maandag 5 februari 2018

Spatie toevoegen in excel formule

Hoewel de functie TEKST. Hoe kan ik dit dan het beste doen? Dit kun je doen met een formule : Stel, je lijst postcodes begint in cel C4.


Formule wordt dan als volgt: =left(C4;4) right(C4;2) Deze formule leest eerst van links naar rechts de eerste tekens, plakt er dan een spatie achter, leest de laatste twee tekens en plakt deze er achter. In de toe te voegen tekst dialoogvenster, typ een spatie in de Tekst vakje en selecteer Alleen toevoegen aan optie en kies 1st-teken is nummer uit de vervolgkeuzelijst en de spaties zijn ingevoegd aan de voorkant van elk nummer in de cel. Bovenstaande gegevens kan ik vanuit eplan exporteren. Voeg spaties automatisch in.


Als je tekst wilt samenvoegen, maar wel een spatie wilt behouden, dan kun je een spatie aan de formule toevoegen met aanhalingstekens. Dat is vooral handig voor een combinatie van voor- en achternamen. In dit artikel worden de syntaxis van de formule en het gebruik van de functie SPATIES. Verwijdert alle spaties uit een tekst, behalve de enkele spaties tussen woorden. Deze functie zal voorloopnullen toevoegen , waarbij je wel vooraf de gewenste lengte moet definiëren.


Nu is dat via Adresboek gelukt, alleen staat er steeds in iedere cel een spatie tussen het net- en abonneenummer. Vervolgens kunnen we met de datum en koers nu doen wat we willen. Voorbeeld: Als u bedoeld dat de voor- en achternaam in één cel staan, dan wordt het een stuk ingewikkelder en dan moet je verschillende excel -functies combineren.


Andere formules uit deze categorie zijn o. SUBSTITUEREN, T, TEKEN, TEKST, TEKST. Namen waar bijvoorbeeld een rij namen waar per abuis een spatie voor staat kan snel worden aangepast. Ga op de rij staan waarvan de spaties weg moeten. Gebruik de formule =SPATIES.


Spatie toevoegen in excel formule

Terwijl zij deze een week geleden nog wel gebruikt hebben. Excel formules uit de categorie Tekst. Unsubscribe from Linda le Grand?


Ik wil in excel in één cel twee tekstregels maken, oftewel na de eerste zin een enter plaatsen zodat de volgende zin op de volgende lijn komt binnen dezelfde cel. Deze formule kan alle latere formules in dit artikel vervangen, behalve de formule om het aantal woorden in een cel te tellen. Voorbeeld 1: tellen van het aantal keren dat een tekenreeks voorkomt in een bereik. Ervoor is niet zo moeilijk, namelijk zoals hier beschreven. Maar erachter, hoe werkt dat?


Spatie toevoegen in excel formule

Kan dat met een formule ? Dat is alles behalve het haakje zelf (op plek 14) en de voorafgaande spatie (op plek 13). Als je niet zeker weet of er precies één spatie voor het haakje-openen staat (wie weet staan er meerdere spaties), dan kun je bovenstaande formule nog combineren met SPATIES. Klik vervolgens op het 2de blokje bij het volgende invoerveld en zet er een SPATIE in.


Ga dan naar het 3de veld en zet er de volgende tekst in. De tekst in de cel zou er dan zo uitzien ! De formule ziet er inclusief spaties nu zo. Heb zelf de indruk dat het een vast teken is wat ik helaas niet allemaal tegeijk verwijderen kan ! In ons voorbeeld willen we in cel Dalleen de klantnaam krijgen van de gegevens uit cel C7.


Soms kan het van pas komen om gegevens samen te voegen in cel. Je plaatst alle gegevens mooi naast elkaar op je werkblad. SPEC( ;A2) omdat we de postie van een spatie in cel Awillen vinden. Daarna zoeken we verder tot we de laatste spatie in de naam vinden (=spatiepositie).


De moeilijkheid hier is dat je niet weet hoeveel spaties er zijn. Je maakt zoveel kolommen als nodig. Hoe u kunt een spatie invoegen in een vergelijking in Latex LaTeX is een opmaaktaal voor documentvoorbereiding en tekstverwerking. TeX werd uitgevonden door Donald Knuth, en Leslie Lamport uitgebreid in LaTeX.


Spatie toevoegen in excel formule

Denk hierbij aan aanhalingstekens en ook bijvoorbeeld een regeleinde of harde enter. De aanhalingstekens zijn vrij eenvoudig in een formule te plaatsen door. In mijn geval staan in kolom A de beroepen en in kolom B de namen. Samenvoegen doe je met de. Tekst zet je altijd tussen “” en in dit geval is die tekst één spatie.


Die maakt u door de Alt-toets ingedrukt te houden en een cijfer op het Nummerblok te typen. Het eerste wat we doen is een kolom toevoegen. Het is in deze kolom dat we de inhoud van, indien nodig, twee cellen gaan samenvoegen.


Wanneer willen we deze samenvoegen? Enkel wanneer in kolom C niks staat, want dat betekent dat onze familienaam slechts uit een deel bestond. We plaatsen de cursor in cel Den typen de volgende formule in cel D2.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts