vrijdag 4 mei 2018

Broodje bapao opwarmen

De bapao is daarom ook erg bekend bij de Nederlanders. Ook liggen deze in het vriesvak van vrijwel iedere supermarkt in Nederland. Dit is eigenlijk een pleonasme: in het Chinees betekent pao namelijk broodje. Hoe broodje bapao opwarmen. Ik heb gister twee broodjes bapao gekocht in de supermarkt, zonder erbij na te denken dat ik helemaal geen magnetron heb!


Ik heb wel een klein camping-oventje, maar ik denk dat ze dan zwart worden. Ze zijn ook nog bevroren. In principe zou je een bapao in de oven kunnen doen.


Van origine is het een zacht gestoomd broodje met vleesvulling. Je krijgt dan wel een knapperige en erg droog broodje. Je ziet ze bijna altijd bij toko’s zowel. De mogelijkheden zijn eindeloos. Bapao is van oorsprong Chinees en wordt daar baozi genoem maar in Nederland kennen we het dankzij de Indo’s als bapao.


Broodje bapao opwarmen

Kant-en-klare bapao stoom je boven zacht kokend water in een stoompan. Ik heb een paar dagen geleden broodjes bapao gekocht en ingevroren. Nu wil ik ze eten maar ze zijn nog helemaal bevroren. Bapao broodjes kan je vullen met wat jij lekker vind. Zorg er alleen voor dat je vulling wat meer smaak heeft dan normaal.


Zelfs een krabvulling is heel erg lekker in een broodje. Of je het nu met kip doet, buikspek, gehakt het kan allemaal. Het enige wat je nodig hebt is een stoommand of pan.


Je hebt geen magnetron in huis maar je hebt wel ontiegelijk veel zin in een broodje bapao. Is het dan mogelijk een broodje bapao klaar te maken? Wat is hierop uw antwoord? Hoe warm je een bapao broodje op zonder magnetron?


Je kan een bapao broodje klaarmaken door hem te stomen. Ja, ik weet het, bapao is eigenlijk een Chinees gerecht. De voorloper, de mantou, later ook baozi genoem werd voor het eerst gemaakt ten tijde van de drie koninkrijken (dát is nog ‘ns een oud broodje ) en is bedacht, zo gaat het verhaal, door een (miltair) strateeg genaamd Zhuge Liang.


Broodje bapao opwarmen

Broodje bapao uit de stoomoven of uit ’t stoommandje, bapao wie kent dit gestoomde broodje niet? Een plakkerig gestoomd broodbolletje dat van oorsprong Chinees is maar dankzij de Indonesiërs kennen we het broodje als bapao. Met een vulling, dat van alles kan zijn, vlees, vis of iets vegetarisch. Een heerlijk zacht, fluffy broodje. Die kleffe broodjes met een vulling van kip of rundvlees die je even in de magnetron kunt op piepen.


Zo kennen de meeste mensen het broodje bapao maar als ik jou nu eens vertel dat je ze ook thuis kunt maken? Of ze zijn helemaal nat, nog half bevroren, van binnen warm en van buiten keihard. Bapao is een gestoomd broodje met een vulling dat zijn oorsprong vindt in de Chinese keuken.


Broodje bapao opwarmen

Het is afkomstig uit Indonesië. De vulling kan vlees bevatten zoals rundvlees, kippenvlees, kip-saté, varkensvlees, ander vleeswaar of vegetarisch gehakt. Hare Maristeit is het kleurrijke, diverse en persoonlijke blog van Maris Maria Renne uit Haarlem. Unsubscribe from Tanja Bolt? Complete uitleg over hoe je Indonesische Bapao maakt van deeg tot het broodje.


Broodje Bakpao is a song recorded by Dutch rapper Big from the hip hop duo The Opposites, featuring rappers Gers and Sef. The song is based on the popular Dutch sketch show New Kids. Bapao , or ba pao , is a steamed bun with a savory or sweet filling. Originally from China, it made its way into the Dutch kitchen via the cuisine of Indonesia, a former colony of the Netherlands.


Wikkel de broodjes als ze wat zijn afgekoeld per stuk in magnetronfolie. Wanneer ze afgekoeld zijn kun je ze ook prima invriezen. Hou voldoende ruimte tussen de bapao , want ze worden ietsje groter.


Laat de bapao een beetje afkoelen en serveer ze eventueel met een beetje chilisaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts