maandag 2 april 2018

Biljart regels

Er zijn talloze biljartclubs en ook professioneel wordt de sport veel beoefend. Los van biljart is ook pool en snooker erg populair. Bij deze sporten dienen de ballen in de gaten van de speeltafel te worden gekaatst. In Vlaanderen is vooral golfbiljart veel gespeel waarbij de spelers alle ballen rechtstreeks in een gat moet zien te krijgen. Naast het libre biljart is het driebanden enorm populair bij zeer veel spelers.


Aan driebanden wordt ook in de media veel aandacht besteed. De regels zijn hetzelfde als bij het bandstoten, maar hier dient de speelbal echter minimaal banden te hebben geraakt alvorens de carambole tot stand komt. Carombole biljart wordt met spelers gespeeld op een biljarttafel met een afwerking van kamgaren (met een mix van nylon). Rondom zit een rubberen stootrand. Deze spelsoort wordt het meest op recreatief niveau gespeeld en wordt vaak aangeduid als pool.


Alle vijftien ballen worden in de driehoek klaargelegd. De voorste bal moet op de stip (voetspot), de zwarte 8-bal moet in het midden en een hoek bal moet gestreept en de ander hoekbal vol gekleurd zijn. Bij het driebanden dient de speelbal alvorens deze de tweede. Er zijn onwaarheden, verzinsels, leugens en mythen, maar er zijn ook regels en spelregels. Daar om is het goed regels te hanteren, die de mythe in de biljartsport om zeep moet helpen.


Biljart regels

De spelvormen die met name in competitieverband worden gespeeld zijn onder andere libre, bandstoten, driebanden en kader. Biljarten heeft vele vormen en soorten. Maar naast deze wedstrijdvormen zijn er nog vele tientallen andere leuke en spannende varianten. Bij het libre-spel op groot biljart is het in dit geval verplicht weer met de acquitstoot te beginnen. Het uitspringen van een bal Als een van de drie ballen van het biljart wordt gestoten of de houten omlijsting raakt, wordt dit als een fout beschouwd.


Tenzij door specifieke regels anders is vermeld is het toegestaan de speelbal van het laken omhoog te laten komen door hem met omhoog geheven keu aan te spelen. Iedere schampstoot bij een dergelijke stoot is per definitie een foul. Arbiterbadges Onderscheidingstekens KNBB ver.


Biljart regels

Heel anders dan het Engels en Amerikaans biljart , Frans biljart ook wel carambola, wordt gespeeld met slechts ballen (witte bal, rode bal, gele bal) op een tafel zonder gaten. Wilt u precies weten hoe het zit met bepaalde regels rondom spel en arbitrage, dan kunt u het hier downloaden. Snooker is een relatief nieuwere versie dan de eerste vormen van biljart , welke al in 15e eeuw zijn ontstaan.


Skip trial month free. Welkom bij driebanden biljart ! PBC Lucky One speelt vanaf nu al haar thuiswedstrijden bij cafe D`r Sjtee Uul aan de Sloterstr in Landgraaf. Het laken op een snookertafel heeft, in tegenstelling tot de lakens bij biljart en pool, een vleug: de haartjes van het laken staan een bepaalde kant op. Zelfs als de witte bal op precies dezelfde manier wordt geraakt zal die vleug zorgen voor een andere baan afhankelijk van of de bal richting de zwarte spot of richting de baulkline wordt gespeeld.


Biljart regels

Poolbiljart kun je op verschillende manieren spelen, waarbij de 8-ball variant (eightball) een hele bekende is, naast de 9-ball variant. Algemeen Driebanden Klein Namen en Adressen. Twee witte biljart ballen, voor iedere speler één en rode biljart bal. Een witte biljart bal wordt soms vervangen door een gele biljart bal.


Libre begin opstelling De bedoeling van libre biljart is om met de speelbal beide andere ballen te raken in één stootbeurt, binnen de geldende regels. Een biljart is een spelattribuut, gevormd door een of meer platen, rondom afgebakend met een in houten, dan wel een ander door de Bond goedgekeurd materiaal, omlijsting gevatte banden. Het speelvlak tussen de banden dient zuiver waterpas te zijn opgesteld en moet een van de volgende afmetingen hebben: 2. Speel het bekende spelletje pool! In dit leuke spel kan je kiezen uit verschillende varianten.


Eenvoudige spelregels van 8-ball. De eerste regel in poolbiljart is dat overal andere regels gelden. Op deze pagina vind je een beknopte, eenvoudige uitleg van de regels , zoals deze op dit moment op officiële (Nederlandse) tournooien en competities worden gebruikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts