maandag 16 april 2018

Inkomensgrens sociale huurwoning 2019

Jaarlijks stelt de overheid de nieuwe grenzen vast die bepalend zijn voor het toewijzen van sociale huurwoningen voor woningcorporaties. Vooral nieuwe huurders krijgen hiermee te maken op het moment dat ze een woning bij ons gaan huren. Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning dien je te voldoen aan meerdere voorwaarden.


Een van deze voorwaarden is dat je niet meer mag verdienen dan een door de wet vastgestelde inkomensgrens. Veel tijdelijke huurwoningen van Interveste zijn eigendom van woningcorporaties. Een sociale huurwoning is vooral bedoeld voor mensen met een laag inkomen.


Kom je boven de inkomensgrens uit, dan kom je (bijna) niet in aanmerking voor een sociale huurwoning. Je zult dan moeten uitwijken naar de vrije huursector. Dan mag de kale huur van die woning niet hoger zijn dan € 7242. Dit is de nieuwe ‘liberalisatiegrens’. Voor het eerst in vijf jaar is deze grens omhoog gegaan.


En wie komen in aanmerking voor een sociale huurwoning ? Dit bedrag wordt, net zoals de maximale netto huurprijs, ieder jaar aangepast. Het kabinet kwam met een wetsvoorstel om de toegang tot de sociale huur én de inkomensafhankelijke huurverhoging voor middeninkomens in de sociale huursector te veranderen. De Woonbond zet de voorgestelde wijzigingen voor u op een rijtje.


Meestal is dit een woningcorporatie, u kunt dit navragen bij uw gemeente. Bij de gemeente kunt u ook terecht voor een huisvestingvergunning, als u die nodig heeft. In een gezamenlijke reactie stellen Aedes en de Woonbond dat de voorgestelde inkomensgrenzen veel te laag zijn. Ze stellen drie - hogere - inkomensgrenzen voor. De AFWC bepleit een overgangsregeling voor eenpersoonshuishoudens die wachten op een sociale huurwoning en straks buiten de boot vallen als de inkomensgrens inderdaad verlaagt.


Woningcorporaties moeten voor de toewijzing in het kader van de staatssteunregeling hier rekening mee houden. De inkomensgrens voor de primaire doelgroep is per januari: € 36. Verhuist u naar een sociale huurwoning van Portaal? Dit wordt ook wel de liberalisatiegrens genoemd. De minister wil namelijk dat het aantal huishoudens dat een beroep kan doen op sociale huur gelijk blijft.


Kijk naar werkelijke slaagkansen op de woningmarkt. Zij kunnen een huurwoning boven de sociale huurgrens van €72vaak niet betalen. De wet biedt ruimte om een deel van de woningen ook open te stellen voor woningzoekenden met een jaarinkomen van maximaal € 42. Wie méér inkomen heeft, komt niet in aanmerking voor een sociale huurwoning. Inkomensgrens Huurtoeslag: Hoeveel inkomen mag ik hebben?


Inkomensgrens sociale huurwoning 2019

Hoe hoog mag uw inkomen zijn om recht te hebben op huurtoeslag? Er geldt één inkomensgrens waarboven hogere huurstijgingen zijn toegestaan. Minister Ollongren wil de inkomensgrens waarmee huishoudens recht hebben op een sociale huurwoning veranderen. Voor gezinnen moet die grens omhoog, maar voor éénpersoonshuishoudens omlaag. Hiervoor gelden verschillende voorwaarden.


De voorwaarden gelden voor de inschrijving als kandidaat-huurder en de toewijzing van een woning. De Europese inkomensgrens voor een sociale huurwoning moet omhoog, naar 43. De PvdA zal daar dinsdag voor pleiten bij de behandeling van de begroting van minister Stef Blok (Wonen). Maximaal inkomen voor sociale huurwoning. We werken op dit moment niet met een maximaal inkomen voor onze huurwoningen.


Inkomensgrens sociale huurwoning 2019

Met een inkomen boven de huurtoeslaggrens kunt u op elke woning reageren. De overheid wil voorkomen dat gezinnen met een laag inkomen in een te dure huurwoning gaan wonen. Wat is passend toewijzen?


Dit voorkomt dat u meer betaalt voor wonen dan u financieel kunt dragen. Wie in een sociale huurwoning van een sociale huisvestingsmaatschappij (SHM) woont, betaalt een huurprijs die aan het inkomen is gelinkt en ook rekening houdt met de marktwaarde van een woning. Deze grens geldt voor bijna alle tijdelijke huurwoningen die Interveste in beheer heeft. Daarom dient u voor een tijdelijke huurwoning een inkomensverklaring aan te vragen bij de Belastingdienst.


Het maximale jaarinkomen (verzamelinkomen van uw huishouden, kinderen niet meegerekend) waarmee u op een sociale huurwoning kunt reageren is € 38. Verdient u meer, dan heeft u geen recht op een sociale huurwoning.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts