. Wil je het frisse Scandinavische interieur een romantische draai geven voor Valentijnsdag? Ga dan snel op zoek naar een rood dekbedovertrek. Met alleen deze verandering krijgt de witte slaapkamer al een totaal andere look.


Bordeaux rood combineren interieur

Kies voor een diepe bordeaux rode kleur voor een warme uitstraling. Wanneer je een primaire kleur wilt dragen dan kun je deze bovendien prima combineren met meerdere neutrale kleuren, zoals rood met wat gele accenten. Eventueel kun je er nog een zwart of grijs kledingstuk aan toevoegen om het geheel in balans te brengen.


Een aantal kleuren is gewoonweg niet bedoeld om met elkaar te combineren. Ook jij hebt vast wel een rood jurkje in huis (en anders kun je dat hier regelen!) maar misschien ben je een beetje huiverig om het aan te trekken. Niet omdat het te opvallend is, maar omdat je simpelweg niet weet hoe je het moet combineren. Daarom nu, gratis en voor nietsch: een lesje rood combineren. Een sterke rood kan ook heel fraai zijn, zeker met fris wit.


Zoek wel een balans in het geheel van de uitstraling in een ruimte. In tegenstelling tot rood kun je dit juist wel weer heel goed toepassen in een ruimte waar je het rustig wilt houden. Uiteraard ligt dat ook weer aan de tint groen die je kiest.


Kies je voor een hele donkere kleur, is het bijvoorbeeld niet zo handig om deze toe te passen in een kleine ruimte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts